Kampreferat: Newcastle – Leicester 2-3

Oppdatert: 10. December 2017

Det var duket for fest og god stemning da Newcastle feiret sitt 125-årsjubileum lørdag. Dessverre lyktes de ikke med å skape feststemning på banen, og nedturen fortsatte for de sorte og hvite. Klubben står nå med fattige ett poeng på de siste sju kampene.

Rafael Benitez valgte ut følgende 11 til startoppstillingen i jubileumskampen (4-4-2):

Darlow – Yedlin, Lejeune, Clark, Manquillo – Ritchie, Hayden, Merino, Murphy – Gayle, Joselu.

Newcastle startet sterkt, og det tok ikke mer enn fire minutter før hjemmelaget tok ledelsen. Dwight Gayle startet i bakrommet ute på venstrekanten, og fikk en fin ball å jobbe med. Gayle bevegde seg så ned mot dødlinja, løftet blikket, trillet den perfekt ut til Joselu, som satte ballen kontant i mål fra åtte meter. 1-0, og en drømmestart for vertene.

Et par minutter senere var samme mann på farten igjen, men avslutningen hans fra 16 meter gikk like til side for mål.

Etter 11 minutter ropte Leicester-spillerne på straffespark etter at Florian Lejeune var borti ballen med hånden i feltet etter et hjørnespark. Gjestene hadde nok en god sak, men dommer Neil Swarbrick lot spillet fortsette.

Etter vertenes tidlige ledelse, tok bortelaget mer og mer over. 19 minutter inn i kampen sendte Gray avgårde et skudd fra 20 meter, men ballen gikk en halvmeter over tverrliggeren. Kanskje var det et varsel om hva som var i gjære, for minuttet senere var stillingen 1-1, etter at Riyad Mahrez fosset framover og satte ballen vakkert forbi Karl Darlow fra 20 meter.

Ikke lenge etterpå var Vardy nær ved å sende Leicester i ledelsen, etter at Darlow ble tvunget til å gi retur på en avslutning fra Albrighton. Heldigvis for jubliantene rakk spissen akkurat ikke fram, og Darlow fikk kontroll på ballen.

Det var ingen tvil om hvem som hadde kontroll på kampen etterhvert som det nærmet seg pause på St. James’ Park, og bortelaget hadde så mye som 70 % ballbesittelse etter 40 minutter. Newcastle kunne dermed trekke et lettelsens sukk da dommeren blåste pausesignalet.

Ingen av lagene foretok noen spillerbytter i pausen.

Fem minutter etter pause var Joselu nær ved å sende Toon Army til himmels igjen, etter å ha fått servert en presis corner fra Matt Ritchie. Spanjolen klarte dessverre ikke å styre ballen mot mål, og headingen gikk ut over dødlinjen.

Etter 55 minutter var gjestenes Ndidi stygg og albuet både Mikel Merino og Isaac Hayden i ansiktet. Begge ble liggende nede en stund, men skadene var heldigvis ikke alvorlige for noen av dem. Ndidi slapp billig unna, og ble ikke tildelt kort.

Fem minutter senere tok bortelaget ledelsen etter et virkelig mønsterangrep. Albrighton mottok en presis lang ball fra Mahrez. Midtbanespilleren dempet ballen, og la den lekkert til rette for Demarai Gray som kom fossende framover. 21-åringen dunket til på halvvolley, og ballen suste opp i høyre hjørne bak en sjanseløs Karl Darlow. 1-2 til gjestene, dessverre ikke helt ufortjent.

Dete tvang Rafa til å gjøre endringer, og iløpet av 6 minutter ble både Matt Ritchie og Jacob Murphy tatt av banen. Inn kom Christian Atsu og Ayoze Perez.

Etter 73 minutter ble håpet igjen tent for hjemmelaget. Newcastle fikk en corner som endte i fullstendig kaos i Leicester-feltet. Etter mye klabb og babb landet ballen hos Dwight Gayle, som banket ballen via gjestenes Maguire og i mål. Plutselig var lagene like langt, og den trofaste hjemmefansen øynet håp om tre etterlengtede poeng.

Slik gikk det dessverre ikke. Fire minutter før full tid satte en svært uheldig, og ikke minst klønete Perez ballen i eget mål i et forsøk på å takle Okazaki. Selvmålet oppsummerte på mange måter Newcastles prestasjoner de siste to månedene.

Minuttet etterpå ble Joselu byttet ut til fordel for Aleksandar Mitrovic.

Ikke mange minuttene senere gikk sluttsignalet på St. James’ Park, og det endte nok en gang med 0 poeng for gutta fra Tyneside. Dermed må Rafael Benitez & co innse at bunnen nærmer seg faretruende fort. Klubben har nå kun to poeng ned til nedrykksstreken, og det blir etterhvert bare mer og mer tydelig hvor stort behovet for forsterkninger egentlig er.

 

 

You must be logged in to post a comment Login