Kampreferat: Newcastle – Arsenal 0-2

Oppdatert: 07. May 2023

Titteljagende Arsenal tok fullpott mot oss i dag i den intense toppkampen. Marginene var ikke med oss og Arsenals dødelighet foran mål påførte oss vårt andre hjemmetap for sesongen.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joelinton – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Callum Wilson – Alexander Isak

Det ble en intens kamp på St. James’ Park søndag ettermiddag. Etter bare 70 sekunder var vi nær ved å gå opp i ledelsen. Joe Willock brøt gjennom fra midtbanen og fant Jacob Murphy på motsatt stolpe. Murphy prøvde å bøye ballen ned i lengste hjørne, men marginene var ikke med oss da den traff stolpen og gikk ut.

Åtte minutter inn i kampen fikk vi tildelt straffe etter at Bruno Guimarães’ skudd ble blokkert av det som så ut til å være Jakub Kiwiors hånd. Dommer Chris Kavanagh pekte umiddelbart på straffemerket, men etter en VAR-sjekk ble straffen annullert ettersom ballen traff låret og ikke armen.

Noen minutter senere scoret Arsenal mot spillets gang. Etter å ha klarert et frispark vant Arsenal ballen igjen, og Martin Ødegaard fikk muligheten fra avstand. Han fyrte av et lavt skudd som fikk gå uforstyrret inn i den trafikkerte boksen. Nick Pope hadde ikke god sikt og var ikke lang nok da ballen gikk forbi ham og i hjørnet. Målet ga Arsenal en boost, og de var nær ved å score igjen noen minutter senere, men Pope leverte en god redning.

Bukayo Saka skapte også en god sjanse da han brøt seg gjennom forsvaret vårt, men alene mot Pope var ikke nok, da Pope nok en gang leverte en strålende redning. Vi prøvde å utligne før pausen, men Aaron Ramsdale i Arsenal-målet gjorde en god redning for å holde på ledelsen. På tampen av omgangen satte Ødegaard nesten inn sitt andre mål, men igjen leverte Pope en verdensklasse-redning.

Vi kom ut i andre omgang med mye energi og kjempet for å få utligningen. Murphy løp ned langs kanten av boksen og sendte inn et innlegg som traff hodet til supersvensken vår. Men nok en gang var ikke marginene med oss, og ballen traff stolpen og gikk ut. Litt senere fikk Fabian Schär en mulighet på hodet fra et frispark av Kieran Trippier, men Ramsdale ville ikke være dårligere enn vår mann i mål og fikk instinktivt ut en arm som holdt ballen ute.

Joe Willock hadde en klar sjanse til å score like før timen etter et godt trekk nedover venstresiden. Isak fikk lagt ballen til Willock, som i det han fyrte av, ble hindret av en strålende takling fra Granit Xhaka.

Arsenals andre mål kom etter et løp av Gabriel Martinelli. Han kom seg til dødlinjen og sendte ballen inn i boksen i håp om at en lagkamerat skulle plukke den opp. Men det lave innlegget var hardt og traff rett i Schärs utstrakte ben før den gikk i mål.

Selv om det stod 0-2 på tavla, jaktet vi en redusering. Allan Saint-Maximin og Anthony Gordon kom inn med ny energi, og førstnevnte hadde et godt forsøk mot lengste hjørnet som akkurat ble hindret av Ramsdale. Det ble mye trafikk mot arsenal-målet på slutten av kampen, men det ville seg ikke i dag for oss og Arsenal ble det andre laget som tok full pott på St. James’ Park denne sesongen.

Hendelser i kampen:

14’ ⚽️ Martin Ødegaard assistert av Jorginho 0-1 (ARS)

+ 5 min

HT

61’ ⇄ Oleksandr Zinchenko ut, Kieran Tierney inn (ARS)

65’ ⇄ Jacob Murphy ut, Miguel Almirón inn (NEW)

71’ ⚽️SELVMÅL Fabian Schär 0-2 (ARS)

73’ 🟨 Dan Burn (NEW)

78’ ⇄ Joe Willock ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)

⇄ Callum Wilson ut, Anthony Gordon inn (NEW)
80’ ⇄ Martin Ødegaard ut, Thomas Partey inn (ARS)

⇄ Gabriel Martinelli ut, Leandro Trossard inn (ARS)

81’ ⇄ Joelinton ut, Elliot Anderson inn (NEW)

82’ ⇄ Dan Burn ut, Matt Targett inn (NEW)

87’ ⇄ Bukayo Saka ut, Reiss Nelson inn (ARS)

⇄ Gabriel Jesus ut, Edward Nketiah (ARS)

+ 6 min

90+6’ 🟨 Fabian Schär (NEW)

🟨 Edward Nketiah (ARS)

FT

You must be logged in to post a comment Login