Kampreferat: Aston Villa – Newcastle 3-0

Oppdatert: 15. April 2023

Aston Villa brøt vår seiersrekke på fem kamper ved å utspille oss 3-0. Ollie Watkins fortsatte å imponere ved å skape problemer for forsvar vårt, og han var en sentral i alle scoringene.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joe Willock – Bruno Guimarães – Joelinton

Jacob Murphy – Alexander Isak – Anthony Gordon

Med fire seire på rad kom Aston Villa inn i kampen med en selvtillit som passet til deres form. I løpet av de første 30 sekundene var de nesten i ledelsen da Watkins løp bak forsvaret vårt og holdt Sven Botman på avstand før han skjøt en lav ball mot mål. Nick Pope fikk så vidt en finger på ballen og sendte den til stolpen i stedet for i nettet.

Vår første ordentlige sjanse kom i det niende minuttet da ballen ble vunnet høyt oppe på banen og Alexander Isak fyrte av et hardt skudd mot Emiliano Martinez. Argentineren ble nødt til å slå ballen over mål i et grasiøst hopp.

To minutter senere gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Watkins nikket ballen ned til Jacob Ramsey, som på første berøring smadret ballen inn i nettet. Og de burde økt ledelsen kun minutter senere. Pope utførte en monsterredning fra Watkins’ skudd. Villa tok også kontroll over returen, og sendte ballen lavt inn, og målscorer Ramsey satte ballen i tverrliggeren.

Laget til Unai Emery kontrollerte kampen og hadde nesten full kontroll, og det så stygt ut for våre menn. Men vi var nær en mulig utligning i det 23. minutt da Isak nesten hektet seg på Jacob Murphys innlegg. Senere fikk Murphy og Joelinton begge skuddene sine blokkert, og like før pause ble Bruno Guimarães’ innsats sendt utenfor mål.

I begynnelsen av andre omgang fortsatte Watkins å lage trøbbel og satte Pope på prøve en gang til. Pope gjorde flere gode redninger i løpet av kampen for å hindre flere baklengs. Murphy fikk tidlig i andre omgang en god mulighet. Han løp med ball fra midten før han fyrte av et lavt skudd som gikk rett utenfor lengste stolpe.

I det 56. minutt gjorde Eddie Howe grep. Callum Wilson og Miguel Almirón kom inn for Anthony Gordon og Murphy, samt en formasjonsendring. Og i løpet av sekunder var vi nære med en utligning. Isak fant Wilson som fikk en svak berøring mot mål, men Martinez var våken og slo bort ballen.

Like etter tvang Isak Martinez til å utføre en akrobatisk redning etter et godt skudd fra rundt 20 meter. Den resulterende corneren ble halvveis klarert, og Almirón fikk en mulighet han satte i nettveggen.

Selv om vi fikk en god periode etter byttet, tok Villa mer og mer over kampen igjen. Watkins trodde han satte ballen i nettet rett etter timepasseringen, men etter en VAR-sjekk viste det seg at spissen var i offside. Men han kunne likevel slippe jubelen løs tre minutter senere da han satte ballen inn i mål etter et lavt innlegg inn i boksen fra Álex Moreno.

Det ble heller ikke hans siste feiring for dagen. I det 83. minutt satte han nemlig enda en ball i mål. Watkins var brennhet og noterte seg for to mål og en målgivende i 3-0-seieren over oss. Kampen går nok inn som sesongens svakeste presentasjon, og vi må bare gratulere Villa som var best fra start til slutt.

Hendelser I kampen:

11’ ⚽️ Jacob Ramsey assistert av Ollie Watkins (AVL)

22’ 🟨 Fabian Schär (NEW)

+ 2 min

Pause

56’ ⇄ Jacob Murphy ut, Callum Wilson inn (NEW)

⇄ Anthony Gordon ut, Miguel Almirón inn (NEW)

61’ 🖥 VAR annullering, offside – Ollie Watkins (AVL)

65’ ⚽️ Ollie Watkins assistert av Álex Moreno (AVL)

69’ ⇄ Dan Burn ut, Matt Targett inn (NEW)

⇄ Joe Willock ut, Sean Longstaff inn (NEW)

80’ ⇄ Joelinton ut, Elliot Anderson inn (NEW)

83’ ⚽️ Ollie Watkins assistert av Emiliano Buendia (AVL)

85’ ⇄ Jacob Ramsey ut, Calum Chambers inn (AVL)

+ 4 min

90+1’ ⇄ Ollie Watkins ut, Jhon Duran inn (AVL)

90+3’ 🟨 Jhon Duran (AVL)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login