Kampreferat: Newcastle – Chelsea 1-0

Oppdatert: 12. November 2022

Finnes det flere ord for å beskrive hva som skjer? Femte seier på rad i ligaen og Newcastle vinner fortjent hjemme mot Chelsea og går inn i VM-pausen på tredjeplass i ligaen. En bemerkelsesverdig høst for laget fra Tyneside!

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Chris Wood – Joelinton

Da er det klart for VM-pause og Newcastle avslutter med stil. Joe Willock’s andre mål på like mange PL-kamper endte med å gi Newcastle sin femte ligaseier på rad mot storklubben Chelsea. Den tidligere Arsenal-spilleren plasserte ballen praktfullt forbi Edouard Mendy i andre omgang og avgjorde en tett kamp mellom lagene. Målet sendte St. James Park til himmelen, en stemming som var til å ta på! Resultatet gjør at Eddie Howes lag innehar tredjeplassen inn i VM-pausen.

Det var en tafatt første omgang som inneholdt veldig få sjanser. Newcastle var gode, men manglet den siste berøringen i motstanderens 16-meter. Måndens spiller og vinneren av Månedens mål, Miguel Almirón hadde et volley forsøk som gikk over mål.

Chelsea sleit hakket mer enn hjemmelaget. London-laget hadde kun et forsøk fra Armando Broja, skuddet fra Broja var av den svake typen og trillet rett i klypen på Nick Pope.

På slutten av omgangen overlevde Chelsea en straffeappell fra Newcastlespillerne, Trevoh Cholabah stoppet Dan Burn sitt lave innlegg med armen men, dommer stod godt plassert og dømte corner til frustrasjon for Newcastle.

Newcastle var stort sett det beste og farligste laget, men begge lag manglet sluttprodukt og lagene gikk målløst til pause.

Newcastle fortsatte sitt gode spill mot ett blekt Chelsea, og med farligere forsøk. Det ble travelt foran gjestenes mål i en periode før Chelsea kom ut av det blå med en mega sjanse. Ett skudd av VM-klare Conor Callagher sendte Nick Pope ut i fullstrekk men, Pope legger enda inn en god søknad om å være England sin nummer en i mesterskapet.

Gjestenes mega sjanse ga ikke noe mersmak for dem. Newcastle fortsatte trøkket og når Almirón løper i høy fart mot motstanderens mål, vet motstanderen at det kan bety trøbbel. Almirón går til slutt tom for plass, men akkurat da griper Joseph Willock inn på første touch og plasserer ballen perfekt i hjørnet forbi Mendy. En flott avslutning som endte med å bli kampavgjørende.

Etter scoringen av Newcastle trykket Chelsea på. Newcastle ble nødt til å legge seg dypt og forsvare seg mot gjestene. Newcastle som har levert best defensivt så langt denne sesongen, gjorde det vanskelig for Chelsea. Chelsea-spillerne ble frustrerte når de gang på gang ble dominert av Newcastle i hver duell. Det ble heller ikke bedre når kaptein Jamaal Lascelles som varmet opp på sidelinjen hindret Marc Cucurella med et innkast helt på tampen av overtiden. Lascelles ble tildelt gult kort selv om han aldri entret banen.

Samme dag i fjor lå Newcastle på 19. plass uten en eneste seier. All hyllest til Eddie Howe og hans støtteapparat for jobben de har gjort så langt. Nå er det klart for VM og vi ønsker våre seks representanter lykke til nå de skal i aksjon for landene sine i det største mesterskapet for landslag.

Hendelser i kampen:

7’ ⇄ Ruben Loftus-Cheek ut, Thiago Sliva inn (CHE)

30’ 🟨 Jorginho (CHE)

+ 2 min

Pause

46’ ⇄ César Azpilicueta ut, Christian Pulisic inn (CHE)

56’ 🟨 Kieran Trippier (NEW)

67’ ⚽️ Joseph Willock assistert av Miguel Almirón (NEW)

73’ ⇄ Mason Mount ut, Marc Cucurella inn (CHE)

⇄ Armando Broja ut, Kai Havertz inn (CHE)

⇄ Mason Mount ut, Hakim Ziyech inn (CHE)

76’ ⇄ Chris Wood ut, Callum Wilson inn (NEW)

85’ ⇄ Joseph Willock ut, Jacob Murphy inn (NEW)

87’ ⇄ Sven Botman ut, Matt Targett inn (NEW)

89’ 🟨 Kalidou Koulibaly (CHE)

+ 7 min

90+5’ 🟨 Nick Pope (NEW)

90+8’ 🟨 Sean Longstaff (NEW)

90+9’ 🟨 Jamaal Lascelles (NEW)

You must be logged in to post a comment Login