Kampreferat: Newcastle United – AFC Bournemouth 1-0

Oppdatert: 21. December 2022

Klubbfotballen er tilbake og Newcastle blir å se i kvartfinalene av ligacupen, Newcastle slo Bournemouth under flomlysene på St. James Park tirsdag kveld i den fjerde runden av cupen.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Adam Smiths selvmål i andre omgang var nok for Newcastle og de avanserer videre til kvartfinalene. Smiths utilsiktede heading ga vertene seieren foran et utsolgt publikum på St. James Park. På torsdag blir trekningen av kvartfinalene gjennomført og det ventes spent på hvilken motstander som skal få bryne seg på de svarte og hvite.

Gjestene hadde en plan om å gå offensivt ut med to rene spisser på topp, men det var hjemmelaget som foretok seg mest i starten av kampen. Med mye ballinnhav og flere sjanser rundt motstanderens mål hadde de et godt grep om kampen. Gjestene var farlige til tider med lange baller opp mot spissene sine, men de ble møtt av et Newcastleforsvar som samarbeidet godt.

Når 26 minutter var spilt satt ballen i mål for Newcastle, men ble annullert raskt av dommer John Brooks som mente at Joseph Willock sin offside var delaktig til at det ble scoring for Callum Wilson som var onside. John Brooks var ikke satt opp til å dømme kampen, men ble hentet inn på kort varsel. Opprinnelig var det Peter Banks som skulle blåse i fløyten.

Annulleringen satte ingen stopper for Newcastle som fortsatte å kontrollere kampen. Sjansene kom, men det ville seg ikke for hjemmelaget. Den største sjansen kom da Dan Burn slo en lav tvers over pasning inn i boksen og Miguel Almirón fikk alene muligheten til å sette ballen inn i det åpne målet. Et dårlig treff sørget for at ballen ble kranglet ut av Bournemouth forsvaret.

I første omgang ville det ikke stemme for hjemmelaget på siste touch og mannskapet var nødt i pausen til å finne frem forbedringer for å kunne sikre avansement i cupen.

Etter omstarten av kampen var kampbildet ganske likt bare med noen farligere muligheter fra gjestene. Kiefer Moore hadde en heading som krøp seg forbi målet til Nick Pope.

Det viste seg å være bare en kort bekymring for Howes menn, når den franske magikeren Allan Saint-Maximin entret matten, fikk Newcastle et løft fremover på banen. Mulighetene ble skumlere for Bournemouthforsvaret og de var nødt til å holde tunga rett i munnen.

Med Newcastle presset på seg, var det Kieran Trippier med et høyt innlegg fra høyre, som visste seg å være nøkkelen til den første scoringen i kampen. Smith feildømte sin defensive heading, og sendte den heller forbi Mark Travers og det stod 1-0 etter 67 minutter.

Etter scoringen for Newcastle, ble Bournemouth nødt til å flytte laget oppover og få en scoring for å kunne leve videre i ligacupen. Newcastle løste dette fint, men Dominic Solanke tvang Pope til å gjøre en monsterredning på kloss hold i sluttminuttene.

Newcastle leverte ikke en pen seier, men gjorde jobben og fortjente å gå videre i cupen mot Howes gamle arbeidsgiver. Trenger ikke alltid være pent når det holder!

Hendelser I kampen:

Pause

47’ 🟨 Lewis Cook (BOU)

57’ ⇄ Joseph Willock ut, Allan Saint-maximin inn (NEW)

63’ ⇄ Ryan Christie ut, Jack Stacey inn (BOU)

67’ ⚽️ SELVMÅL Adam Smith (NEW)

69’ 🟨 Kieran Trippier (NEW)

76’ ⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murphy inn (NEW)

⇄ Callum Wilson ut, Chris Wood inn (NEW)

77’ ⇄ Jaidon Anthony ut, Siriki Dembele inn (BOU)

85’ ⇄ Marcos Sensei ut, Jamal Lowe inn (BOU)

88’ ⇄ Bruno Guimarães ut, Jonjo Shelvey inn (NEW)

+ 5 min

Slutt

You must be logged in to post a comment Login