Kampreferat: Leicester – Newcastle 0-3

Oppdatert: 26. December 2022

Med en pause fra Premier League viste Newcastle ingen nåde på bortebane og sikret seg fortjent tre nye viktige poeng. Med dagens seier går laget fra nordøst-England forbi Manchester City på tabellen og innehar andreplassen hvertfall til onsdag.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Chris Wood – Joelinton

Mål fra Chris Wood, Miguel Almirón og Joelinton ga Newcastle United en 0-3 seier på King Power Stadium andre juledag. Newcastle klatrer én plass opp på tabellen og ligger nå på en andre plass.

En rask og effektiv start fra Newcastle kom godt med i bortekampen mot Leicester. Chris Wood smalt ballen inn i nettet fra straffemerket etter kun to minutter. Wood som fikk startplass i elleveren etter at Callum Wilson har blitt utsatt for en forkjølelse. Straffesituasjonen var kanskje en av de klareste i denne Premier League sesongen, da Daniel Amartey stemplet Joelinton innenfor 16-meteren til vertene. Wood gjorde jobben og Newcastle gikk opp til 0-1 i Leicester.

Fem minutter senere ble magi skapt. Et fantastisk lagspill gjorde at formsterke Almirón kunne breiside ballen i mål. Almirón fortsetter høst formen og løper seg gjennom to mann før han triller ballen til Bruno Guimarães. Bruno og Almirón tenker likt, paraguayaneren fortsatte sitt løp mot mål og Bruno vektet pasningen perfekt tilbake så Almirón kunne juble for sitt niende mål i ligaen for sesongen. For et spill av gjestene på bortebane. 0-2 Newcastle etter syv minutter spilt.

Leicester hang ikke med i den første omgangen, selv om de hadde en god rekke med seiere før VM-pausen. Det nærmeste vertene kom i omgangen var et gjennombruddsløp fra Patson Daka alene mot Nick Pope. Pope er våken og møter angriperen før han får blokkert sjansen fra Zimbabwe spissen.

Kort tid etter muligheten for vertene, slo Kieran Trippier et godt hjørnespark. Hjørnesparket traff en lett og ledig Joelinton som med en liten bøy framover headet ballen enkelt i mål. Newcastle leder 0-3 på bortebane etter 32 minutter spilt.

Erstatteren Wood hadde en meget stor før pause. Joseph Willock spilte en fin pasning til Wood foran mål, men den newzealandske spissen sendte ballen rett over tverrligger og det ble ingen flere mål for gjestene før pause.

Newcastle fikk vist at høstformen fortsatt sitter og hadde så og si avgjort kampen til pause. Eddie Howe og hans mannskap må ha vært ekstremt fornøyd med hva laget viste i den første omgangen.

Brendan Rodgers startet omgangen med å erstatte den gjennombruddsterke Patson Daka for veteranen Jamie Vardy. Leicester ble farligere og kom mer inn i kampen med Vardy men Howes menn var aldri i fare for å gi fra seg fordelen.

Intensiteten fra gjestene var hakket lavere enn første omgangen, men gjorde den defensive jobben godt.

Dan Burn var nære med å gi vertene et trøstemål etter en klarering som strøk utsiden av stangen til Pope. Leicester jobbet hardt for å bevare verdigheten sin, men sleit med å skape noe stort. Nick Pope kunne ved kampslutt juble for seier og en smultring.

Hendelser i kampen:

3’ ⚽️ (Straffe) Chris Wood (NEW)

7’ ⚽️ Miguel Almirón assistert av Bruno Guimarães (NEW)

17’ ⇄ Dennis Praet ut, Ayoze Pérez inn (LEI)

32’ ⚽️ Joelinton assistert av Kieran Trippier (NEW)

+ 3 min

Pause

46’ ⇄ Patson Daka ut, Jamie Vardy inn (LEI)

71’ ⇄ Harvey Barnes ut, Kelechi Iheanacho inn (LEI)

⇄ Boubakary Soumaré ut, Wilfred Ndidi inn (LEI)

83’ ⇄ Miguel Almirón ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)
⇄ Joseph Willock ut, Jacob Murphy inn (NEW)

88’ ⇄ Chris Wood ut, Matt Ritchie inn (NEW)

+ 3 min

90+2’ ⇄ Sean Longstaff ut, Elliot Anderson inn (NEW)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login