Kampreferat: Brighton – Newcastle 1-0

Oppdatert: 24. September 2017

Med tre seiere på rad, reiste gutta fra Tyneside til sørkysten med mye selvtillit. Dessverre maktet ikke Rafael Benitez og co å fortsette den ubeseirede rekken.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-2-3-1):

Elliot – Yedlin, Lascelles, Clark, Mbemba – Hayden, Merino – Ritchie, Perez, Atsu – Joselu.

Bortelaget startet kampen godt, og var uhyre nær ved å ta ledelsen allerede etter 3 minutter. Mikel Merino sendte avgårde en volley som sneik seg mellom Brighton-forsvarerne, men keeper Ryan hadde refleksene i orden, og fikk avverget med nød og neppe.

Etter en ørliten Newcastle-dominans de første minuttene, tok hjemmelaget etterhvert mer og mer over. Både Hemed og Gross kunne sendt Brighton i ledelsen før 20 minutter passerte, men ingen av dem klarte å plassere ballen mellom stengene bak Rob Elliot.

22 minutter inn i kampen landet ballen plutselig hos Joselu som, kanskje uten å vite det helt selv, var alene med keeper. Dessverre klarte heller ikke Joselu å plassere ballen mellom stengene, og avslutningen trillet centimetere utenfor. En enorm sjanse, som nok burde vært utnyttet bedre av spanjolen.

Kampen bølget fram og tilbake etterhvert som det nærmet seg pause, uten at noen av lagene klarte å skape de helt store målsjansene.

Etter 39 minutter fikk Matt Ritchie sjansen på et frispark fra i overkant av 20 meter , men forsøket gikk rett på keeper. Minuttet på overtid i første omgang fikk Joselu sjansen igjen, men headingen gikk utenfor.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Benitez sendte ut samme mannskap i andre omgang som i første.

Dessverre tok det ikke mer enn fem minutter etter avspark før hjemmelaget tok ledelsen. Hjemmelagets Tommer Hemed var sterk inne i feltet etter et innlegg fra Dale Stephens, og skjøt laget fra badebyen opp i 1-0.

På tross av at Newcastle lå ett mål under, slet de med å sette ordentlig press på vertene i tiden etter scoringen. Etterhvert fant Benitez det nødvendig å ta noen grep, og satte inn Shelvey og Gayle for Hayden og Joselu etter rundt 70 minutter.

Newcastle fikk flere cornere, men vertene var flinke til å nøytralisere Lascelles, og Ritchie var ikke like presis med innleggene som han har vært de siste ukene. Heller ikke Shelvey traff helt på cornerne sine.

Etter 83 minutter gjorde Rafa sitt siste bytte, da han satte inn Jesus Gamez for Chancel Mbemba.

Etterhvert som sluttsignalet nærmet seg, klarte Newcastle å sette inn en sluttspurt, men klarte ikke å skape noe direkte målfarlig. Tre minutter på overtid fikk Lascelles gult kort etter å ha vært alt for sent ute i en takling på Manie Murphy.

Dermed endte det dessverre med tap for de sorte og hvite, og selvtilliten har nok fått seg en liten knekk før neste helgs møte med Liverpool.

 

 

You must be logged in to post a comment Login