Kampreferat: Newcastle – Leicester 0-0

Oppdatert: 23. May 2023

VI ER KLARE FOR CHAMPIONS LEAGUE 2023/24! Det er en utrolig spennende tid vi har i vente, og det er på tide å finne frem passet og glede oss til de fantastiske tirsdagene og onsdagene som venter oss til høsten. Til tross for vårt dominante spill og imponerende 23 skudd mot Leicesters ene skudd, endte kampen utrolig nok målløst på St. James’ Park.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff– Bruno Guimarães – Elliot Anderson

Miguel Almirón – Callum Wilson – Alexander Isak

Eddie Howe gjorde to endringer etter den imponerende 4-1 seieren mot Brighton & Hove Albion på torsdag. Tilbakekomsten av Sean Longstaff var en hyggelig overraskelse, og Elliot Anderson fikk sin andre start i Premier League for klubben. Joelinton var opprinnelig en del av startoppstillingen, men en skade under oppvarmingen ga den unge skotten en mulighet til å vise seg frem.

Med kun ett poeng unna sikring av en plass blant topp fire, var et uavgjort resultat mer enn tilstrekkelig. Men med en engasjert St. James’ Park i ryggen, var ønsket om seier sterkt til stede. Leicester, som kjempet mot nedrykk, ville ha hatt et godt utgangspunkt før siste runde med en seier. Imidlertid hadde Dean Smith og hans lag en plan, og det var å holde nullen lengst mulig.

Vi dominerte banespillet uten å møte mye motstand fra gjestene, som parkerte bussen og nektet oss mål. Etter åtte minutter var vi heldige da Bruno Guimarães unngikk et rødt kort i en situasjon med Boubakary Soumaré. Hvis brasilianeren hadde blitt utvist, kunne kampbildet fort endret seg.

Men med alle 11 spillere på banen fortsatte vi å legge press på det dyptliggende Leicester-laget. Miguel Almirón nærmet seg sitt 12. mål for sesongen i Premier League da han stormet inn fra venstre og sendte ballen like utenfor stolpen.

Da pausen nærmet seg, hadde Callum Wilson to gode sjanser. Først traff han stolpen, og sekunder senere ble headingen hans reddet av Wilfred Ndidi, som fikk headet ballen ut i siste liten.

Vi fortsatte å presse for en scoring før pausen. Almiróns volley traff høyre stolpe, og returen falt ned til Alexander Isak, som skjøt knallhardt over tverrliggeren.

I andre omgang fortsatte vi å dominere både i ballbesittelse og sjanser. Isak var nær ved å sende oss i ledelsen da han fikk en pasning fra Almirón og avfyrte et direkteskudd. Det kraftige skuddet ble imidlertid stoppet av Daniel Iversen, som klarte å avverge og sende ballen ut av spill.

Kort tid etter traff vi stolpen for tredje gang i kampen. Kieran Trippiers farlige corner ble stusset av Wout Faes og rettet mot Bruno Guimarães ved bakre stolpe. Brasilianeren fikk en god heading, men avstanden fra stolpen var så liten at headingen dessverre gikk i stolpen og ikke i mål.

Longstaff fikk også sin mulighet da han ble spilt gjennom det tette Leicester-forsvaret. Fra en skarp vinkel forsøkte han å score, men Iversen gikk ut i en beinparade og nektet ham en scoring.

I løpet av de fem tillagte minuttene ble plutselig Nick Pope satt på prøve. Leicesters eneste avslutning i kampen kom i det 92. minutt etter et presist innlegg fra James Maddison. Timothy Castagne hektet seg på innlegget og avfyrte et skudd som tvang Pope til en spektakulær redning. Til tross for kun én målsjanse, var Leicester farlig nær å stjele tre poeng fra oss i de siste minuttene. Men Pope, som alltid, leverte varene og kunne dermed juble over sitt 14. rene bur for sesongen og det ene poenget som sikret oss Champions League-spill neste sesong. Det har vært en fantastisk sesong for oss, med en ligacupfinale og nå en Champions League-plass. I siste kamp venter Chelsea på bortebane, og vi håper å avslutte sesongen med en seier.

Hendelser i kampen:

8’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

27’ 🟨 Alexander Isak (NEW)

+ 3 min

HT

46’ ⇄ Kelechi Iheanacho ut, James Maddison inn (LEI)

63’ ⇄ Jamie Vardy ut, Harvey Barnes inn (LEI)

⇄ Jonny Evans ut, Patson Daka inn (LEI)

68’ ⇄ Callum Wilson ut, Allan Saint-Maximin inn (NEW)

77’ ⇄ Elliot Anderson ut, Jacob Murphy inn (NEW)

88’ ⇄ Miguel Almirón ut, Anthony Gordon inn (NEW)

89’ ⇄ Wilfred Ndidi ut, Nampalys Mendy inn (LEI)

+ 5 min

FT

You must be logged in to post a comment Login