Kampreferat: Newcastle – Bournemouth 0-1

Oppdatert: 04. November 2017

Det var to lag i motvind som møttes på St. James’ Park lørdag ettermiddag. Newcastle var imidlertid ubeseiret de siste tre hjemmekampene, og var ute etter å forlenge denne rekken. Slik gikk det dessverre ikke.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-4-2):

Elliott – Yedlin, Lascelles, Lejeune, Manquillo – Ritchie, Hayden, Shelvey, Atsu-  Gayle, Joselu.

Newcastle startet kampen friskt, og skapte flere halvsjanser de første minuttene. Både Ritchie og Atsu leverte skudd på mål i løpet av det første kvarteret, og Gayles forsøk ble blokkert av Cook i Bournemouth-forsvaret.

Like etterpå sendte Ritchie avgårde en ordentlig suser fra langt hold. Ballen smalt i stolpen og endte hos Dwight Gayle, som sto umarkert foran et åpent Bournemouth-mål. Spissen gjorde ingen feil og satte ballen i nettet, men gleden ble dessverre kortvarig, og målet ble annullert for offside. Reprisene viste at avgjørelsen i beste fall var høyst tvilsom, og mange vil nok mene at hjemmelaget ble snytt for en tidlig ledelse.

Etterhvert meldte bortelaget seg litt mer på, og hadde ballen mest i siste del av første omgang. Likevel slet de med å skape sjanser. Nærmest var nok Wilson som tvang Rob Elliot ut i full strekk etter 35 minutter. Newcastle skapte også et par småfarlige angrep, og Joselu burde i det minste ha satt bortekeeper Begovic på større prøver enn det han fikk til.

Lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Newcastle leverte en grei første omgang, og burde nok ha gått i garderoben med en ledelse, det annulerte målet tatt i betraktning.

Rafael Benitez sendte ut et uforandret hjemmelag etter pause. Newcastle startet også denne omgangen relativt friskt, men på tross av både frispark og cornere, klarte de ikke å skape noe direkte målfarlig.

I det 52. minutt ble Wilson spilt gjennom av Joshua King, og kom alene med Elliot. Wilsons avslutning var heldigvis av det svært svake slaget, og hjemmesupporterne kunne puste lettet ut.

Etter 56 minutter ble en småskadet Lascelles tatt av banen til fordel for Ciaran Clark.

Drøye ti minutter senere ble Lejeune tildelt gult kort for å ha gått for lett i bakken i duell med King.

På tross av flere hjørnespark, som Newcastle så langt har vært flinke til å utnytte, klarte ikke vertene å få hull på byllen.

Etter 69 minutter ble en svært svak Joselu byttet ut med Ayoze Perez, i et forsøk på å sette gjestene under press igjen. Dette lyktes ikke spesielt bra, og etterhvert som kampen nærmet seg slutten, tok gjestene mer og mer over. Christian Atsu hadde riktignok en grei sjanse rundt 80 minutter, men skuddet gikk til side for mål.

I det 83. minutt ble Atsu erstattet av Jacob Murphy. Minuttet senere fikk Jonjo Shelvey gult kort for ironisk ha applaudert dommerens avgjørelse om å gi bortelaget frispark etter en takling.

I sluttminuttene bølget spillet mye fram og tilbake, men det var gjestene fra Bournemouth som trakk det lengste strået etter at Steve Cook steg til værs på en corner, og headet ballen forbi Elliot.

Dermed endte det 0-1 på St. James’ Park, og skjærene går inn i landslagspausen med dårligere selvtillit enn nødvendig.

You must be logged in to post a comment Login