Kampreferat: Newcastle – Burnley 2-0

Oppdatert: 30. September 2023

Det ble en kontrollert 2-0 seier mot Burnley på hjemmebane, tre nye poeng gjør at vi inntar topp 10 og plasserer oss på en åttendeplass. Med et nytt rent bur forlenger vi rekken vår og står med null mål imot på de fem siste kampene. 

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles (C) – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Elliot Anderson

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon

Gjestene, som fortsatt har til gode å vinne en kamp var nære med å gå opp i ledelsen etter fire minutter da Luca Koleosho, som hadde en livlig start på kampen, utnyttet en feil fra Dan Burn og stormet nedover høyresiden. Han spilte ballen inn til Zeki Amdouni, men Nick Pope gjorde en fantastisk redning mot sin tidligere arbeidsgiver, og blokkerte skuddet med et utstrakt høyre bein.

Etter skremmeskuddet, våknet vi og fant vår plass i kampen, og i det 11. minuttet slo Bruno Guimarães ballen til Alexander Isak som vendte seg og skjøt, men James Trafford klarte å avverge skuddet.

Men den besøkende keeperen kunne ikke gjøre så mye tre minutter senere da Miguel Almirón scoret åpningsmålet. Kieran Trippier stjal ballen fra Aaron Ramsey dypt inne i på gjestenes banehalvdel, og Almirón fikk ballen og løsnet et skudd fra rundt 20 meter som suste inn i krysset.

I det 21. minutt spilte Isak ballen videre til Sean Longstaff, som skjøt utenfor, deretter syv minutter senere spilte Bruno en lekker gjennombruddspasning til Isak, som stormet mot mål. Trafford forsøkte å klarere ballen med føttene, men ballen spratt heldigvis i vår manns retning, men ute av balanse, klarte ikke Isak å sette ballen i det åpne målet.

Vi fortsatte å presse på for å øke ledelsen, og det kom nesten i det 35. minutt da Longstaff dukket opp på høyrekanten, han løftet blikket og fant Elliot Anderson med et høyt innlegg. Anderson møtte innlegget med en fantastisk heading som så ut til å resultere i hans første scoring for barndomsklubben, men Trafford reddet med føttene på en fantastisk måte, mens Connor Roberts fullførte “redningen”ved å klarere ved mållinjen.

Burnley fikk en mulighet rett før pause da Sander Berge brøt og fant Jordan Beyer, men tyskerens skudd ble blokkert og gikk til hjørnespark. På overtid i første omgang kombinerte Anderson og Bruno, som resulterte i et skudd. Trafford kom seg ned og reddet.

Kun sekunder inn i andre omgang var vi nok en gang nære på å øke ledelsen. Et skudd fra Trippier hadde fin retning, men traff en Burnelyspiller som fikk en skummel defleksjon som strøk utsiden av stanga.

Anthony Gordon sendte et skudd rett på sin tidligere lagkamerat fra Englands U21-lag, Trafford, i det 73. minutt. To minutter senere var samme mann i aksjon og ble felt i boksen av Ameen Al-Dakhil. Dommer Thomas Bramall var klar i sin tale og pekte rett på straffemerket.

Isak tok straffen og sendte Trafford feil vei og sikret de tre poengene, selv om vi trengte en blokkering fra Longstaff for å hindre Wilson Odobert og en redning fra Pope for å stoppe Al-Dakhil fra det påfølgende hjørnesparket for å unngå noen nervøse siste minutter.

I løpet av kampen pådro Gordon seg sitt femte gule kort for sesongen som betyr at han må sone karantene neste ligakamp mot West Ham. Joelinton kom inn på banen som innbytter i det 64. minutt, men gikk haltende av etter kun fire minutter. Brasilianeren så ut til å ha problemer med hamstringen, vi krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig.

Hendelser i kampen:

14’ ⚽️ Miguel Almirón assistert av Kieran Trippier 1-0 (NEW)

18’ 🟨 Anthony Gordon (NEW)

29’ 🟨 Zeki Amdouni (BUR)

40’ 🟨 Jordan Beyer (BUR)

+2 min

HT

53’ 🟨 Charlie Taylor (BUR)

58’ ⇄ Luca Koleosho ut, Jacob bruun Larsen inn (BUR)

⇄ Zeki Amdouni ut, Jay Rodriguez inn (BUR)

64’ ⇄ Elliot Anderson ut, Joelinton inn (NEW)

67’ ⇄ Aaron Ramsey ut, Wilson Odobert inn (BUR)

68’ ⇄ Joelinton ut, Sandro Tonali inn (NEW)

76’ ⚽️(Straffe) Alexander Isak 2-0 (NEW)

88’ ⇄ Connor Roberts ut, Anass Zaroury inn (BUR)

⇄ Sander Berge ut, Vitinho inn (BUR)

+6 min

90+6’ ⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murphy inn (NEW)

⇄ Alexander Isak ut, Tino Livramento inn (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login