Kampreferat: Dortmund – Newcastle 2-0

Oppdatert: 07. November 2023

Vi taper igjen for Dortmund, men denne gang på Signal Iduna Park. Skadesituasjonen vår er lite til hjelp og to mål fra Niclas Füllkrug og Julian Brandt sendte Dortmund til topps i gruppen.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles (C) – Fabian Schär – Lewis Hall

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Tino Livramento – Callum Wilson – Joelinton

Vertene, som kun står oppført med ett tap på sine siste 16 hjemmekamper ute i Europa, startet bra. Brandt skjøt først over mål, og Füllkrug så skuddet sitt bli reddet av Nick Pope, som deretter måtte fortsette å være på vakt, da Karim Adeyemi fikk fyrt løs et skudd mot ham.

Like etter halvveis inne i første omgang kombinerte hjemmelaget godt og scoret foran den gule veggen. Marcel Sabitzer var hovedpersonen som fant Füllkrug inne rett foran Pope, og den tyske spissen hadde få problemer da han fikk ballen og lot Pope være sjanseløs mot avslutningen.

Vi svarte bra på tilbakeslaget og begynte å legge press på vertene. Før pausen styrte Jamaal Lascelles corneren til Kieran Trippiers inn tilbake mot Joelinton, og hadde headingen vært hakket hardere, ville den gått forbi Gregor Kobel, som ble nødt til å utføre en god redning.

Miguel Almirón og Anthony Gordon, som begge startet på benken, ble introdusert av Eddie Howe i pausen i et forsøk på mer offensiv trussel foran mål. Men det var Adeyemi som hadde den første målsjansen etter pause. Han skjøt mot Pope igjen, før vi økte tempoet. Kobel fikk en viktig berøring på Tino Livramentos innlegg for å hindre Joelinton i å score, og Almirón skjøt bredt.

Så, med 55 minutter spilt, skapte vi vår beste sjanse, mellom to Brandt-skudd som Pope reddet. Hadde Livramento et perfekt innlegg fra høyresiden, og Joelintons løp for å møte det var godt timet, men headingen hans gikk like utenfor mål.

Willock fulgte opp med et lavt skudd som Kobel reddet, men med 12 minutter igjen punkterte Dortmund kampen og sikret seieren. Det var en kontring, som resulterte i en to-mot-en-situasjon med Brandt og Adeyemi, mens Livramento var vår bakerste mann. Brandt valgte å ikke spille til Adeyemi, men tok skuddet selv etter å ha kommet seg inn i boksen, og rullet ballen forbi Pope for å sikre tre nye poeng.

Hendelser i kampen:

9’ 🟨 Lewis Hall (NEW)

26’ ⚽️ Niclas Füllkrug assist av Marcel Sabitzer 1-0 (DOR)

+1 min

HT

46’ ⇄ Callum Wilson ut, Anthony Gordon inn (NEW)

⇄ Lewis Hall ut, Miguel Almirón inn (NEW)

79’ ⚽️ Julian Brandt assist av Karim Adeyemi 2-0 (DOR)

80’ ⇄ Karim Adeyemi ut, Marco Reus inn (DOR)

⇄ Joe Willock ut, Lewis Miley inn (NEW)

87’ ⇄ Niclas Füllkrug ut, Youssoufa Moukoko inn (DOR)

+3 min

FT

You must be logged in to post a comment Login