Kampreferat: Huddersfield – Newcastle 1-0

Oppdatert: 21. August 2017

Det ble nok en nedtur for the Magpies i søndagens bortekamp mot Huddersfield. 

 

En uke etter at Mike Ashley gikk ut i media og gjorde det klart at han ikke kan konkurrere med lommebøkene til de største klubbene, ble Newcastle slått av et lag ekspertene har levnet lite håp om overlevelse i årets Premier League. The Terriers er uten tvil et lag Newcastle burde klare å hamle opp med hvis fornyet kontrakt i øverste divisjon skal bli en realitet.

Selv om det fortsatt er i tidligste laget å slå krisealarm, er det nok absolutt mange på og rundt St. James’ Park som har fått mye å tenke på, etter årets særdeles svake serieåpning.

Newcastle virket riktignok tidvis nokså solide defensivt, men kampen sett under ett er det lite å si på at hjemmelaget stakk av med alle tre poengene.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-2-3-1): Robert Elliot – Chancel Mbemba, Jamaal Lascelles, Ciaran Clark, Javier Manquillo – Mikel Merino, Isaac Hayden – Matt Ritchie, Ayoze Pérez, Christian Atsu – Dwight Gayle.

Kampen startet ikke så aller verst for bortelaget, som presset Huddersfield greit de første minuttene, men Ayoze Perez’ forsøk på avslutning ble blokkert. Hjemmelaget responderte umiddelbart, men Aaron Mooys tamme avslutning var keepermat for Rob Elliott.

Rett etterpå ble Chancel Mbemba liggende nede etter en hodehøy takling fra Elias Kachunga. Mbemba blødde tydelig fra hodet, og ble behandlet på sidelinjen i et par minutter. Etter fem minutter ble Isaac Hayden taklet stygt av Steve Mounie, men det virket som kortene lå dypt i lomma til dommer Craig Pawson, og ingen av forseelsene ble straffet.

Etter 15 minutter var Huddersfield farlige frempå da Christian Atsu mislyktes med å klarere ballen ordentlig, og ballen falt ned hos Tom Ince. Heldigvis var keeper Elliott våken, og reddet igjen.

Newcastle svarte, og Perez sendte Matt Ritchie gjennom, men avslutningen ble avverget til corner.

Etter 27 minutter ropte bortelaget på straffe da Ritchies innlegg fant Atsu, og traff hånden til Chris Löwe, men dommer Pawson veivet spillet videre. Åtte minutter senere ville Dwight Gayle ha straffe, men heller ikke denne gangen blåste Pawson i fløyta.

Huddersfield avsluttet omgangen sterkest, men det var ingenting å si på pauseresultatet etter en nokså sjansefattig første omgang.

Etter 50 minutter ble det skrevet historie da Mooy spilte vegg med Kachunga før han curlet ballen i krysset fra 16 meter, og Huddersfields første Premier League-mål på John Smith’s Stadium noensinne var et faktum. Benitez reagerte med å sette inn nysignerte Joselu inn for Dwight Gayle.

Idet kampuret viste 60 minutter, sendte Manquillo et innlegg til Ritchie på bakerste stolpe, uten at vingen klarte å utnytte det.

Med 25 minutter igjen begynte bortelaget å bli tydelig frustrert, og Joselu ble straffet med gult kort for å ha tråkket på hjemmelagets keeper Lössl etter at han hadde spilt ballen fra seg. Gutta fra Tyneside klarte å sette inn et lite press som resulterte i et par halvsjanser, men stillingen var stadig 1-0 da klokka passerte 7o minutter.

Med et kvarter igjen gjorde Benitez sitt andre bytte for kvelden, da Mo Diame kom inn for Hayden. Han fikk snart selskap av Jacob Murphy som erstattet Ayoze Perez. Murphy fant fort rom på kanten, og vant en corner etter at avslutningen hans gikk via en Huddersfield-spiller og ut over dødlinjen. Dessverre klarte de sorte og hvite heller ikke denne gang å utnytte sjansen.

I sluttminuttene fyrte Joselu avgårde et par skudd, men Newcastle var i realiteten aldri nær ved å plukke med seg poeng fra John Smith’s Stadium.

Newcastle mangler rett og slett kvalitet, og begynner å få det travelt med å hente inn de nødvendige forsterkningene.

You must be logged in to post a comment Login