Kampreferat: Newcastle – Leeds 0-0

Oppdatert: 31. December 2022

Siste kamp i 2022 er spilt og det ender målløst i hjemmekampen mot Leeds. Newcastle var det styrende laget, men var rett og slett ikke gode nok foran mål til å ta tre poeng på årets siste dag.

 Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Chris Wood – Joelinton

Ingen av lagene kunne finne en vinner på en regnvåt St. James Park i dag, til tross for et Newcastle-lag som produserte flere store sjanser. Med store sjanser handler det om å utnytte de, noe som manglet nettopp på nyttårsaften. Leeds gjorde jobben som de kom for og sikret seg et poeng. Poengdelingen ødela vinn-rekken til Newcastle som stod med seks seiere på rad i ligaen.

Det åpnet med en ganske jevn start på kampen da begge lag ønsket å få åpningsmålet. Leeds kom til en god mulighet tidlig da Wilfried Gnonto så ballen gå rett utenfor tverrliggeren til Nick Pope. Newcastle svarte fort og med flere bedre muligheter. Pasningen fra Kieran Trippier traff Chris Wood som rundet keeper, men med en elendig berøring ble den newzealandske spissen nødt til å se ballen gå ut over dødlinjen.

Trippier sine leveranser gjennom kampen var som alltid hovedkilden i de fleste gode angrepene til Newcastle. Men ingen av de siste berøringene endte i mål og Newcastle måtte gå til pause uten en ledende stilling foran hjemmefansen.

Newcastle tok mer grep om kampen mot et lavt liggende Leeds-forsvar i andre omgang. Mål ble det aldri, men flere gedigne sjanser fra hjemmelaget dukket stadig opp. Leeds forsvarte seg godt og utnyttet hver mulighet ballen var ute av spill. Det ble ampert gjennom andre omgang og dommer Simon Hooper fikk mer å gjøre enn i første omgang.

Det siste kvarteret ble hektisk og mye stopp-start spill. Leeds var gode til å uthalere tiden når spillet stoppet. Sjansene til Newcastle kom stadig frem, men det var aldri godt nok til å få ballen forbi Illan Meslier som hadde en kjempe kamp i målet til Leeds.

Kampen endte målløs, og det ble poengdeling på nyttårsaften. Dette var en kamp hvor Newcastle var best og produserte de beste sjansene, men det var dessverre ikke nok til å ta tre nye poeng. Det manglet mye i den siste tredjedelen og Leeds skal ha honnør for sin innsats i det defensive spillet.

Vi ønsker alle et godt nyttår. Vi ser frem mot kampene i 2023 og et spennende overgangsvindu som åpner i morgen.

Hendelser i kampen:

42’ 🟨 Kieran Trippier (NEW)

+ 1 min

Pause

46’ ⇄ Adam Forshaw ut, Marc Roca inn (LEE)

59’ 🟨 Pascal Struijk (LEE)

64’ 🟨 Marc Roca (LEE)

⇄ Jack Harrison ut, Mateusz Klich inn (LEE)

⇄ Chris Wood ut, Callum Wilosn inn (NEW)

⇄ Joseph Willock ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)

67’ 🟨 Wilfired Gnonto (LEE)

70’ ⇄ Wilfried Gnonto ut, Crysencio Summerville inn (LEE)

⇄ Luke Ayling ut, Rasmus Kristensen inn (LEE)

82’ ⇄ Rodrigo ut, Joe Gelhardt inn (LEE)

84’ ⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murohy inn (NEW)

+ 4 min

90+5’ 🟨 Callum Wilson (NEW)

🟨 Illan Meslier (LEE)

🟨 Bruno Guimarães (NEW)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login