Kampreferat: Newcastle – Everton 0-1

Oppdatert: 13. December 2017

Sam Allardyce vendte onsdag kveld tilbake til St. James’ Park, denne gang som Everton-manager. Med hjemmelagets form i tankene, var det ingen som ventet et enkelt oppgjør mot de blå fra Merseyside. Det ble det heller ikke, og bakrusen etter 125-årsjubileet sist helg så ut til å sitte godt i Newcastle-laget ennå.

Newcastle startet kampen med følgende 11 (4-2-3-1):

Darlow – Yedlin, Lascelles, Lejeune, Manquillo – Shelvey, Merino – Ritchie, Diame, Atsu, Gayle.

Hjemmelaget sparket kampen i gang, og startet relativt friskt, som i så mange andre kamper i høst. Blant annet fikk Matt Ritchie sjansen på et frispark fra gunstig posisjon, men skuddet gikk rett i muren. Samme mann slo også inn en presis corner etter 3 minutter, men Florian Lejeunes heading ble reddet av Jordan Pickford i Everton-målet.

Mye dreide seg i bunn og grunn om Matt Ritchie de første 25 minuttene. Omtrent midtveis i første omgang prøvde han seg på et langskudd, men igjen sto Pickford i veien for en tidlig Newcastle-ledelse. Minutter senere burde Ritchie utvilsomt ha sendt se sorte og hvite i føringen, men denne gangen var det tverrliggeren som nektet Toon Army et varmende hopp fra setene, denne kjølige kvelden i nord-øst.

Et knapt minutt senere fikk derimot de tilreisende fra Liverpool noe å varme seg på, da Wayne Rooney var først på returen, og sendte de blå i ledelsen, etter at Darlow på klønete vis ga retur på Dominic Calvert-Lewins heading. Dermed havnet skjærene atter en gang bakpå i første omgang.

Ti minutter senere ble vertene igjen nektet av treverket, da Mikel Merino satte ballen i stolpen. Man kan skylde på dårlige marginer, men det begynner etterhvert å bli svært tydelig at Newcastle mangler både killer-instinkt og den effektiviteten som er nødvendig i avslutningene på dette nivået.

Tre minutter før pause ble Jonjo Shelvey tildelt kampens første gule kort, etter å ha taklet gjestenes Aaron Lennon bakfra.

Minuttet senere hadde Dwight Gayle muligheten til å sende vertene a jour før pause, men avslutningen ble nok en gang reddet av Evertons sisteskanse.

Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 0-1, et pauseresultat som kunne og burde vært unngått, hjemmelagets mange personlige feil tatt i betraktning.

I starten av andre omgang gikk bortelagets Mason Holgate hødeløst til verks mot Matt Ritchie og fikk kampens andre gule kort.

Fire minutter senere fikk Florian Lejeune en kjempemulighet til å utligne for vertene, men atter en gang manglet avslutningen presisjon, og headingen gikk til side for mål. Det ville seg virkelig ikke for Newcastle idag. Minuttet senere fikk Mikel Merino gult kort etter å ha dratt gjestenes Idrissa Gana Gueye i bakken.

Etter 67 minutter gjorde Rafael Benitez sitt første bytte for kvelden, da Joselu kom inn for Mohamed Diame. Seks minutter senere ble Matt Ritchie erstattet av Rolando Aarons.

Sju minutter før full tid var Christian Atsu farlig frempå, og sendte avgårde et skudd i retning av mål, men Evertons keeper var med på notene og reddet uten store problemer.

Etter 85 minutter satte Benitez inn Ayoze Perez for Mikel Merino, som et siste forsøk på å berge poeng, dessverre til ingen nytte. Hjemmelaget mislyktes med å sette inn en ordentlig sluttspurt, og kvelden ble i stedet kronet med at Shelvey pådro seg sitt andre gule kort for kvelden, og fikk marsjordre fire minutter på overtid. Unødvendig.

Dermed endte det med null poeng i dag også, og avstanden til nedrykksstreken har nå minket til ett poeng.

 

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login