Kampreferat: Newcastle – Fulham 1-0

Oppdatert: 15. January 2023

Ikke en pen seier, men fortjent. Innbytter Alexander Isaks sene mål ga Newcastle den første Premier League-seieren i 2023 og så dem klatre opp til tredjeplassen igjen.

Lagoppstillingen (4-3-3):

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Det startet lyst for hjemmelaget som så Joe Willock skjøt utenfor mål og Sean Longstaff som ble nektet av en suveren blokkering fra Issa Diop. Ellers utover i omgangen var det relativt lite hendelser.

Kenny Tete skjøt over mål for gjestene som var på en seiersrekke på fem kamper. I det 23. minutt så Callum Wilson en heading bli reddet av Bernd Leno som vartet opp flere gode redninger i løpet av ettermiddagen.

Fulham-keeperen presset deretter et skudd over mål etter et nytt forsøk fra Newcastle nummer ni med god hjelp fra Fabian Schär, som hadde brakt ballen ut av forsvaret på en utmerket måte.

Wilson ble frustrert av Leno igjen på slutten av omgangen. Spissen så ut til å bøye ett skudd forbi Leno. Omgangens siste spark ble av Miguel Almirón som fyrte av et lavt skudd som ble for komfortabelt for keeper.

Allan Saint-Maximin erstattet Bruno Guimarães i pausen, brasilianeren gikk av banen til pause i tårer etter å ha tråkket over. Etter omstarten fortsatte Newcastle å lete etter scoringsmuligheten, med Wilson som sendte en heading utenfor og så, like etter timemerket, traff Schär treverket med et dunkende frispark.

Så kom et av kampens to høydepunkter. Dommer Robert Jones pekte på straffemerket etter en VAR-sjekk, og bestemte ved andre øyekast at Trippier hadde falt Bobby Decordova-Reid, istedenfor og vektlegge stemplingen Reid utførte i samme situasjon. Aleksandar Mitrovic som tok straffen skled når han satte ballen forbi Nick Pope. Ballen ble truffet av begge føttene i fallet altså en dobbel berøring som betyr et frispark til Newcastle i stedet for mål.

Howes svar var å introdusere Isak for sin første ligaopptreden siden september, og etter at Saint-Maximin hadde kommet pinefullt nær ved å bryte dødslåsen, gjorde den svenske spissen det i det 89. minutt.

Longstaffs innlegg mot Wilson ved lengste stolpe ble tvunget tilbake mot Isak, og han satte prikken over i’en fra kloss hold med hodet. Det var Newcastles 20. skudd i kampen og var til syvende og sist det som gjaldt.

Hendelser i kampen:

+3 min

Pause

46’ ⇄ Bruno Guimarães ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)

48’ 🟨 Layvin Kurzawa (FUL)

60’ 🟨 Tim Ream (FUL)

63’ 🟨 Andreas Pereira (FUL)

69’ 🟨 Nick Pope (NEW)

70’ ❌(STRAFFEBOM) Aleksandar Mitrovic (FUL)

71’ ⇄ Joseph Willock ut, Aleksander Isak inn (NEW)

77’ ⇄ Andreas Pereira ut, Tosin Adarabioyo inn (FUL)

⇄ Willian ut, Daniel James inn (FUL)

85’ ⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murphy inn (NEW)

89’ ⚽️ Alexander Isak assistert av Callum Wilson (NEW)

+5 min

90+2’ ⇄ Issa Diop ut, Vinicius inn (FUL)

⇄ Harrison Reed ut, Tom Cairney inn (FUL)

⇄ Bobby Reid ut, Harry Wilson inn (FUL)

90+6’ ⇄ Callum Wilson ut, Chris Wood inn (NEW)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login