Kampreferat: Newcastle – Arsenal 1-0

Oppdatert: 05. November 2023

I lørdagens intense oppgjør på St. James’ Park møtte vi Arsenal til en kamp preget av knallharde dueller og spenning. Til tross for få klare målsjanser, var kampen full av drama, fra kontroversielle taklinger til VAR-avgjørelser, som til slutt resulterte i en viktig seier for oss og sesongens første ligatap for gjestene.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles © – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Callum Wilson – Anthony Gordon

Det ble en innholdsrik kamp på St. James’ Park lørdag kveld da vi tok imot Arsenal. Den eneste tingen som manglet var skikkelige målsjanser. Takehiro Tomiyasu og William Saliba prøvde begge lykken, men ble for upresise i forsøkene sine, og ballen gikk utenfor. I det 29. minutt var det vår tur til å prøve lykken. Et smart frispark med flere ledd endte hos Callum Wilson, som fikk en megasjanse fra kort hold, men ballen gikk over, og linjedommeren markerte med flagget for offside.

Temperaturen hadde allerede blusset opp flere ganger i løpet av de første 37 minuttene, men nådde et kokepunkt da Kai Havertz hensynsløst utførte en sen og stygg takling på Sean Longstaff, som ble liggende og vri seg i smerte. Dommer Stuart Attwell løp bort for å vise det gule kortet, men viste det også til Longstaff, Anthony Gordon og Fabian Schär for protester.

Når spillet kom i gang igjen, kombinerte Gordon og Bruno Guimarães, som endte med å skyte bredt fra rundt 20 meter. Rett før pause var det aktivitet foran vårt mål igjen. Gabriel Martinelli driblet seg inn i boksen og danset seg forbi forsvaret vårt før han avla et svakt skudd som Nick Pope holdt.

Dan Burn ble erstattet i pausen på grunn av ryggsmerter etter å ha landet feil i en duell. Tino Livramento, som virkelig har imponert i ligacupkampene, erstattet Burn. Livramento tok plassen på høyresiden, mens Kieran Trippier ble flyttet over til venstre. Kampen fortsatte i samme spor, med få sjanser, men en spent atmosfære, til det var spilt en time, da vi tok ledelsen.

Joelinton brøt gjennom og fant innbytter Jacob Murphy, som slo ballen på tvers av mål. Innbytter Joe Willock gjorde en fantastisk jobb med å holde ballen i spill nede ved hjørneflagget og sendte ballen tilbake til boksen. Der kjempet Joelinton videre med ballen før Gordon enkelt satte ballen i åpent mål fra kort hold. Målet ble vurdert av VAR, som hadde tre mulige overtredelser å sjekke, men etter fem minutter var dommen klar, og målet ble godkjent til glede for St. James’ Park.

Murphy var tilbake etter skulderskaden han pådro seg mot Dortmund og kom inn som innbytter rett før scoringen. Men innhoppet hans ble raskt avbrutt da han i det 80. minutt holdt seg til skulderen på nytt og ble nødt til å forlate banen. Matt Ritchie erstattet ham og spilte sin 200. kamp for oss.

Skadesituasjonen er ikke ideell for oss, og før kampen var det allerede flere viktige spillere som var ute med skader. Nå har Eddie Howe fått mer å bekymre seg for, da både Burn og Murphy måtte forlate banen med skader i den viktige seieren. Bruno pådro seg sitt femte gule kort for sesongen og må stå over neste helgs tur til Bournemouth.

Hendelser i kampen:

37’ 🟨 Kai Havertz (ARS)

🟨 Anthony Gordon (NEW)

38’ 🟨 Sean Longstaff (NEW)

39’ 🟨 Fabian Schär (NEW)

+4 min

HT

46’ ⇄ Dan Burn ut, Tino Livramento inn (NEW)

62’ ⇄ Callum Wilson ut, Joe Willock inn (NEW)

⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murphy inn (NEW)

64’ ⚽️ Anthony Gordon 1-0 (NEW)

73’ ⇄ Ben White ut, Oleksandr Zinchenko inn (ARS)

79’ ⇄ Edward Nketiah ut, Leandro Trossard inn (ARS)

⇄ Jorginho ut, Fabio Vieira inn (ARS)

80’ ⇄ Jacob Murphy ut, Matt Ritchie inn (NEW)

88’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

+8 min

90+1’ 🟨 Tino Livramento (NEW)