Kampreferat: Newcastle – Brighton 4-1

Oppdatert: 19. May 2023

Vi vant den ekstremt viktige hjemmekampen mot Brighton. Det gjenstår to kamper igjen av sesongen og vi trenger kun tre poeng til for å sikre oss Champions League på St. James’ Park neste sesong. Dette kan sikres allerede på mandag da vi tar imot et nedrykkstruet Leicester.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joelinton – Bruno Guimarães – Joe Willock

Miguel Almiron – Callum Wilson – Alexander Isak

Det var tydelig klasseforskjell på lagene i første omgang, der vi hadde full kontroll og klarte å utøve et konstant press på gjestene som slet med å komme seg til vår halvdel. Allerede innenfor de første ti minuttene så vi flere lovende forsøk. Miguel Almirón avfyrte et presist lavt skudd, Alexander Isak ble stoppet av Jason Steele, og Fabian Schär forsøkte seg med et frispark fra langt hold som havnet rett i hendene til Steele.

Deretter hadde Joe Willock en heading etter et godt innlegg fra Almirón, men kort tid etterpå fortsatte de to spillerne samarbeidet og skapte en ny mulighet, der Willock leverte en flott pasning til paraguayaneren. Dessverre bøyde han ballen litt utenfor målet.

Brighton kom seg sjeldent forbi midtsirkelen, men Danny Welbeck forsøkte seg med et skudd fra avstand som ble altfor enkelt for Nick Pope å håndtere. Det var gjestenes første forsøk på mål, og de klarte ikke å følge opp etterpå, ettersom vi raskt var tilbake i angrepsposisjon. Joelinton kom til en god mulighet, men ble dessverre blokkert av Lewis Dunk i siste øyeblikk.

Fra det resulterende hjørnesparket leverte Kieran Trippier en presis ball inn i en tettbebygd boks. Deniz Undav forsøkte å klarere med hodet, men klarte ikke å nå høyt nok og uheldigvis styrte han ballen i eget nett til vår glede.

I det 32. minutt var det et smertefullt øyeblikk da Schärs lave innlegg dessverre endte over målet. To minutter senere viste Dan Burn sin tekniske dyktighet ved å vri seg rundt og avfyre en god sjanse utenfor målet. Men den høyreiste forsvarsspilleren ga seg ikke og var fast bestemt på å score sitt første ligamål for barndomsklubben sin. I det siste øyeblikket av første omgangs overtidsminutter slo Trippier et presist frispark inn på hodet til Burn, som steg høyest av alle og styrte ballen i motsatt hjørne. Steele hadde ingen mulighet til å redde den, og til tross for at mange spillere velger å ikke feire scoringer mot tidligere klubber, var det ingen grunn til å holde tilbake. Å score for barndomsklubben som jakter Champions League for første gang på over 20 år var en god nok grunn til å feire med full kraft foran en entusiastisk St. James’ Park.

Tidlig i andre omgang burde vi virkelig ha økt ledelsen. Burn leverte et presist innlegg som fant veien til Willock, som headet ballen videre til Almirón. Paraguayaneren avfyrte et kraftfullt skudd mot målet, men Steele gjorde en strålende redning og nektet oss en tremålsledelse.

Steeles utrolige redning viste seg å være av ekstrem betydning, da Brighton raskt etterpå holdt kampen i live. Billy Gilmour sendte en presis gjennombruddspasning til Undav, og tyskeren gjorde ingen feil mot Pope. Han trillet ballen gjennom beina på den engelske landslagskeeperen.

Etter reduseringen ble det som tidligere hadde vært en ensidig kamp fra vår side, plutselig mye jevnere og mer intens. Med oss på jakt etter en plass i Champions League og gjestene som også sikter mot Europa League, utviklet det seg til en intens duell. Selv om Brighton aldri skapte de største sjansene, klarte Julio Ensico til tider å skape ubehag og uro for oss.

I det 89. minuttet avgjorde vi kampen fullstendig. Almirón viste enorm utholdenhet og sprintet fra vår egen boks forbi en forsvarer før han elegant spilte Wilson gjennom, rundt midtsirkelen. Vår toppscorer gjorde ingen feil og satte ballen forbi Steele, til stor jubel fra tribunen. Wilson fortsetter sin imponerende målform, og det er ingen spillere i de fem største ligaene som har scoret flere mål enn vår nummer ni siden begynnelsen av april.

Bare to minutter senere økte vi smerten for gjestene ytterligere. En nydelig gjennombruddspasning fant veien til Wilson, som kontrollerte ballen inne i boksen og snudde seg for å finne Bruno. Han hadde ingen problemer med å sette ballen i det åpne målet og pynte på vår målforskjell.

Seieren i kveld betyr at vi står med 69 poeng, og vinner vi mandagens hjemmekamp mot Leicester er vi offisielt klare for Champions League neste sesong.

Hendelser i kampen:

22’ ⚽️SELVMÅL Deniz Undav 1-0 (NEW)

30’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

+2 min

45+2’ 🟨 Deniz Undav (BHA)

45+3’ 🟨 Fabian Schär (NEW)

45+5’ ⚽️ Dan Burn assistert av Kieran Trippier 2-0 (NEW)

HT

51’ ⚽️ Deniz Undav assistert av Billy Gilmour 2-1 (BHA)

57’ 🟨 Pascal Gross (BHA)

⇄ Billy Gilmour ut, Alexis Mac Allister inn (BHA))

⇄ Facundo Buonanotte ut, Julio Enciso inn (BHA)

⇄ Danny Welbeck ut, Evan Ferguson inn (BHA)

61’ ⇄ 🚑Joe Willock ut, Elliot Anderson inn (NEW)

64’ 🟨 Alexis Mac Allister (BHA)

69’ ⇄ Pascal Gross ut, Odel Offiah inn (BHA)

81’ 🟨 Jan Paul van Hecke (BHA)

84’ ⇄ Deniz Undav ut, Cameron Peupion inn (BHA)

89’ ⚽️ Callum Wilson assistert av Miguel Almirón 3-1 (NEW)

+8 min

90+1’ ⚽️ Bruno Guimarães assistert av Callum Wilson 4-1 (NEW)

90+4’ ⇄ Alexander Isak ut, Anthony Gordon inn (NEW)

⇄ Miguel Almirón ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)

90+5’ ⇄ Joelinton ut, Matt Targett inn (NEW)

⇄ Kieran Trippier ut, Javier Manquillo inn (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login