Kampreferat: Newcastle – Southampton 3-1

Oppdatert: 30. April 2023

Vi slo tilbake etter at tabelljumboen tok ledelsen på St. James’ Park. En ny god andre omgang, endte i tre mål og tre viktige poeng til kampen om Champions League spill neste sesong.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joe Willock – Bruno Guimarães – Joelinton

Jacob Murphy – Alexander Isak – Anthony Gordon

Nedrykkstruede Southampton fikk en god start, og gjestene hadde tidlig et par sjanser. Både Kyle Walker-Peters og Stuart Armstrong hadde sine forsøk, men Nick Pope var med og tok ballene komfortabelt. Anthony Gordon, som fikk sin første start på St. James’ Park, var nære ved å sette inn ledermålet etter syv minutter, men skuddet hans endte i nettveggen.

Kort tid senere fant et Gordon-innlegg hodet til Alexander Isak. Ballen gikk deretter ut til Bruno Guimarães, som på volley sendte skuddet rett til siden for stangen.

Gordon var mye involvert i første omgang og var utrolig nære sitt første mål i den svart- og hvitstripede trøyen. I det 19. minutt kom han alene mot Alex McCarthy. Han prøvde å legge ballen i nærmeste hjørne, men ble hindret av stangen.

I det 41. minutt smalt det plutselig bak Nick Pope. Etter et balltap fra Bruno fikk Kamaldeen Sulemana ta med seg ballen til siden for 16-meteren, og deretter sendte han et innlegg inn til Stuart Armstrong, som satte ballen forbi Pope.

Det ble gjort grep ved omstarten. Eddie Howe tok av Gordon og satte inn Callum Wilson, som har hatt en god april måned. Wilson viste seg frem allerede etter to minutter, men headingen hans gikk utenfor mål.

Men ni minutter etter omstarten utlignet nemlig Wilson. Isak sendte en lav ball inn i boksen, som vår nummer ni enkelt kunne styre ballen i nettet med foten. Wilson satte enda en i det 74. minutt, men scoringen ble annullert etter en langvarig VAR-sjekk. Spissen var i en offsideposisjon da innlegget ble sendt.

Vi presset videre for å sette inn ledermålet, og det kom fem minutter etter annulleringen. Sven Botman var høyest på en Kieran Trippier-corner og headet ballen i Theo Walcott, som sendte den forbi egen keeper.

Kun to minutter senere sikret vi oss de tre poengene i jakten på Champions League-spill neste sesong. Innbytter Wilson satte sitt andre for kvelden da han rundet McCarthy og enkelt satte ballen i det åpne målet. Engelskmannen avsluttet en god aprilmåned, kun to starter på syv kamper og åtte mål pluss en assist.

Hendelser i kampen:

4’ 🟨 Jan Bednarek (SOU)

41’ ⚽️ Stuart Armstrong assistert av Kamaldeen Sulemana 0-1 (SOU)

+ 3 min

HT

46’ ⇄ Anthony Gordon ut, Callum Wilson inn (NEW)

54’ ⚽️ Callum Wilson assistert av Alexander Isak 1-1 (NEW)

56’ 🟨 Kyle Walker-Peters (SOU)

57’ 🟨 Ruben Selles (manager) (SOU)

64’ ⇄ Moussa Djenepo ut, Theo Walcott inn (SOU)

69’ ⇄ Jacob Murphy ut, Miguel Almirón inn (NEW)

70’ ⇄ Kamaldeen Sulemana ut, Adam Armstrong inn (SOU)

⇄ Lyanco ut, Ainsley Maitland-Niles inn (SOU)

71’ 🟨 Stuart Armstrong (SOU)

⇄ Stuart Armstrong ut, Mohammes Elyounoussi inn (SOU)

72’ 🟨 Romeo Lavia (SOU)

77’ ⇄ Carlos Alcaraz ut, Che Adams inn (SOU)

79’ ⚽️SELVMÅL Theo Walcott 2-1 (NEW)

🟨 Joelinton (NEW)

81’ ⚽️ Callum Wilson 3-1 (NEW)

+ 6 min

90+2’ ⇄ Alexander Isak ut, Elliot Anderson inn (NEW)

⇄ Joe Willock ut, Matt Ritchie inn (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login