Kampreferat: Newcastle – Nottingham Forest 1-3

Oppdatert: 26. December 2023

Det ble en brå avslutning på vår syv kamper lange seiersrekke på hjemmebane i Premier League, da Nottingham Forest kontret oss i senk på «Boxing day». Ex Newcastle-spiss Chris Wood som spilte en betydelig rolle under Eddie Howe i løpet av sitt 12 måneder lange opphold på Tyneside, viste seg å være enda mer komplett spiller Forestdrakten og sikret Forest sin første Premier League-seierf over oss. 

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Lewis Miley – Bruno Guimarães – Sean Longstaff

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon

Vi startet kampen sterkt, men den første store sjansen tilfalt Forest da Morgan Gibbs-White skjøt like utenfor stolpen ved Leazes End.

Men det var vi som tok fordel av den sterke starten og gikk opp i ledelsen fra straffemerket etter 23 minutter. Anthony Gordon leverte ballen til Lewis Miley, som elegant rullet ballen til Isak. Den svenske spissen snudde seg før han ble felt av Ola Aina, og dommer Chris Kavanagh pekte resolutt på straffemerket. Til tross for en grundig VAR-sjekk sto avgjørelsen fast, og Isak scoret sitt tiende mål for sesongen i alle turneringer.

Ytterligere god innsats fra unge Miley førte til en mulighet for Gordon, som serverte Bruno Guimarães. Dessverre ble skuddet fra brasilianeren mesterlig blokkert av Gonzalo Montiel. Forest utgjorde en konstant trussel på kontringer, og i det 33. minutt måtte Martin Dúbravka være våken for å nekte Anthony Elanga en utligning etter et farlig løp gjennom forsvaret.

I andre enden forsøkte Isak en dristig lobb fra høyre inn i boksen, men Matt Turner dyttet ballen til side og kontrollerte deretter headingen fra Miley. Selv om vi hadde momentumet, utlignet Forest like før pause da Gibbs-White fant Elanga på høyrekanten, og Wood mottok en lav krysser som resulterte i et åpent mål og scoring for Forest.

Det var tid for en siste sjanse før pausen da Isak så en målrettet heading bli mesterlig reddet av Turner, og Forest truet med en kontring, men Dúbravka avverget forsøket fra Hudson-Odoi.

Gjestene kom raskt ut av startblokkene i andre omgang, med Gibbs-White som headet utenfor etter et tidlig innlegg fra Elanga. Den farlige Elanga skjøt deretter rett på Dúbravka før Forest tok ledelsen i det 53. minutt da Wood fintet seg elegant forbi Burn og chippet ballen forbi Dúbravka.

Kieran Trippier prøvde å svare, men Turner avverget skuddet, og deretter endte et forsøk fra Miley like utenfor motsatt stolpe. Wood fullførte sitt hattrick etter timen spilt da han lurte offside-fellen ogholdt hodet kaldt da han rundet Dúbravka og trillet ballen inn i mål.

Vi var desperate og forsøkte å finne en vei tilbake i kampen. Murillo avverget et skudd fra Isak. Turner nektet deretter Isak før Gordon’s oppfølging ble blokkert av Moussa Niakhaté. VAR ble konsultert angående en potensiell hands i situasjonen, men etter gjennomgang ble det besluttet å ikke henvise Kavanagh til skjermen.

Et gult kort for Guimarães sent i kampen, betyr at brasilianeren er nødt til å stå over den kommende turen til Liverpool på første nyttårsdag, som markerer avslutningen på en frustrerende siste kamp i 2023 for oss.

Hendelser i kampen:

23’ ⚽️(Straffe) Alexander Isak 1-0 (NEW)

26’ 🟨 Ibrahim Sangaré (NFO)

27’ 🟨 Anthony Gordon (NEW)

27’ 🟨 Gonzalo Montiel (NFO)

+3 min

45+1’ ⚽️ Chris Wood assist av Anthony Elanga 1-1 (NFO)

HT

53’ ⚽️ Chris Wood assist av Anthony Elanga 1-2 (NFO)

55’ ⇄ Miguel Almirón ut, Callum Wilson inn (NEW)

⇄ Dan Burn ut, Tino Livramento inn (NEW)

60’ ⚽️ Chris Wood assist av Murillo 1-3 (NFO)

70’ ⇄ Ibrahim Sangaré ut, Ryan Yates inn (NFO)

⇄ Gonzalo Montiel ut, Neco Williams inn (NFO)

71’ ⇄ Sean Longstaff ut, Joelinton inn (NEW)

79’ ⇄ Sven Botman ut, Lewis Hall inn (NEW)

⇄ Callum Hudson-Odoi ut, Nicolás Dominguez inn (NFO)

84’ 🟨 Neco Williams (NFO)

86’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

88’ 🟨 Fabian Schär (NEW)

+6 min

90+1’ ⇄ Danilo ut, Cheikhou Kouyaté inn (NFO)

⇄ Anthony Elanga ut, Joe Worrall inn (NFO)

FT

You must be logged in to post a comment Login