Kampreferat: Newcastle United – AFC Bournemouth 1-1

Oppdatert: 17. September 2022

Det ble ikke det kampbilde de fleste NUFC-supportere så for seg mot det nyopprykkede laget fra sør-England. Alt i alt en rotete kamp fra Newcastle som fikk med seg ett poeng på hjemmebane. Skuffende.

Startoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Dan Burn – Matt Targett

Joseph Willock – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Alexander Isak – Ryan Fraser

Newcastle var gjennom hele første omgang det førende laget, men til veldig lite nytte utenom to stang ut fra frisparket til Trippier og skuddet fra skrått hold for Joelinton. Mye sjanser, men ingen store, man mangler det essensielle i siste tredjedel. Bournemouth hadde ikke mye å komme til utenom om et par halvveis sjanser og ufullstendige kontringer. Utenom de to stang treffene fra Newcastle, en bedrøvelig omgang å følge med på.

I pausen var det behov for en god prat i garderoben fra Eddie Howe til guttene i svart og hvit.

Newcastle startet andre omgang bra og førte kampen fra start. Men i det 62’ scoret Philip Billing fra et perfekt innlegg fra Jordan Zemura. Det var en kontring fra Bournemouth som kom helt ut av det blå, og stilnet St. James’ Park. Etter målet fortsetter Newcastle og setter press på gjestene og i det 64’ belønnes de for strevet. Kieran Trippier med et innlegg som blir stoppet av Jefferson Lerma sin hånd, og VAR tilkaller Craig Pawson til skjermen. Pawson dømmer situasjonen til straffe og Alexander Isak stod klar for å ta den. Straffen ble tatt i det 67’ og Isak setter sin andre scoring for klubben etter gigant overgangen fra spansk fotball. Resten av kampen jobber Newcastle steinhardt for å jobbe inn dagens andre scoring mens Bournemouth sliter å komme til.

Kampen ender 1-1 og Bournemouth gjør jobben de kom for mens, Newcastle ender med en skuffende forestilling med mye sløseri. Den offensive kvaliteten var sterkt savnet og man mangler rett og slett kvaliteten på den siste berøringen innenfor 16-meteren til gjestene.  Spillere som Allan Saint Maximin og Callum Wilson håper vi blir klare til neste kamp og kan forbedre den offensive kvaliteten!

Hendelser i kampen:

34’ Gult kort Ryan Christie (BOU)

+ 4 min

45+3’ Gult kort Marcus Travernier (BOU)

62’ MÅL Phillip Biling assistert av Jordan Zemura (BOU)

67’ MÅL Alexander Isak Straffer (NEW)

69’ Gult kort Joelinton (NEW)

71’ Bytte Ryan Fraser ut, Jacob Murphy inn (NEW)

72’ Bytte Bruno Guimarães ut, Sean Longstaff inn (NEW)

80’ Bytte Marcus Travernier ut, Jaidon Anthony inn (BOU)

87’ Bytte Ryan Christie ut, Jack Stacey inn (BOU)

89’ Bytte Miguel Almirón ut, Chris Wood inn (NEW)

+ 6 min

90+3’ Bytte Philip Billing & Dominic Solanke ut, Jack Stephens & Kieffer Moore inn (BOU)

90+7’ Gult kort Dan Burn (NEW)

You must be logged in to post a comment Login