Kampreferat: Manchester United – Newcastle 2-0

Oppdatert: 26. February 2023

Det ble ingen trofeløfting for Newcaslte i kveld. En hardtarbeidende forestilling fra guttene var ikke nok mot Manchester United sin effektivitet foran mål. Det var en jevn batalje på Wembley søndag kveld og de tilreisende fra Tyneside var fantastiske på tribunen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Loris Karius

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Callum Wilson – Allan Saint-Maximin

Newcastle ble støttet av en støyende og storslått tilhengerskare på tribunen. De startet selvsikkert, med Allan Saint-Maximin som så spesielt truende ut. De røde djevlene var imidlertid de første som registrerte et skudd på mål, selv om Wout Weghorsts svake innsats ikke utgjorde noen problemer for keeper Karius.

Karius, som debuterte for Newcastle i en offisiellkamp, var marginalt den travleste av keeperne tidlig, og fanget med lett Antonys forsøk. Et varemerke Fabian Schär-løp fra dypet resulterte i at den sveitsiske midtstopperen møtte et Kieran Trippier-innlegg i den andre enden, men han klarte ikke å holde hodet nede da han kolliderte med Lisandro Martinez.

Like etter halvtimen ble Magpies nektet etter å ha skapt sin beste sjanse i åpningen av omgangen. Sean Longstaffs lave ball over feltet ble plukket opp av Saint-Maximin og hans fantastiske ferdigheter tok ham forbi Diogo Dalot, men David De Gea var god ved å kaste en instiv arm mot ballen for å avvise den.

Noen minutter senere falt derimot Newcastle bakpå. Casemiro fikk et godt hodestøt på ballen etter innlegg fra Luke Shaw. Ballen var utagbar for Karius og det stod 1-0 på Wembley etter et par minutter med VAR-gjennomgang.

Seks minutter før pause slo Erik Ten Hags menn til igjen. Denne gangen var det Rashford som fant målet. Den formmessige angriperen timet løpet mens han overlappet Weghorst, og da den store nederlenderen spilte ham inn, tok han sikte, skuddet endret retning via Sven Botman og gikk over Karius. Newcastle prøvde å svare raskt etter på med et hodetøt fra Dan Burn, men ble nødt til å se ballen gå til side for mål.

Den farlige Weghorst tvang fram en utmerket redning fra Newcastles tyske keeper rett før pause. Howe svarte med å erstatte Longstaff med Alexander Isak til pause. Men det var Ten Hags side som startet den andre perioden på fremre fot, med Fred som trakk opp en grei sjanse like utenfor mål etter omstarten.

Det tok en stund for Newcastle å finne seg til rette i konkurransen, men etter timen begynte de å skru på, ledet av Saint-Maximin. En lang ball inn i feltet fikk De Gea til å krangle vekk ballen før Joelinton skjøt mot mål, men Martinez kastet seg i veien for brasilianerens driv.

Et lavt Rashford-forsøk hentet en god redning fra Karius med et drøyt kvarter igjen, og innbytter Marcel Sabitzer skøyt langt over etter den sjansen.

Innbytter Jacob Murphy hadde et forsøk som nesten ga en trøst da han fyrte av et langskudd rett utenfor, men det skulle ikke være Newcastles kveld da de forlot den berømte gamle stadion tomhendte.

Newcastle leverte en fin presentasjon på Wembley i sin første finale på 24 år. De leverte en høyere xG enn motstanderen, men klarte ikke å overvinne effektive Manchester United. Derimot var det en kamp Newcastle gikk seirende ut av og det var på tribunen. Newcastle fansen var høylytte gjennom hele kampen og var elektriske helt til siste fløytesignal. Det ble tap, men det er lov å være stolte av guttene som kjempet og prøvde hardt. Vi gratulerer Manchester United med seieren og setter fullt fokus mot ligaspill.

Hendelser i kampen:

9’ 🟨 Diogo Dalot (MUN)

33’ ⚽️ Casemiro assistert av Luke Shaw (MUN)

37’ 🟨 Fred (MUN)

39’ ⚽️SELVMÅL Sven Botman (NEW)

+ 5 min

45+6’ 🟨 Joelinton (NEW)

Pause

46’ ⇄ Diogo Dalot ut, Aaron Wan-Bissaka inn (MUN)

⇄ Sean Longstaff ut, Alexander Isak inn (NEW)

67’ 🟨 Sven Botman (NEW)

69’ ⇄ Fred ut, Marcel Sabitzer inn (MUN)

70’ ⇄ Wout Weghorst ut, Scott McTominay inn (MUN)

78’ ⇄ Allan Saint-Maximin ut, Jacob Murphy inn (NEW)

79’ ⇄ Bruno Guimarães ut, Joseph Willock inn (NEW)

83’ ⇄ Antony ut, Jadon Sancho inn (MUN)

84’ 🟨 David De Gea (MUN)

87’ 🟨 Casemiro (MUN)

88’ ⇄ Marcus Rashford ut, Harry Maguire inn (MUN)

+ 5 min

90+1’ ⇄ Callum Wilson ut, Matt Ritchie inn (NEW)

⇄ Miguel Almirón ut, Elliot Anderson inn (NEW)

90+2’ 🟨 Luke Shaw (MUN)

90+6’ 🟨 Lisandro Martinez (MUN)

🟨 Fabian Schär (NEW)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login