Kampreferat: Newcastle – Nottingham Forest 2-3

Oppdatert: 23. August 2017

Det var knyttet store forventninger til dagens ligacup-oppgjør mot Championship-klubben Nottingham Forest, og alt lå til rette for sesongens første seier for Benitez’ gutter. Newcastle nådde helt til kvartfinalen i fjorårets utgave av cupen, og mange hadde håpet på en solid “cup-run” også i år. 

Rafael Benitez gjorde hele 10 endringer i startoppstillingen fra helgens oppgjør mot Huddersfield. Karl Darlow var dagens kaptein, og ungguttene Jamie Sterry, Dan Barlaser og Rolando Aarons fikk sjansen fra start.

Newcastle startet med følgende mannskap (4-2-3-1):

Darlow – Gamez, Hanley, Mbemba, Sterry – Murphy, Saivet – Barlaser, Aarons, Diame – Mitrovic.

Hjemmelaget gikk ut i hundre, og publikum hadde knapt rukket å sette seg da Mitrovic sendte Geordiene i ledelsen. Rolando Aarons sto for et pent forarbeid, og serberen hadde få problemer med å overliste Smith i Forest-målet. Mitrovic så ut til å sette stor pris på å ha brutt barrieren, og pekte på Newcastle-logoen på vei tilbake fra feiringen.

Etter seks minutter var Mitrovic igjen på farten, men denne gang ble han avblåst for offside. Minuttet senere var Nottingham nær ved å utligne da Brereton kom alene med Darlow, men sisteskansen vår beholdt konsentrasjonen og reddet greit.

Det var skogvokterne fra Nottingham som hadde ballen mest de første ti minuttene, og satte et visst press på det uerfarne Newcastle-laget, men the Magpies sto godt imot, samtidig som de var farlige på kontringer. Etter ni minutter prøvde Diame seg på en avslutning av det spektakulære slaget, men skuddet fra rett utenfor midtsirkelen gikk over mål.

Samarbeidet mellom Saivet og Barlaser så ut til å fungere utmerket de første 20 minuttene. Førstnevnte sto for flere viktige gjenvinninger, mens Barlaser imponerte med gode pasninger.

23 minutter inn i kampen var Forest igjen nær ved å utligne, men Darlow var raskt nede og fikk avverget Cummings’ forsøk til corner. Tre minutter senere ropte bortelaget på straffe da Hanley hindret Brereton på 16-meteren, men dommeren viftet spillet videre. Rett etterpå burde Diame ha doblet ledelsen for hjemmelaget etter et pent innlegg fra Aarons, men senegaleseren fikk aldri helt kontroll på ballen.

Isteden var det Forest som utlignet til 1-1 etter 28 minutter ved Cummings, som fritt fikk heade ballen i mål fra 10 meter.

Kun tre minutter senere sviktet Newcastle-forsvaret igjen. Atter en gang fikk Cummings stå alene etter en lang ball, og skotten lobbet ballen elegant over Darlow i Newcastle-målet.

Etter 35 minutter fikk Saivet gå med ballen, men Forests keeper hadde ingen problemer med å redde avslutningen fra 30 meter. Fem minutter senere gikk skogvokterne nesten opp til 3-1, men en sterk redning fra Darlow hindret Cloughs forsøk.

Ett minutt på overtid utlignet Aarons med en nydelig avslutning i krysset fra rett utenfor 16-meteren, og gjorde nok med det pausestemningen i Newcastle-garderoben betraktelig bedre.

Hjemmelaget startet andre omgang best, og fikk et par tidlige cornere, uten at de ble utnyttet til det fulle. Etter 52 minutter gjorde Murphy et godt forsøk fra 18 meter, men mannen i Forest-målet var med på notene, og avverget. Nesten 3-2. Fem minutter senere stusset Mitrovic videre et langt innkast fra Gamez, men Nottingham-forsvaret hindret Saivet i å avslutte.

Etter 58 minutter gjorde Rafael Benitez sitt første bytte for kvelden, da Lazaar kom inn for Sterry.

10 minutter senere ropte Gamez på straffespark, men også denne gangen viftet dommer England spillet videre.

Etter 70 minutter gjorde hjemmelaget sitt andre bytte, og Isaac Hayden kom inn for Barlaser.

Bortelaget kom etterhvert mer inn i kampen etter at Newcastle stort sett hadde dominert andre omgang. Likevel slet de med å komme til de helt store sjansene.

Etter 76 minutter gjorde Rafa sitt tredje bytte for kvelden, og satte inn Ritchie for for Aarons. Like etterpå burde Murphy ha sendt skjærene i ledelsen etter å ha blitt sendt gjennom av Mitrovic. Dessverre gikk avslutningen langt over mål. Svak avslutning av iren.

De siste 10 minuttene hadde Newcastle igjen overtaket, men uten å komme til de store sjansene. Likevel var det gjestene som var nærmest å avgjøre kampen i ordinær tid, da de skjøt i tverrliggeren på et frispark.

De siste minuttene ebbet ut, og det var klart for ekstraomganger på St. James’ Park.

Første ekstraomgang startet slik andre omgang sluttet, og ingen store sjanser til noen av lagene. Etter 95 minutter var imidlertid Murphy nær ved å sendte hjemmelaget i ledelsen, men skuddet ble blokkert.

Isteden var det bortelaget som tok ledelsen ved Walker, som headet ballen i mål mens Newcastle-forsvaret sto og sov på en corner. Ledelsen kunne ikke sies å være fortjent, men heller ikke direkte ufortjent. Fem minutter etter kunne Saivet ha utlignet, men volleyen strøk stanga og gikk til side for mål.

Fjerdedommeren signaliserte for ett minutt tillegg, uten at hjemmelaget utnyttet det.

Newcastle-spillerne virket tydelig frustrerte i begynnelsen av andre ekstraomgang, og slet med å finne rytmen i spillet.

Både Lazaar og Diame kunne ha utlignet for hjemmelaget, men ingen av avslutningene var gode nok til å overliste Smith. Også Saivet hadde sjansen etter 113 minutter, men forsøket gikk til side for mål.

De drøyt 27 000 oppmøtte på St. James’ Park begynte etterhvert å ane at en real cupbombe var i anmarsj.

Newcastle fortsatte å presse gjestene fra Nottingham, og sikret nesten straffesparkkonkurranse ved Ritchie etter 119 minutter, men også denne gang var bortelagets sisteskanse med på notene.

Det ble signalisert for to minutter tillagt tid i andre ekstraomgang, og Newcastle fikk en siste sjanse på corner, men Diames avslutning gikk over mål igjen.

Dermed var Newcastles håp om cup-avansement knust, sesongens første seier lar fortsatt vente på seg for Benitez’ menn.

 

You must be logged in to post a comment Login