Kampreferat: Newcastle – Liverpool 0-2

Oppdatert: 19. February 2023

Det ble en mørk kveld da Newcastle gikk på sitt andre tap for sesongen. Liverpool som står for begge tapene, skapte tidlig problemer med pasning i bakrom for Newcastle-fireren som ikke hadde sin beste dag på jobben i dag.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Joelinton – Anthony Gordon

Miguel Almirón – Alexander Isak – Allan Saint-Maximin

Selv om det var en skuffende dag for Eddie Howes lag, som tar imot Manchester United i Carabao Cup-finalen på Wembley neste søndag, kan de i det minste ta med motet fra måten de konkurrerte mot Liverpool med en spiller mindre i over en time.

Sir Bobby Robson og Christian Atsu ble begge husket før avspark. Sir Bobby ble hedret med gripende flagg på det som ville vært hans 90-årsdag og Atsu, som på tragisk vis mistet livet i Tyrkias ødeleggende jordskjelv, med ett minutts stillhet som spontant ble applaus.

Newcastle startet bra, og tok nesten ledelsen i det fjerde minuttet da Allan Saint-Maximin fant Miguel Almirón, skuddet ble stoppet av sistekansen til de røde som hadde en strålende dag på jobben.

Howes menn fortsatte å være på fremre fot, men ble lamslått i det tiende minuttet. Trent Alexander-Arnold løftet ballen mot Núñez, som slo offsidefellen og smadret ballen forbi Nick Pope.

Newcastle prøvde å svare umiddelbart, med Saint-Maximin som fikk en innsats blokkert av Virgil van Dijk. I det 17. minuttet var stod det plutselig 0-2 på tavla, Mohamed Salahs kippede pasning ble sklidd inn av Gakpo.

Og ting gikk fra vondt til verre for the Magpies fem minutter senere. Alissons raske utspark sendte Salah av gårde alene mot mål, men Pope kom i møte, i et forsøk om å klarere ballen med hodet. Newcastlemålvakten klarte imidlertid ikke å gjennomføre headingen som endte i en refleks hvor han tok ballen med hanskene. Situasjonen foregikk langt utenfor egen boks og dommer Anthony Taylor ble nødt til å vise han det røde.

Ikke bare var Newcastle nå nede på ti mann, men Pope vil gå glipp av Carabao Cup-finalen. Martin Dúbravka som er cup-bundet for neste søndags kamp på Wembley, kom inn for den uheldige Elliot Anderson som startet sin første Premier League kamp.

Med sitt første touch reddet Dúbravka Gakpos heading fra det resulterende frisparket, tatt av Alexander-Arnold. Til tross for ulempene var Newcastle det bedre laget resten av omgangen.

I det 31. minutt ga Saint-Maximin suverent rom for et angrep fra høyre side som ble glimrende holdt utenfor av Alisson, deretter ble Kieran Trippiers corner møtt av hodet til Fabian Schär, men blokkert av en Liverpool-forsvarer.

Fra nok et hjørnespark ble Dan Burns heading på andre stolpe knipset mot mål av Joelinton, men tatt av Alisson.

Burn stanget en heading mot tverrliggeren i det 41. minutt, fra nok et hjørnespark tatt av Trippier, og deretter skjøt Almirón sidelengs for mål rett før pausesignalet.

Newcastle fortsatte å kjempe i andre periode også, Alexander Isak var nærme med et skudd etter godt forarbeid fra Saint-Maximin og Schär nikket ballen utenfor i det 55. minutt fra en annen dødball.

Dúbravka gjorde en god redning fra Núñez, deretter en mer rutinemessig stopp fra innbytter Harvey Elliott i det 68. minutt, og han ble kalt til aksjon nok en gang i det 81. minutt for å hindre en innsats fra Salah.

Men det var Alisson som gjorde en avgjørende inngripen et øyeblikk senere. Innbytter Anthony Gordon la ut på et sterkt løp før han skled ballen videre til Callum Wilson, men han ble nektet av brasilianeren.

Diogo Jota sendte to sene headinger utenfor, og fikk deretter et forsøk ryddet av streken på stoppetid. Newcastle ble applaudert av banen til tross for nederlaget og nå vil prøve å komme tilbake ved å løfte første innenlandske trofé siden 1955 om åtte dager.

Hendelser i kampen:

10’ ⚽️ Darwin Nunez assistert av Trent Alexander-Arnold (LIV)

17’ ⚽️ Cody Gakpo assistert av Mohamed Salah (LIV)

20’ 🟨 Fabinho (LIV)

22’ 🟥 Nick Pope (NEW)

24’ ⇄ Elliot Anderson ut, Martin Dúbravka inn (NEW)

37’ 🟨 Miguel Almirón (NEW)

+ 4 min

Pause

60’ ⇄ Darwin Nunez ut, Roberto Firmino inn (LIV)

⇄ Jordan Henderson ut, Harvey Elliott inn (LIV)

⇄ Stefan Bajcetic ut, James Milner inn (LIV)

⇄ Cody Gakpo ut, Diogo Jota inn (LIV)

64’ ⇄ Alexander Isak ut, Callum Wilson inn (NEW)

⇄ Miguel Almirón ut, Anthony Gordon inn (NEW)

⇄ Kieran Trippier ut, Jacob Murphy inn (NEW)

71’ ⇄ Joelinton ut, Matt Ritchie inn (NEW)

+ 3 min

Slutt

You must be logged in to post a comment Login