Kampreferat: Everton – Newcastle 1-4

Oppdatert: 28. April 2023

To mål fra Callum Wilson og ett fra Joelinton og Jacob Murphy ga oss en festaften i Liverpool torsdag kveld. En strålende andre omgang sikret oss tre nye poeng i jaget om Champions League-spill neste sesong.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Matt Targett

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Hjemmelaget åpnet kampen best i ren desperasjon etter poeng. De kjørte et høyt press og med mye fysikk. Dette gjorde det vanskelig for oss å etablere et spill, og vi ble nødt til å forsvare oss i starten av kampen. Vingen Alex Iwobi var aktiv ute på kanten for Everton, og nigerianeren slo tidlig et godt innlegg som akkurat ikke traff hodet til Dominic Calvert-Lewin. Idrissa Gueye misbrukte også sine muligheter til å sende hjemmelaget i føringen, både fra åpent spill og et frispark. Selv om de produserte sjansene, ville det seg ikke for laget som scorer færrest mål i ligaen. Dwight McNeil så seg nødt til å prøve fra distanse ved to anledninger, men begge gikk rett på Nick Pope.

Vi kom gradvis mer inn i kampen, og rett før det var spilt en halvtime gikk vi opp i ledelsen. Matt Targett, som fikk sin første start siden september, sendte Joelinton på løp. Brasilianeren skar så innover i boksen og fyrte av et skudd. Jordan Pickford var våken og reddet, men returen havnet rett foran Callum Wilson, som fikk foten på ballen og sendte oss opp i ledelsen.

Rett før pause trodde Calvert-Lewin at han hadde utlignet, men linjedommeren tok opp flagget etter scoringen. VAR-bildene viste at engelskmannen stod i en hårfin offside, og det stod fortsatt 0-1 til oss når vi gikk i garderoben.

Rett etter omstarten klarte Joe Willock nesten å sette nummer to. Han snudde seg i boksen og fyrte av et farlig skudd som Pickford var med på. Everton kjempet videre for utligningen, og Iwobi matet Calvert-Lewin, og hjemmelagets nummer ni sendte Pope i en strålende redning med håndflaten.

Willock, som hadde en fantastisk målgivende pasning i kampen mot Tottenham, noterte seg enda en assist da vi økte til 2-0 i det 72. minutt. Et briljant løp forbi Ben Godfrey før han la ballen inn til Joelinton, som kunne styre ballen i mål med hodet.

Og tre minutter senere økte vi ytterligere. Wilson satte sitt nummer to for kvelden på fantastisk vis. Bruno Guimarães løp fra midtbanen og skapte ubalanse i Evertons forsvar før han sendte ballen til vår nummer ni. Wilson fikk god tid utenfor boksen og bøyde skuddet i lengste kryss utenfor Pickfords rekkevidde.

Everton fikk et trøstemål fem minutter senere da McNeils innoverspark gikk urørt i boksen, for så i mål. Ikke ofte man er vitne til dette, men den lille gleden for hjemmefansen gikk fort over da Jacob Murphy satte sitt tredje mål på to kamper minuttet senere. Innbytter Alexander Isak vartet opp med et dribleshow uten like, svensken tok ballen fra midtbanen og kom seg forbi samtlige Everton-spillere helt ned til dødlinja. Med høy fart langs dødlinja fikk han vippet ballen via en Everton-rygg inn i boksen, ballen endte til slutt hos Murphy som satte ballen i det åpnet målet.

Det kunne sett enda bedre ut for oss litt senere da, Fabian Schär bøyde ballen fra 25-meter ned i lengste hjørnet. Men målet ble annullert etter en VAR-sjekk. I forkant av målet headet Dan Burn ballen til Schär fra en offside posisjon. Vi ble nødt til å nøye oss med fire mål i det som endte i en festaften etter en svak første omgang.

Hendelser i kampen:

28’ ⚽️ Callum Wilson 0-1 (NEW)

40’ 🟨 Amadou Onana (EVE)

+ 3 min

HT

53’ 🟨 Matt Targett (NEW)

68’ ⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murphy inn (NEW)

⇄ Matt Targett ut, Dan Burn inn (NEW)

72’ ⚽️ Joelinton assistert av Joe Willock 0-2 (NEW)

73’ ⇄ Amadou Onana ut, Neal Maupay inn (EVE)

74’ ⇄ Sean Longstaff ut, Alexander Isak inn (NEW)

75’ ⚽️ Callum Wilson assistert av Bruno Guimarães 0-3 (NEW)

80’ ⚽️ Dwight McNeil 1-3 (EVE)

81’ ⚽️ Jacob Murphy 1-4 (NEW)

82’ ⇄ Dominic Calvert-Lewin ut, Ellis Simms inn (EVE)

⇄ Idrissa Gana Gueye ut, James Garner inn (EVE)

87’ ⇄ Callum Wilson ut, Anthony Gordon inn (NEW)

⇄ Joe Willock ut, Elliot Anderson inn (NEW)

+ 5 min

90+5’ 🟨 Neal Maupay (EVE)

FT

You must be logged in to post a comment Login