Kampreferat: Newcastle United – Brentford FC 5-1

Oppdatert: 08. October 2022

Wow for en herlig lørdag. Forrige helg var gøy, men i dag var strålende! Fantastisk resultat, morsomt å se på og 3 nye poeng. Gratulerer!

Startoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabin Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Jacob Murphy

Newcastle ble møtt av et hardt pressende Brentford, men lot seg ikke prege av det og styrer kampbildet. I det 10’ sitter plutselig ballen i mål bak Nick Pope, Bryan Mbeumo og Brentford utnytter et dårlig organisert Newcastle forsvar. Gleden varte ikke mer enn noen sekunder for gjestene da dommer John Brooks skal ut å se målet på skjermen. Ivan Toney var i offside i oppbygningen av målet og det annulleres, fortsatt 0-0. Newcastle fortsetter sin gode fotball og de lønner seg. Kieran Trippier med sin følsomme fot prikker et fint innlegg på hodet til Bruno Guimarães som videre stusser ballen i hjørnet og det står 1-0 til hjemmelaget. Det gode spillet fortsetter, og ballen sitter i nettet igjen etter 28 minutter. En stygg pasning fra keeper David Raya til Callum Wilson, Wilson utnytter muligheten og gir ballen fint fra seg til Jacob Murphy som satt ballen enkelt i det tomme målet. 2-0 og gleden er stor på St James’ Park. Hjemmelaget styrer resten av omgangen og går inn til pause med en fin ledelse!

En fin ledelse for Newcastle 2-0.

Gjestene åpner den andre omgangen bra og jager etter en redusering, og det lønnet seg. Brentford får straffe etter at ballen treffer hånden til Dan Burn innenfor 16-meteren. Den tidligere newcastlespissen Ivan Toney setter ballen i motsatt hjørne av Pope og det står 2-1 etter 54 minutter. Selv om gjestene fikk reduseringen sin, så tar Bruno 2 minutter senere tingene i egne hender, og går med ballen til ca. 20 meter før han lekkert skyter ballen ned i hjørnet og Newcastle øker ledelsen sin! Brentford sliter med å komme tilbake i kampen mens Newcastle styrer og koser seg på matta. 8 minutter før slutt klumser Brentford det til, en svak pasning fra det til i forsvar og Almirón plukker opp ballen og har en enkel jobb når han setter ballen mellom stengene. Det står 4-1 på St James Park i det 82’. Kampen er så og si over men Newcastle får et siste mål, Joelinton slår hardt inn mot mål den treffer Ethan Pinnock og får retning mot mål. Raya blir satt ut av retningen ballen får og det står 5-1 til Newcastle i det 90 minutt. Det blir et mareritt besøk for Brentford og de må innse et 5-1 tap.

Hendelser i kampen:

21’ MÅL Bruno Guimarães assistert av Kieran Trippier (NEW)

28’ MÅL Jacob Murphy assistert av Callum Wilson (NEW)

+ 2 min

45+1’ Gult kort Ivan Toney (BRE)

Pause

46’ Bytte Joshua Dasilva ut, Vitaly Janelt inn (BRE)

54’ MÅL (Str) Ivan Toney (BRE)

56’ MÅL Bruno Guimarães (NEW)

62’ Bytte Bryan Mbeumo ut, Yoane Wissa inn (BRE)

63’ Bytte Shandon Baptiste ut, Frank Onyeka inn (BRE)

66’ Bytte Jacob Murphy ut, Joelinton inn (NEW)

71’ Bytte Ben Mee ut, Mikkel Damsgaard inn (BRE)

78’ Bytte Bruno Guimarães ut, Allan Saint Maximin inn (NEW)

82’ MÅL Miguel Almirón (NEW)

83’ Bytte Aaron Hickey ut, Saman Ghoddos inn (BRE)

84’ Bytte Kieran Trippier ut, Matt Targett inn (NEW)

       Bytte Callum Wilson ut, Chris Wood inn (NEW)

       Bytte Miguel Almirón ut, Elliot Andersson inn (NEW)

90’ SELVMÅL Ethan Pinnock (BRE)

+ 3 min

Slutt

You must be logged in to post a comment Login