Kampreferat: Luton – Newcastle 1-0

Oppdatert: 23. December 2023

Borteformen vår forsetter i samme spor, og vi reiser tomhendt hjem fra Luton. Mål fra Andros Townsend i første omgang var nok til at hjemmelaget får med seg alle poengene.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles (C) – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Lewis Miley

Miguel Almirón– Callum Wilson – Anthony Gordon

Hjemmelaget gikk ut i hundre og Jacob Brown utfordret Martin Dúbravka tidlig, rett før supporterne fra begge lag hyllet Luton-kaptein Tom Lockyer i det fjerde minutt. Kapteinen led av hjertestans i Lutons kamp mot Bournemouth forrige helg.

Selv om hjemmelaget tok kontroll i åpningsspillet, vokste vi gradvis inn i kampen og fikk mer kontroll på ballen. Lewis Miley’s forsøk fra Sean Longstaffs innlegg ble blokkert, og Callum Wilson smalt ballen akkurat utenfor målet noen minutter senere. Vår nummer ni fikk en enda bedre sjanse da han headet ballen fra Anthony Gordons innlegg, men keeper Thomas Kaminski vartet opp en strålende redning.

Likevel begynte småfeil å bli kostbare for oss i andre del av første omgang. Alfie Doughtys corner ble forlenget av Ross Barkley, og den tidligere tidligere newcastlespiller Andros Townsend var på rett sted til rett tid for å nikke ballen i mål fra kort hold.

Det kunne ha blitt verre for oss ti minutter før pause. Barkley prøvde lykken fra langt hold og kun marginer holdt ballen utenfor streken. Ballen traff stolpen så ryggen til Martin Dúbravka som til slutt fikk tak i den. Like etterpå spilte Barkley inn til Elijah Adebayo, men Dubravkas fot nektet ham scoring.

Skader fortsetter å frustrere oss.  Etter 37 minutter ble vår kaptein nødt til å kaste inn håndkle. Jamaal Lascelles ble erstattet av Sven Botman. I samme slengen tok Eddie Howe grep for å forsterke det offensive spillet. Lewis Miley ble tatt av og erstattet med Alexander Isak.

Selv med byttet og Isaks ferdigheter, fortsatte Luton å presse etter et nytt mål. Like etter pausen var det Browns tur til å prøve lykken igjen, men nok en gang hindret tverrliggeren Luton i å øke ledelsen.

Bruno Guimarães fikk en sjanse like etterpå, men treffet var ike godt nok og gikk til side for mål. Gordon fikk en mulighet fra fra Kieran Trippiers innlegg, men traff stolpen. Isak scoret tilsynelatende like etter timen etter en lekker pasning fra Miguel Almirón, men målet ble annullert for offside etter en VAR-sjekk.

Guimarães fikk presset Kaminski til en ny god redning med 20 minutter igjen og vi fortsatte vårt press for en utligning. Til tross for dominans på slutten klarte vi ikke å utligne, og det ble en skuffende ettermiddag på Kenilworth Road.

Hendelser i kampen:

25’ ⚽️ Andros Townsend assist av Ross Barkley 1-0 (LUT)

37’ ⇄ Jamaal Lascelles ut, Sven Botman inn (NEW)

38’ ⇄ Lewis Miley ut, Alexander Isak inn (NEW)

+3 min

HT

46’ ⇄ Issa Kaboré ut, Ryan Giles inn (LUT)

56’ 🟨 Ross Barkley (LUT)

76’ ⇄ Amiri’I Bell ut, Mads Juel Andersen inn (LUT)

80’ ⇄ Albert Sambi Lokonga ut, Pelly-Ruddock Mpanzu inn (LUT)

⇄ Elijah Adebayo ut, Carlton Morris inn (LUT)

⇄ Andros Townsend ut, Chiedozie Ogbene inn (LUT)
⇄ Miguel Almirón ut, Tino Livramento inn (NEW)

85’ ⇄ Dan Burn ut, Lewis Hall inn (NEW)

89’ 🟨 Teden Mengi (LUT)

+7 min

90+4’ 🟨 Lewis Hall (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login