Kampreferat: Burnley – Newcastle 1-0

Oppdatert: 31. October 2017

Newcastle hadde muligheten til å klatre inn blant topp 6 i Premier League før mandagens bortekamp mot Burnley. Med to defensivt sterke lag på banen, lå det aldri an til å bli noe fyrverkeri av en fotballkamp. Det ble det heller ikke, og dessverre var det hjemmelaget som kunne gå jublende av banen etter 90 minutter.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-2-3-1):

Elliot – Manquillo, Lejeune, Lascelles, Yedlin – Diame, Shelvey – Ritchie, Atsu, Perez – Joselu.

Burnley gikk rett i angrep etter avspark, og fikk sin første avslutning allerede før minuttet var spilt. Heldigvis for de sorte og hvite, gikk Jeff Hendricks forsøk til side for mål. Hjemmelaget klarte å legge et visst press på Newcastle de første minuttene, men de helt store sjansene uteble.

Det tok 11 minutter før Newcastle skapte sin første sjanse, og Christian Atsu kunne, med litt flaks, ha sendt gjestene opp i en tidlig ledelse. Dessverre gikk volleyforsøket utenfor mål.  Etter 19 minutter var Shelvey farlig frampå, men Nick Pope i Burnley-buret var med på notene, og reddet uten store problemer.

I det 26. minutt var vertene igjen på farten, men James Tarkowskis skudd endte i nettveggen. Både Robbie Brady og nevnte Barnes hadde muligheter for hjemmelaget før pause, men ingen av dem klarte å avslutte mellom stengene. Faktisk gikk hjemmelaget til pause uten å ha levert ett eneste skudd på mål.

Heller ikke Newcastle var i nærheten av å skape noe direkte målfarlig før pausesignalet lød.

Rafael Benitez sendte ut et uforandret mannskap etter pause.

Fem minutter etter pause kunne Perez ha sendt bortelaget i ledelsen etter at Joselu sendte ham gjennom, men hjemmelagets sisteskanse fikk fingrene på avslutningen.

Etter dette bølget spillet noe fram og tilbake, med småsjanser til begge lag. Etter 76 minutter fikk Burnley omsider hull på byllen, da Johann Berg Gudmondsson fant en umarkert Hendrick med et innlegg. Iren hadde ingen problemer med å sette ballen forbi Elliot i Newcastle-målet.

Newcastle kviknet litt til i etterkant av scoringen. Benitez tok grep, og byttet ut både Perez, Ritchie og Diame iløpet av seks minutter. Inn kom Hayden, Murphy og Gayle.

I sluttminuttene hadde både Joselu, Shelvey og Gayle sjanser til å utligne for the Magpies, men alle mislyktes i å overliste Burnleys keeper.

Dermed endte det med et kjedelig ettmålstap i Burnley.

You must be logged in to post a comment Login