Kampreferat: Newcastle – Liverpool 1-2

Oppdatert: 28. August 2023

Det som så ut til å bli en gledens dag, endte brutalt. Vår skrekkrekke mot Liverpool fortsetter. Med en mann mindre snudde Liverpool kampen med to sene scoringer av innbytter Darwin Nunez.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sandro Tonali – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon

Eddie Howe fortsatte med den samme startoppstillingen for tredje kamp på rad, og sto overfor en tøff oppgave mot et sterkt Liverpool-lag som gjestet St. James’ Park.

Trent Alexander-Arnold hadde flaks som fikk fortsette på banen i starten av kampen. Liverpool-backen, som allerede hadde blitt tildelt et gult kort for å kaste bort ballen, felte Anthony Gordon som var på vei forbi ham. Dommer John Brooks valgte imidlertid å ikke gi den engelske landslagsspilleren sitt andre gule kort, til stor frustrasjon.

Vår første målsjanse ble skapt av Joelinton, da den brasilianske spilleren var raskt på den løse ballen i kanten av 16-meteren. Men hans skudd, selv om det var bøyd, var ikke utfordrende nok for Alisson.

Nick Pope, som ble utvist i samme oppgjør forrige sesong, var våken da han stoppet Mohamed Salahs skudd etter at den egyptiske angriperen skar inn fra høyresiden og avsluttet.

I det 25. minutt tok vi ledelsen etter at Gordon scoret sitt første mål for Newcastle på St. James’ Park. Gordon utnyttet en feil fra Alexander-Arnold, snappet ballen og hadde en fri vei mot mål. Han plasserte ballen rolig forbi Alisson.

Liverpool fikk enda et slag i trynet da de ble redusert til ti mann etter at Virgil Van Dijk felte Alexander Isak like utenfor straffefeltet, tre minutter etter Gordons mål. Til tross for protester og en langvarig VAR-sjekk, ga John Brooks den nederlandske midtstopperen marsjordre.

Miguel Almirón hadde uflaks da han nesten doblet ledelsen like før pause. Paraguayaneren fyrte av fra innsiden av boksen. Alisson fikk en hanske på avslutningen som så gikk i tverrliggeren og han fikk slått ballen bort når den kom ned igjen mot ham.

Vi startet andre omgang offensivt, og Almirón var nære ved å doble ledelsen igjen etter flott lagspil. Joelintons innlegg fant høyrevingen på bakre stolpe, men skuddet hans gikk over tverrliggeren.

Flere sjanser ble skapt, Gordon gjennomførte et sololøp fra venstresiden, men skjøt utenfor mål. Sven Botman var nær ved å treffe mål med en heading som gikk like utenfor venstre stolpe.

Litt senere leverte Botman en svært viktig takling for å hindre Salah fra en potensiell utligning, der nederlenderen stoppet egypterens løp bak forsvaret vårt og blokkerte avslutningen.

Almirón var nær ved å doble ledelsen for tredje gang, men skuddet hans traff utsiden av venstre stolpe og det ville seg slett ikke for høyrevingen vår.

Innbytter Harvey Barnes, som kom inn for Gordon i det 72. minutt, hadde nesten en umiddelbar innvirkning på kampen. Han ble spilt gjennom av Joelinton, men skuddet hans ble stoppet av Alisson.

I det 81. minutt utlignet innbytter Núñez for gjestene etter å ha mottatt ballen fra Diogo Jota. Fra en vanskelig vinkel klarte uruguayaneren å plassere et lavt skudd i det lengste hjørnet.

Og med fem minutter tilleggstid presset vi for en sen seier. Longstaff forsøkte et lavt skudd, men det ble stoppet av Alisson. I det 93. minutt scoret Núñez sitt andre for kvelden og sikret Liverpool de tre poengene.

Hendelser i kampen:

6’ 🟨 Trent Alexander-Arnold (LIV)

25’ ⚽️ Anthony Gordon 1-0 (NEW)

28’ 🟥 Virgil Van Djik (LIV)

33’ ⇄ Luis Diaz ut, Joe Gomez inn (LIV)

+4 min

HT

51’ 🟨 Kieran Trippier (NEW)

58’ ⇄ Cody Gakpo ut, Diogo Jota inn (LIV)

⇄ Wataru Edno ut, Harvey Elliot inn (LIV)

72’ ⇄ Alexander Isak ut, Callum Wilson inn (NEW)

⇄ Anthony Gordon ut, Harvey Barnes inn (NEW)

⇄ Sandro Tonali ut, Sean Longstaff inn (NEW)

77’ ⇄ Joel Matip ut, Jarell Quansah inn (LIV)

⇄ Alexis Mac Allister ut, Darwin Nunez inn (LIV)

81’ ⚽️ Darwin Nunez 1-1 (LIV)

82’ ⇄ Joelinton ut, Elliot Anderson inn (NEW)

85’ 🟨 Darwin Nunez (LIV)

87’ ⇄ Sven Botman ut, Matt Targett inn (NEW)

+ 5 min

90+3’ ⚽️ Darwin Nunez assistert av Mohammed Salah 1-2 (LIV)

FT

You must be logged in to post a comment Login