Kampreferat: Manchester United – Newcastle 4-1

Oppdatert: 19. November 2017

Det startet så lovende for de sorte og hvite på Old Trafford lørdag kveld. Likevel ble det etterhvert ganske tydelig at forskjellen på lagene er stor.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-4-2):

Elliot – Yedlin, Clark, Lejeune, Manquillo – Hayden, Ritchie, Shelvey, Murphy – Gayle, Joselu.

Kampen startet i grunn veldig lovende for bortelaget, og Rafa Benitez’ menn hadde ballen mest de første fem minuttene. Kampens første sjanse gikk likevel til hjemmelaget, og det var ikke langt unna at Romelu Lukaku sendte de røde djevlene i ledelsen allerede etter sju minutter. Heldigvis landet Valencias innlegg på belgierens svake fot, og avslutningen gikk over tverrliggeren.

Etter 10 minutter fikk Newcastle kampens første hjørnespark, uten at det resulterte i noe nevneverdig.

Så var det duket for en mønsterkontring fra bortelaget. DeAndre Yedlin stormet fremover høyresiden, og skaffet seg en fin innleggsposisjon. Lindelöf i United-forsvaret mistet fotfestet, og skapte dermed fri bane for Yedlin, som sendte ballen til Dwight Gayle i feltet. Spissen gjorde ingen feil, og plasserte ballen pent via stolpen og i mål. 1-0 til bortelaget!

Verdt å nevne er det at dette var Manchester Uniteds første baklengsmål på Old Trafford siden april.

Hjemmelaget stormet i angrep og fikk presset fram et par cornere, men ingen av disse resulterte i nevneverdige sjanser.

Så var Newcastle frampå igjen, og Murphy var ikke mer enn et par centimetere fra å sendte gjestene opp i en sjokkerende tomålsledelse etter 20 minutter. Shelvey gjorde et godt forarbeid og sendte Murphy presist gjennom, men dessverre gikk avslutningen en hårsbredd til side for mål.

Så var det mer eller mindre slutt på moroa for sjærene fra Tyneside. Hjemmelaget utlignet etter 37 minutter ved Anthony Martial. Paul Pogba gjorde et strålende forarbeid og kjørte karusell med Hayden, før han la ballen til Martial som knuste Yedlin i lufta.

Ett minutt på overtid i første omgang, gikk det igjen galt i Newcastle-forsvaret. Ashley Young la et presist innlegg på bakerste stolpe etter en kort corner. Der ventet Chris Smalling, som steg til værs og stanget hjemmelaget i ledelsen rett før pause.

Tre minutter på overtid var imidlertid Newcastle nær å sjokkere vertene på ny. Hayden dro seg elegant forbi Smalling, men De Gea sto i veien for avslutningen. Ritchie fulgte opp returen, men skuddet gikk dessverre rett i Gayle og ut over dødlinjen.

Dermed gikk Newcastle i garderoben med hengende hoder ved halvtid. Ingen av lagene gjorde noen bytter i pausen.

Hjemmelaget fortsatte i samme tempo som i slutten av første omgang, og hadde et helt klart overtak på gjestene fra nord-øst. Allerede etter 54 minutter gikk vertene opp i 3-1. Lukaku leverte et perfekt innlegg til en uegoistisk Marcus Rashford, som sendte ballen videre til en bedre plassert Paul Pogba. Franskmannen plasserte ballen i det åpne målet, mens kvelden ble mørkere og mørkere for bortelaget.

Etter 66 minutter gjorde Rafa sitt første bytte for kvelden da Rolando Aarons kom inn for Matt Ritchie.

Like etterpå var Newcastle farlige for første gang etter pausen, da Murphy ladde kanonen og sendte avgårde en ordentlig suser. Men De Gea i United-buret var med på notene, og hindret fornyet spenning i kampen.

Fem minutter senere avgjorde hjemmelaget for alvor kampen, da Lukaku trikset seg enkelt forbi Clark, og klinket ballen forbi Elliot. 4-1, og de siste minuttene ville nå dreie seg om å begrense nederlaget.

Rett etterpå ble Joselu tatt av banen til fordel for Aleksandar Mitrovic. Mohamed Diame fikk også sjansen etterhvert, da han kom inn for Dwight Gayle.

Etter 77 minutter kom Zlatan Ibrahimovic på banen for første gang på en stund, til stor jubel fra de 75 000 tilskuerne på Old Trafford.

Ti minutter før full tid testet Shelvey skuddfoten, men avslutningen gikk like til side for mål.

Minuttet før full tid var Zlatan nær å gjøre et virkelig drømmecomeback, da han på akrobatisk vis sendte avgårde en halvvolley, men Elliot var våken og fikk avverget til corner.

Noe mer var det ikke å skrive hjem om fra oppgjøret på Old Trafford. Det endte 4-1 i en kamp som de sorte og hvite nok helst burde prøve å glemme fortest mulig.

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login