Kampreferat: Blackburn – Newcastle 1-1 (3-4)

Oppdatert: 28. February 2024

I den femte runden av FA-cupen møtte vi Blackburn Rovers på bortebane, og kampen var jevn. Etter full tid sto det 1-1, og selv i ekstraomgangene klarte ingen av lagene å avgjøre. Det var nervepirrende da vi måtte ty til straffesparkkonkurranse for å skille vinneren fra taperen. Til slutt var det vi som trakk det lengste strået og er dermed sikret plass i kvartfinalene etter en mesterlig kveld fra Martin Dubravka. 

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles (C) – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Anthony Gordon

Avsparket ble forsinket med 15 minutter på grunn av køer utenfor stadion, men da dommer Jarred Gillett endelig fikk kampen i gang, tok det tid før noen av lagene fikk ballen på mål.

En volley fra Bruno Guimarães ble blokkert tidlig, men det var ingen klare sjanser før i det 27. minutt, da Blackburns toppscorer Sammie Szmodics misbrukte en flott mulighet til å sette vertene i ledelsen. Rovers-spissen ble spilt gjennom av John Buckley, men smalt skuddet sitt i nettveggen til Martin Dubravka.

Fire minutter senere fikk imidlertid Martin Dúbravka en viktig berøring på et skudd fra Thrhys Dolan som suste forbi målet, med Szmodics løpende inn mot stolpen, men ble hindret av Dúbravkas inngripen. Det påfølgende hjørnesparket ble spilt til Szmodics på kanten av feltet, men det kraftige forsøket hans ble fanget av Dubravka.

På den andre enden fant Kieran Trippier Sean Longstaff løpende inn i boksen, men midtbanespilleren så forsøket sitt stoppet av Rovers-keeper Aynsley Pears ved nærmeste stolpe.

Like før pause fikk Szmodics en ny mulighet, men skuddet hans ble dyttet over tverrliggeren av Dubravka.

Vi dominerte ballbesittelsen, men Blackburn bar den største trusselen, og i det 52. minutt ble Dúbravka nok en gang kalt til handling for å få håndflatene bak et Buckley-skudd fra kanten av feltet.

Like før timen spilt hadde Jacob Murphy et forsøk som ble klarert ut av spill av Callum Brittain. På det påfølgende hjørnesparket ble Jamaal Lascelles’ heading ryddet av linjen av Kyle McFadzean.

Så i det 69. minutt sendte Sean Longstaff Gordon av sted mot mål, men Pears sto fast for å nekte vår nummer ti en scoring, og Longstaff headet utenfor fra det påfølgende hjørnesparket.

Men vi tok ledelsen sekunder senere, da innbytter Miguel Almirón spilte ballen tilbake til Gordon, som sikkert satte inn sitt niende mål for sesongen.

Rovers tvang frem ekstraomganger, da Arnor Sigurdsson spilte fram Dilan Markanday. Skuddet hans traff stolpen, men Szmodics var på plass for å sette inn returen.

I det 87. minuttet skapte Szmodics enda flere problemer for oss, skuddet ble heldigvis avverget av Dúbravka, som spilte sin livs kamp.

Så igjen i det tredje minuttet av tilleggstiden, blokkerte han briljant med beina på Yasin Ayari’s forsøk for å holde oss i cupen.

I ekstraomgangene hindret hjemmelagets kaptein Dom Hyam Lewis Miley da tenåringen prøvde å fyre av i boksen, deretter fikk Fabian Schär til en heading over tverrligger fra et hjørnespark fra Bruno Guimarães.

Pears gjorde en fantastisk dobbeltreddning i det 103. minuttet, og holdt Gordon og deretter Longstaff ute fra kort hold, og Rovers-keeperen var igjen i aksjon øyeblikk senere for å sende Lascelles’ heading rundt stolpen.

Gordon ble neste mann til å bli nektet av Pears, selv om det denne gangen var en relativt rutinemessig redning.

På mirakuløst vis klarte vi ikke å score i det 112. minuttet da Gordon tok ballen forbi Pears og serverte Guimarães, skuddet ble blokkert på streken av Scott Wharton før Harvey Barnes ikke klarte å sette inn returen.

Men kampen forble på en knivsegg, og Dúbravka gjorde enda en redning fra Szmodics i den andre enden, noe som betydde at kampen ble nødt til å avgjøres på straffer.

Schär scoret først og Dúbravka reddet fra Szmodics, men så ble Barnes nektet av Pears. Callum Brittain scoret, men det gjorde også Guimarães.

Sigurdsson scoret og Elliot Anderson som gjorde sin første opptreden siden oktober som en sen innbytter, satte også ballen i nettet.

Ayari sendte Dúbravka feil vei, men Gordon scoret for Newcastle. Og da Dúbravka reddet Hyams straffespark, var vi klare for kvartfinalene.

Hendelser i kampen:

18’ 🟨 Andrew Morgan (BLB)

+1 min

HT

46’ ⇄ Sam Gallagher ut, Arnor Sigurdsson inn (BLB)

62’ ⇄ Jacob Murphy ut, Miguel Almirón inn (NEW)

⇄ Alexander Isak ut, Harvey Barnes inn (NEW)

⇄ Joe Willock ut, Lewis Miley inn (NEW)

63’ ⇄ Andrew Morgan ut, Yasin Ayari inn (BLB)

64’ ⇄ John Buckley ut, Jake Garrett inn (BLB)

⇄ Tyrhys Dolan ut, Dilan Markanday inn (BLB)

71’ ⚽️ Anthony Gordon målgivende av Miguel Almirón 0-1 (NEW)

72’ ⇄ Kyle McFadzean ut, Billy Koumetio inn (BLB)

79’ ⚽️ Sammie Szmodics 1-1 (BLB)

+5 min

FT – videre til EO

91’ ⇄ Kieran Trippier ut, Tino Livramento inn (NEW)

103’ 🟨 Jamaal Lascelles (NEW)

110’ 🟨 Benjamin Chrisene (BLB)

116’ ⇄ Lewis Miley ut, Elliot Anderson inn (NEW)

118’ 🟨 Yasin Ayari (BLB)

+1

120+1’ 🟨 Sean Longstaff (NEW)

FT – etter EO

 

Straffer (3-4)

 

🟢

Fabian Schär 0-1

Sammie Szmodics

🔴

  0-1
 

🔴

Harvey Barnes 0-1

Callum Brittain

🟢

  1-1
 

🟢

Bruno Guimarães 1-2

Arnor Sigurdsson

🟢

  2-2
 

🟢

Elliot Anderson 2-3

Yasin Ayari

🟢

  3-3
 

🟢

Anthony Gordon 3-4

Dominic Hyam

🔴

  3-4

 

You must be logged in to post a comment Login