Kampreferat: Sunderland – Newcastle 0-3

Oppdatert: 06. January 2024

Lørdag ettermiddag sikret vi oss avansement til fjerde runde i FA-cupen. Dette mot vår argeste rival Sunderland. Det ble et gledelig gjensyn med Tyne-wear derbyet hvor vi ydmyket dem på sitt eget gress.  

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon

Det var få klare målsjanser i den intense kampen mot vår argeste rival, men allerede i det andre minutt kunne vi ha tatt ledelsen da Kieran Trippier, som var tilbake i laget, slo inn mot Sean Longstaff. Dessverre ble Longstaffs hodestøt stoppet på en merkelig måte av Black Cats’ målvakt, Anthony Patterson.

Trippier opplevde deretter et deflektert frispark, og i det 22. minutt sendte Longstaff ballen over mål etter en krysspasning fra Trippier.

Daniel Ballard var heldig som fikk bli på banen da Alexander Isak brøt gjennom foran mål. Etter en tøff kamp om ballen før boksen, avviste dommer Craig Pawson våre spilleres appeller om frispark. Ballard var imidlertid uheldig fem minutter senere da han, etter sterkt arbeid fra Joelinton på venstresiden, styrte ballen i sitt eget nett.

Selv etter å ha gått opp i ledelsen fortsatte vi å styre kampen, men et akrobatisk forsøk fra Miguel Almirón gikk dessverre akkurat utenfor. Likevel, sekunder inn i andre omgang, stjal Almirón ballen fra Pierre Ekwah og leverte en upåklagelig pasning til Isak, som doblet ledelsen i et åpent mål.

Selv om vi begynte å føle oss hjemme på stadionen til våre argeste fiender, måtte Martin Dúbravka være våken for å avverge Ekwahs forsøk i det 48. minutt.

Hjemmelagets Alex Pritchard sendte et forsøk knapt over tverrliggeren, og i det 68. minutt blokkerte Luke O’Nien modig et skudd fra Almirón før Dúbravka nektet Pritchard for andre gang.

Sent i kampen sendte Gordon et forsøk på tvers av målet før han, med to minutter igjen, ble felt i boksen av Ballard. Isak tok ansvar for å øke ledelsen ytterligere på straffe, og dermed sikret vi vår første seier i Tyne-Wear-derbyet på 12 år. Bragden ble feiret med et lagbilde på banen på Stadium of Light etter sluttsignalet.

Hendelser i kampen:

35’ ⚽️(Selvmål) Daniel Ballard 0-1 (NEW)

39’ 🟨 Trai Hume (SUN)

+3 min

HT

46’ ⚽️ Alexander Isak målgivende av Miguel Almirón 0-2 (NEW)

47’ ⇄ Joelinton ut, Lewis Miley inn (NEW)

62’ 🟨 Alex Pritchard (SUN)

66’ 🟨 Anthony Gordon (NEW)

72’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

78’ 🟨 Luke O’Nien (SUN)

85’ ⇄ Nazariy Rusyn ut, Abdoullah Ba inn (SUN)

88’ 🟨 Daniel Ballard (SUN)

90’ ⚽️(Straffe) Alexander Isak 0-3 (NEW)

+3 min

90+2’ ⇄ Fabian Schär ut, Jamaal Lascelles inn (NEW)

⇄ Dan Burn ut, Paul Dummett inn (NEW)

⇄ Anthony Gordon ut, Matt Ritchie inn (NEW)

⇄ Miguel Almirón ut, Tino Livramento inn (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login