Kampreferat: Newcastle – Aston Villa 5-1

Oppdatert: 12. August 2023

Sesongen er i gang og vi kunne ikke vært mer fornøyd etter at vi knuste Aston Villa på hjemmebane. Debutantene Sandro Tonali og Harvey Barnes notere seg for hvert sitt mål og vi ser nå fram til neste helg da vi gjester Ethiad Stadium.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sandro Tonali – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon

På papiret skulle dette være en spennende kamp som kunne gå begge veier, og starten på kampen skuffet ikke. Det tok bare seks minutter før vi satte fyr på oppgjøret. Bruno Guimarães’ skudd på mål ble avverget av Emiliano Martínez, men Anthony Gordon tok tak i returen og kombinerte fint med Joelinton. Han slo deretter et presist innlegg fra venstre inn i boksen. Tonali beveget seg elegant inn i feltet og scoret på volley. Med dette målet ble italieneren den raskeste spilleren noensinne til å score for klubben sin i Premier League-debuten.

Tonali kunne ha økt ledelsen kort tid etterpå, da Gordon sendte ham alene mot målet. Men Martínez klarte å blokkere skuddet med en god redning. Villa svarte på Tonalis scoring kun fem minutter senere. Nysigneringen Moussa Diaby scoret også på sin Premier League-debut. Lucas Digne slo et innlegg fra venstresiden, Ollie Watkins stusset ballen videre, og Diaby, som stod umarkert, kunne enkelt sette en kald avslutning forbi Nick Pope.

Men showet fortsatte i det 16. minutt da vi tok tilbake ledelsen med et flott frispark. Tonali fikk ballen av Kieran Trippier og leverte en høy pasning inn i boksen mot Sven Botman. Botman klarte akkurat å sende ballen sentralt i boksen. Alexander Isak gjorde ingen feil og styrte ballen forbi Martinez. Etter en nøye VAR-sjekk for offside ble målet stående, og vi ledet over Villa på hjemmebane.

Villa hadde to muligheter før pause til å utligne igjen. Watkins skjøt utenfor etter en pasning fra Diaby i det 24. minutt. Kort tid etter traff sistnevnte sidenettet i det 42. minutt etter en elegant kombinasjon med Douglas Luiz.

Like før pause oppsto en kontroversiell situasjon da Emi Martínez kom raskt ut av målet og felte Miguel Almirón etter at paraguayaneren hadde driblet seg forbi Villa-keeperen. Dommer Andy Madley vurderte situasjonen og bestemte at det ikke var nødvendig med rødt kort, og viste kun det gule til argentineren.

Etter pausen tok vi enda mer kontroll over kampen og økte ledelsen ytterligere da Alexander Isak utmanøvrerte Ezri Konsa og lobbet ballen nydelig over Martinez i det 58. minutt. Kun to minutter senere ble Isak sendt alene gjennom, men skuddet hans ble denne gang stoppet av argentineren.

I det 64. minutt ble Watkins’ skudd avverget av Nick Pope, og Matty Cash klarte ikke å omsette returen da han skjøt langt over det åpne målet. Ti minutter senere dundret Cash et skudd på tvers av målet, men Pope var raskt ute og fikk fingertuppene på ballen, og hindret en Villa-redusering.

Da Cash ikke klarte å utnytte muligheten, var det opp til innbytter Callum Wilson å øke ledelsen vår. Wilson satte ballen enkelt i nettet etter en presis lav pasning fra med-innbytter Barnes, som gjorde sin offisielle debut for klubben i det 77. minutt.

Wilson kunne ha etterlignet Isak og scoret sitt andre for kvelden da Barnes nok en gang serverte den engelske landslagspilleren. Men denne gangen ville det seg ikke, da Martinez utførte en strålende redning med beina.

Men scoringene var ikke over. På overtid satte debutanten Barnes inn sitt første mål for klubben da han ble spilt igjennom av Jacob Murphy. Den tidligere Leicester-spilleren satte ballen forbi Martinez og noterte seg for ett mål og en assist etter kun 22 minutters spilletid. Det ble dermed en festaften for oss, og vi kunne ikke bedt om mer i sesongens første kamp.

Hendelser i kampen:

6’ ⚽️ Sandro Tonali assistert av Anthony Gordon 1-0 (NEW)

🟨 Douglas Luiz (AVL)

11’ ⚽️ Moussa Diaby assistert av Ollie Watkins 1-1 (AVL)

16’ ⚽️ Alexander Isak assistert av Sven Botman 2-1 (NEW)

31’ ⇄ Tyrone Mings ut, Pau Torres inn (AVL)

32’ 🟨 Lucas Digne (AVL)

+10 min

45+9’ 🟨 Emiliano Martinez (AVL)

🟨 Sven Botman (NEW)

HT

46’ ⇄ Leon Bailey ut, Youri Tielemans inn (AVL)

48’ 🟨 Matty Cash (AVL)

53’ 🟨 Anthony Gordon (NEW)

58’ ⚽️ Alexander Isak 3-1 (NEW)

64’ ⇄ John McGinn ut, Diego Carlos inn (AVL)

67’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

68’ ⇄ Alexander Isak ut, Callum Wilson inn (NEW)

⇄ Anthony Gordon ut, Harvey Barnes inn (NEW)

77’ ⚽️ Callum Wilson assistert av Harvey Barnes 4-1 (NEW)

85’ ⇄ Bruno Guimarães ut, Sean Longstaff inn (NEW)

86’ ⇄ Miguel Almirón ut, Jacob Murphy inn (NEW)

87’ ⇄ Moussa Diaby ut, Philippe Couthino inn (AVL)

⇄ Matty Cash ut, Jadn Philogene-Bidace in (AVL)

+ 5 min

90+1’ ⚽️ Harvey Barnes assistert av Jacob Murphy 5-1 (NEW)

90+2’ 🟨 Sandro Tonali (NEW)

⇄ Sandro Tonali ut, Elliot Anderson inn (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login