Kampreferat: Newcastle – Crystal Palace 1-0

Oppdatert: 22. October 2017

Det ble på ingen måte noen festaften, rent spillemessig, på St. James’ Park lørdag ettermiddag. Likevel skulle det ikke mer til enn en ung spanjol på rett sted til rett tid, for at det endte med kalas på tribunen.

Det var et smått kriserammet Crystal Palace-lag som tok turen nordover til Tyneside lørdag. Etter en historisk dårlig sesongstart, med sju tap på de sju første kampene, tok de svært overraskende tre poeng mot de regjerende mesterne Chelsea i forrige runde. Derfor var det på forhånd vanskelig å vite hva man kunne forvente av oppgjøret.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-2-3-1):

Elliot – Yedlin, Lascelles, Lejeune, Manquillo – Hayden, Shelvey – Ritchie, Perez, Atsu – Joselu.

Det var slett ikke mye å notere av hendelser i kampens første minutter. Hjemmelaget hadde kanskje et ørlite overtak på gjestene, uten at de klarte å utnytte det. Det eneste nevneverdige som ble skapt fra vertenes side, var et skudd fra Jonjo Shelvey som ble blokkert.

Etter 23 minutter kom kampens første skudd på mål, og det var det gjestenes Wilfried Zaha som sto for. Ivorianeren fikk ikke helt dreisen på skuddet, og Rob Elliot i Newcastle-målet hadde ingen problemer med å hindre baklengsmål. Like etterpå prøvde Jeffrey Schlupp seg, men skuddet gikk utenfor mål.

Newcastles første ordentlige sjanse kom da ballen landet hos Matt Ritchie på bakerste stolpe, men skuddet gikk via en Palace-forsvarer og ut til corner.

Rett før halvtimen var passert ropte publikum på rødt kort til Yohan Cabaye, etter at han hadde behandlet DeAndre Yedlin stygt, men dommeren mente det fikk holde med gult til franskmannen.

Fem minutter før pause leverte Andros Townsend et presist innlegg til Zaha, men headingen gikk utenfor.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

I starten av andre omgang hadde Crystal Palace tatt over presset, og det begynte å se mørkt ut med tanke på tre poeng. 11 minutter inn i omgangen satte Benitez innpå Mikel Merino for Isaac Hayden, noe som skulle vise seg å være et utmerket trekk.

Ti minutter senere ble Ayoze Perez byttet ut til fordel for Mohamed Diame.

De sorte og hvite hadde nå klart å legge et visst press på gjestene igjen, og både Ritchie, Diame og Shelvey fikk avfyrt skudd mot Palace-målet. Dessverre var ingen av avslutningene gode nok til å overliste keeper Julian Speroni.

Benitez’ siste bytte kom etter 80 minutter, da Aleksandar Mitrovic erstattet Joselu. Dette ble svært godt mottatt av hjemmefansen, som produserte kveldens høyeste heiarop så langt.

Så var plutselig bortelaget uhyre nære å ta ledelsen, nærmest ut av det blå. Loftus-Cheek la ballen inn til Patrick van Aanholt, som hadde akkurat en skostørrelse for liten til å skli ballen i nettet. Et lettelsens sukk gikk gjennom publikum.

Så skulle endelig de oppmøtte få valuta for inngangspengene. Med fem minutter igjen på klokka, vant Javier Manquillo en corner for hjemmelaget. Den plasserte Matt Ritchie perfekt på pannebrasken til Mikel Merino, som skallet ballen i mål, og sendte geordiene til himmels.

Bortelaget maktet ikke å produsere et come-back, og kampen ebbet ut i en god kammeldags sliteseier til hjemmelaget.

 

You must be logged in to post a comment Login