Kampreferat: Newcastle – Tottenham 6-1

Oppdatert: 23. April 2023

Det ble ikke bare en seier i dagens kamp mot Tottenham, det ble overkjøring. Det begynner for alvor å lukte Champions League neste sesong.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Joelinton

Det ble en helt rå start på kampen for oss. Allerede etter 61 sekunder satte Jacob Murphy ballen i mål. Joelinton fikk løpe som han ville mellom Tottenham-spillerne i 16-meteren før han fyrte av et lavt skudd mot Hugo Lloris. Den franske landslagskeeperen skjøv forsøket unna, men en årvåken Murphy banket returen inn foran et fullstappet St. James’ Park.

Det stopper heller ikke der, for i det sjette minutt økte vi ledelsen ytterligere. Vi vet godt at Fabian Schär har en utmerket pasnings- og skuddfot. Sveitseren sendte en lang ball bak Tottenham-forsvaret til Joelinton. Brasilianeren hadde startet et utmerket løp og brukte tre touch, ett på å ta imot ballen, det neste på å runde Lloris, og det tredje ved å sette ballen i mål.

Det kunne ikke gått særlig mye bedre på dette tidspunktet, men bedre ble det. I det åttende minutt stod det 3-0. Det var vanskelig å tro sine egne øyne. Hva er det som skjer på St. James’ Park? Murphy satte sitt andre mål for dagen. Schär, som allerede hadde notert seg for en assist, vant en 50/50-duell midt på banen og fikk enda en. Ballen trillet bort til kantspilleren som prikket ballen i hjørnet til Lloris fra langt hold.

Dette var stygt for Tottenham allerede etter 10 minutter, og styggere ble det. Vi ble det nest raskeste laget til å nå fem mål i en Premier League-kamp. Kun Manchester City har vært raskere tilbake i 2019 mot Crystal Palace. For i det 21. minutt stod det 5-0 på tavla, de to siste målene kom fra supersvensken vår. Det første målet til Alexander Isak var et klasseangrep. Joe Willock eller Willockinho bøyde en fantastisk lang ball til svensken som alene mot Lloris satte ballen enkelt i mål. Den andre scoringen var et resultat av et nydelig samarbeid mellom Sean Longstaff og målscoreren. En bakhælpasning av Longstaff til Isak som fra skrått hold satte ballen forbi Lloris, som hadde en forferdelig dag på jobben sammen med hele Tottenham.

Resultatet ble stående til pause etter en maktdemonstrasjon, men fire minutter etter omstarten satte Harry Kane inn et trøstemål for bortelaget. Landslagskapteinen for England kom seg forbi Schär og satte ballen til side for Nick Pope og i mål.

Vi ville ikke tape andre omgangen, så innbytterne Miguel Almirón og Callum Wilson tok saken i egne hender i det 67. minutt. Paraguayaneren fikk skuddet sitt blokkert av Cristian Romero, men returen endte mellom forsvar og keeper, og Wilson var rask til å reagere og satte ballen utagbart nede i hjørnet.

Det endte 6-1 i en av sesongens viktigste kamper hittil og vi klatrer forbi Manchester United og opp på tredjeplassen. Resultatet i dag var et stort skritt mot Champions League ettersom det er en luke på seks poeng ned til Tottenham på femte som i tillegg har en kamp mer spilt.

Hendelser i kampen:

2’ ⚽️ Jacob Murphy 1-0 (NEW)

6’ ⚽️ Joelinton assistert av Fabian Schär 2-0 (NEW)

9’ ⚽️ Jacob Murphy assistert av Fabian Schär 3-0 (NEW)

19’ ⚽️ Alexander Isak assistert av Joe Willock 4-0 (NEW)

21’ ⚽️ Alexander Isak assistert av Sean Longstaff 5-0 (NEW)

23’ ⇄ Pape Sarr ut, Davinson Sánchez inn (TOT)

28’ 🟨 Dejan Kulusevski (TOT)

34’ 🟨 Oliver Skipp (TOT)

+ 2 min

Pause

46’ ⇄ Hugo Lloris ut, Fraser Forster inn (TOT)

49’ ⚽️ Harry Kane assistert av Pierre-Emile Højbjerg 5-1 (TOT)

66’ ⇄ Alexander Isak ut, Callum Wilson inn (NEW)

⇄ Jacob Murphy ut, Miguel Almirón inn (NEW)

67’ ⚽️ Callum Wilson 6-1 (NEW)

70’ ⇄ Bruno Guimarães ut, Anthony Gordon inn (NEW)

⇄ Kieran Trippier ut, Javier Manquillo inn (NEW)

72’ ⇄ Dejan Kulusevski ut, Arnaut Danjuma inn (TOT)

74’ 🟨 Cristian Romero (TOT)

74’ ⇄ Fabian Schär ut, Jamaal Lascelles inn (NEW)

83’ ⇄ Heung-Min Son ut, Richarlison inn (TOT)

+ 3 min

Fulltid

You must be logged in to post a comment Login