Kampreferat: Manchester City – Newcastle 1-0

Oppdatert: 20. August 2023

Sesongens kanskje vanskeligste kamp er historie og vi maktet ikke å overvinne treble-vinnerne fra fjorårets sesong. Selv om vi var solide bakover, viste verdensmester Julián Álvarez sin klasse og sikret sesongens første hjemmeseier.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sandro Tonali – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon

Startoppstillingen som triumferte med 5-1 over Aston Villa forrige helg, ble gitt ny tillit i møtet med treble-vinnerne. Harvey Barnes, som imponerte som innbytter med både mål og målgivende forrige helg, måtte imidlertid vente på sin første start i den svarte og hvite drakten.

Begge lag viste respekt for hverandre i kampens tidlige faser. Vi skapte noen få lovende sjanser, der Anthony Gordons lave innlegg foran mål skapte visse utfordringer. Joelinton fikk også avfyrt et skudd, men klare målsjanser var generelt en mangelvare i kampens innledning. Som forventet hadde City mye ballbesittelse og forsøkte også et par skudd som ble blokkert. Jack Grealish og Mateo Kovacic prøvde begge lykken, men uten å lykkes.

Likevel, etter en halvtime, tok hjemmelaget ledelsen med et glimrende mål. Álvarez tok imot en pasning fra Phil Foden og sendte en blendende og kraftfull avslutning utenfor rekkevidden til Nick Pope, og ballen endte opp i det øvre venstre hjørnet av nettet fra like innenfor 16-meteren.

Erling Haaland, som var tett markert av våre solide midtstoppere Fabian Schär og Sven Botman i mesteparten av første omgang, trillet et skudd like utenfor stolpen mot slutten av omgangen. Vi kunne håpe på et uavgjort resultat til pause da Gordon mottok et innlegg ved bakre stolpe, men ballen kom brått på vingen, og en avslutning uteble.

Vi kom ut etter pausen med intens kampvilje og satte press for å utligne. Gordon så skuddet sitt treffe Joelinton og fulgte opp med et skudd over mål etter å ha snudd opp mot Kyle Walker noen øyeblikk senere. Men et skudd fra Haaland, som ble stoppet av Pope, viste hjemmelagets potensial og klasse når vi presset høyt.

Med Barnes inn på banen for Gordon og Sean Longstaff som erstattet den haltende Joelinton, fortsatte vi jakten på en utligning. Likevel førte en ny velskapt kontring fra City nesten til deres andre scoring. Haaland avsluttet igjen, men traff ikke rent, og skuddet trillet utenfor, bare noen minutter før han tvang Pope til å redde skuddet hans nede ved stolpene.

Barnes testet Ederson med et langskudd i løpet av de siste 20 minuttene, da kampen åpnet seg opp, men City holdt stand og stoppet våre angrep, begrenset våre muligheter i den siste tredjedelen, og vi ble nødt til å innse at treble-vinnerne ble for sterke mot oss. Det må nevnes at nysigneringen Tino Livremento fikk sine første minutter for oss da han erstattet Miguel Almirón i det 86. minutt.

Hendelser i kampen:

24’ 🟨 Anthony Gordon (NEW)

31’ ⚽️ Julián Álvarez assistert av Phil Foden 1-0 (MCI)

32’ 🟨 Sandro Tonali (NEW)

+3 min

HT

46’ 🟨 Julián Álvarez (MCI)

54’ 🟨 Joelinton (NEW)

56’ ⇄ Anthony Gordon ut, Harvey Barnes inn (NEW)

57’ ⇄ Joelinton ut, Sean Longstaff inn (NEW)

58’ 🟨 Harvey Barnes (NEW)

66’ ⇄ Alexander Isak ut, Callum Wilson inn (NEW)

67’ ⇄ Sandro Tonali ut, Elliot Anderson inn (NEW)

71’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

86’ ⇄ Miguel Almirón ut, Tino Livramento inn (NEW)

+ 5 min

FT

You must be logged in to post a comment Login