Kampreferat: Bournemouth – Newcastle 2-2

Oppdatert: 24. February 2018

Etter forrige rundes store opptur mot Manchester United, ventet en ny utfordring da Newcastle gjestet Bournemouth og Joshua King lørdag ettermiddag.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-4-1-1):

Dubravka – Yedlin, Lascelles, Lejeune, Dummett – Ritchie, Shelvey, Diame, Kenedy – Perez – Gayle.

Joshua King tok avspark for hjemmelaget, og det var de sorte og røde som startet kampen sterkest. Gosling sto for kampens første sjanse da han fikk heade upresset fra 10 meter etter fire minutter, men avslutningen gikk langt over mål.

Fire minutter senere fyrte vertenes Stanislas av fra 17 meter, men heller ikke han klarte å presse ballen under tverrliggeren. Minuttet senere skaffet samme mann hjemmelaget frispark i gunstig posisjon. Frisparket var av middels kvalitet, men Wilson var først på returen og tvang Dubravka til å reagere, men slovakeren reddet greit.

Like etterpå leverte Kenedy gjestenes første avslutning da han la ballen fint til rette med brystet og sendte avgårde en volley, men skuddet gikk langt til side for mål. Samme mann fikk sjansen på et frispark etter 14 minutter, men heller ikke denne gangen klarte han å få ballen mellom stengene.

Newcastle tok mer og mer over spillet, og allerede etter 16 minutter fikk de uttelling. Shelvey spilte Ritchie vakkert gjennom før sistnevnte la ballen presist inn til Dwight Gayle på første stolpe. Vertenes keeper reddet først, men Gayle var våken på returen og flikket ballen frekt i mål fra en meter.

Newcastle fortsatte å styre kampen etter scoringen, og Ritchie var nær å doble ledelsen etter 20 minutter, men skuddet fra omlag 20 meter gikk til side for mål. Fire minutter senere var vertene småfarlig frempå da Stanislas banket til på volley, men også hans forsøk gikk utenfor mål.

Newcastle forsvarte seg godt, og hindret Bournemouth i å skape noen flere nevneverdige sjanser før pause. Like før pause økte hjemmelagets frustrasjon ytterligere da Begovic leverte en gedigen keepertabbe og Gayle enkelt satte inn 2-0 for de sorte og hvite. Mye positivt å ta med seg i garderoben for Rafael Benitez’ menn ved halvtid!

Vertene foretok ett bytte i pausen og satte Adam Smith inn for Charlie Daniels.

Etter 52 minutter ble Bournemouths Nathan Akè tildelt kampens første gule kort etter at han regelrett klipte ned Dwight Gayle. Like etterpå fikk også Matt Ritchie gult kort etter å felt Fraser.

Hjemmelaget fortsatte å styre kampen utover andre omgang, men uten å komme til de helt store sjansene. Etter 65 minutter ble Kenedy byttet ut til fordel for Christian Atsu.

Kvarteret før full tid leverte Dubravka en helt vanvittig redning! Cook fikk headet på mål fra seks meter etter et innlegg, men Dubravka leverte et ordentlig tigersprang, og var nedi gresset på null komma niks. Der var Newcastle heldige!

Et par minutter senere foretok Rafa sitt andre bytte for kvelden da Isaac Hayden erstattet Dwight Gayle.

I det klokka passerte 80 minutter burde Shelvey ha fjernet all tvil og punktert oppgjøret da han ble servert av Atsu, men midtbanespilleren mislyktes stygt og sendte ballen høyt over mål fra fem meter. I stedet gikk vertene rett i angrep og Adam Smith satte inn reduseringen via tverrliggeren. De tilreisende fra nord-øst måtte belage seg på ti svært nervepirrende siste minutter.

Ett minutt senere fikk DeAndre Yedlin gult kort for en takling på Joshua King.

Med seks minutter igjen på klokka ble eks-Bournemouthspiller Ritchie byttet ut til applaus fra både hjemmelagets og bortelagets supportere. Inn kom Javier Manquillo. Etter 85 minutter ble Mohamed Diame tildelt gult kort etter en takling på Mousset.

Bournemouth fortsatte å kjøre på, og med tre minutter igjen av kampen fikk de lønn for strevet. Akè slo ballen inn til Gosling som banket ballen i krysset fra kloss hold.

Det ble signalisert for fem minutter tillagt tid. Ett minutt inn i tilleggstiden fikk også Ayoze Perez gult kort.

Vertene fortsatte å kjøre på, og fikk tre cornere på rappen helt mot slutten av tilleggstiden. Heldigvis klarte de ikke å utnytte dem, og kampen endte 2-2. Et nokså skuffende resultat slik som kampen utviklet seg.