Kampreferat: Leeds – Newcastle 2-2

Oppdatert: 13. May 2023

Vi klarte ikke å slå helt tilbake etter tapet mot Arsenal forrige helg, men vi fikk med oss ett poeng i Leeds. Med det ene poenget er vi nå garantert en plass i Europa League, hvis vi ikke klarer topp fire. Topp fire er fortsatt innenfor rekkevidde og vi er fortsatt i førersetet.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joelinton – Bruno Guimarães – Joe Willock

Miguel Almiron – Callum Wilson – Alexander Isak

Det ble en intens og nervøs kamp på Elland Road, der både vi og hjemmelaget var desperate etter poeng. Vi kjemper for en plass i Champions League, mens Leeds kjemper for å overleve. Joelinton fikk en mulighet allerede etter tre minutter, men dessverre skjøt han ballen over målet. Hjemmelaget utnyttet deres første sjanse til det fulle. Etter bare syv minutter headet Rodrigo ballen fra Patrick Bamfords innlegg, og Nick Pope vartet opp med en fantastisk redning. Dessverre var returen for vanskelig for Pope å kontrollere, og Luke Ayling var lur og snappet opp ballen før han sendte den i nettet.

I vår jakt på å redusere hadde vi flere forsøk mot Joel Robles og forsvaret til Leeds, men dessverre klarte vi ikke å være presise nok foran mål. I det 27. minutt kunne oppgaven vår blitt enda vanskeligere da Leeds fikk muligheten til å doble ledelsen fra straffemerket. Junior Firpo drev inn i vår boks med ballen, og i et presset øyeblikk falt Joelinton og dro med seg spanjolen ned i fallet. Dommeren, Simon Hooper, var tydelig i sin avgjørelse og pekte umiddelbart på straffemerket. Patrick Bamford ble tildelt oppgaven med å doble hjemmelagets ledelse, men med et svakt skudd og en strålende redning fra Pope, sto det fortsatt 1-0 til Leeds.

Bare minutter etter straffebommen til Bamford var det igjen dommeren, Hooper, som pekte på straffemerket, men denne gangen til vår fordel. Alexander Isak ble felt av Maximilian Wöber i et forsøk på å nå ballen inne i boksen. I motsetning til Bamford, gjorde Callum Wilson ingen feil, og vår nummer ni plasserte ballen utenfor rekkevidde for keeperen og helt nede i det venstre hjørnet av målet. Det var en umulig ball å redde.

Like før pause forsøkte Miguel Almirón seg på en presis og kurvet avslutning, men dessverre gikk den omtrent en meter ved siden av stolpen.

Da kampen nærmet seg timemerket, var Firpo litt heldig som slapp unna med et gult kort for en sen takling på Bruno Guimarães. Situasjonen ble sjekket av VAR, men Hooper ble aldri bedt om å se på skjermen.

Men like etter oppfordret VAR Hooper til å se på skjermen da det ble oppdaget at Firpo berørte ballen med hånden inne i sin egen boks. Dommer Hooper tok ikke lang tid foran skjermen før han tildelte oss vårt andre straffespark for dagen. Callum Wilson fikk igjen ansvaret fra straffemerket og viste iskalde nerver. Vår nummer ni satte ballen sikkert i nettet for andre gang i kampen og har nå scoret imponerende 17 ligamål. Etter 69 minutter hadde vi klart å snu kampen til vår fordel.

Wilson sitt mål tvang Leeds til å presse høyt for å prøve å finne en vei tilbake i kampen. Dette skapte naturligvis rom bak deres forsvarslinje, og vår innbytter Allan Saint-Maximin utnyttet dette ved å sette ballen i nettet etter en uselvisk pasning fra Isak. Dessverre ble feiringen kortvarig da linjedommeren viftet med offsideflagget. Målet ble annullert, og Leeds fortsatte presset sitt.

I det 79. minutt brøt det ut jubel på Elland Road. Rasmus Kristensen avfyrte et skudd utenfor boksen mot Nick Pope, men ballen traff hodet til Kieran Trippier og endret retning mot det motsatte hjørnet av målet. Defleksjonen var uforutsigbar og overrumplet Pope, og dermed hadde Leeds lyktes med sitt offensive press.

Senere i kampen fikk Saint-Maximin avfyrt et skudd, men Robles reddet etter et varemerkeløp fra den lynraske vingen. Like etter ordinær tid ble Firpo utvist etter å ha felt Anthony Gordon like utenfor boksen, noe som resulterte i hans andre gule kort. Dessverre traff frisparket fra Kieran Trippier bare muren og gikk ut. I det 98. minutt forsøkte Fabian Schär seg på en volley, men den ble avverget av Robles. Kampen endte dermed uavgjort, etter en tøff og intens kamp der begge lagene jaktet etter tre poeng.

Hendelser i kampen:

7’ ⚽️ Luke Ayling 1-0 (LEE)

28’ ❌(Straffe) Patrick Bamford (LEE)

31’ ⚽️ (Straffe) Callum Wilson 1-1 (NEW)

+ 2 min

HT

46’ ⇄ Sam Greenwood ut, Adam Forshaw inn (LEE)

57’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

59’ 🟨 Junior Firpo (LEE)

64’ ⇄ Jack Harrison ut, Wilfried Gnonto inn (LEE)

69’ 🟨 Joel Robles (LEE)

69’ 🟨 Wilfried Gnonto (LEE)

69’ ⚽️(Straffe) Callum Wilson 1-2 (NEW)

72’ 🟨 Callum Wilson (NEW)

73’ ⇄ Callum Wilson ut, Allan Saint-Maimin inn (NEW)

⇄ Miguel Almirón ut, Anthony Gordon inn (NEW)

79’ ⚽️ Rasmus Kristensen 2-2 (LEE)

87’ ⇄ Joe Willock ut, Elliot Anderson inn (NEW)

⇄ Rodrigo ut, Brenden Aaronson inn (LEE)

+ 6 min

90+1 🟨 Patrick Bamford (LEE)

🟨🟥 Junior Firpo (LEE)

90+2 ⇄ Patrick Bamford ut, Pascal Struijk inn (LEE)

FT

You must be logged in to post a comment Login