Kampreferat: Newcastle – Fulham 3-0

Oppdatert: 16. December 2023

Vi ble dessverre nødt til å se både Fabian Schär og Joelinton gå av med skader, men et tidlig rødt kort på Raul Jiménez utnyttet vi godt i andre omgang og fortsatte derfor vår seiersrekke på hjemmebane.  

 Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Tino Livramento – Jamaal Lascelles (C) – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón– Callum Wilson – Anthony Gordon

Schär stod for kampens første målsjanse i kampen, sveitseren vår kombinerte med Anthony Gordon på et kort frispark, avslutningen gikk dessverre rett utenfor høyre stolpe.

Kort tid etter fikk vi en tidlig nedtur da samme mann haltet av banen med det som så ut som en hamstring-skade etter et løp oppover i banen. Sveitseren ble erstattet av svenske Emil Krafth som fikk sitt fjerde innhopp for sesongen. Rett etter byttet fikk Bruno Guimarães en god mulighet, men skuddet ble dyttet ut over tverrliggeren.

Før halvtimen var spilt ble gjestene redusert til ti mann. Fulhams spiss fikk først gult kort av dommer Sam Barrott på sin klønete takling på Sean Longstaff, men etter å ha blitt sendt til skjermen endret Barrott avgjørelsen og dro frem det røde kortet istedenfor.

Gordon var nære ved å åpne sende oss i føringen, lyn vingen kontrollerte Krafths høye innlegg og skjøt rett i tverrliggeren fra kort hold.

Kort tid etter leverte Martin Dúbravka en viktig redning som holdt oss på jevn stilling med Fulham. Alex Iwobi utnyttet en feilpasning fra Joelinton, men avslutningen fra midtbanespilleren ble stoppet av den slovakiske målvakten.

Vi gikk til pause på en uendret stilling, men det var i andre omgang vi klarte å utnytte overtallet skikkelig. I det 57. minutt tok vi ledelsen med en rekordscoring, Lewis Miley scoret karrierens første seniormål og han ble derfor vår yngste målscorer i Premier League historien. Det var Guimarães som leverte et strålende forarbeid og fikk kjempet ballen frem til Miley som holdt seg rolig i boksen og plasserte ballen fint forbi Bernd Leno.

Vi økte ledelsen syv minutter senere da Miguel Almirón scoret sitt femte mål for sesongen i alle turneringer. Målet kom etter en lav pasning fra Gordon igjennom til Almirón som enkelt kunne sette ballen i et åpent mål.

Litt senere var Krafth nær å score sitt første mål for oss siden mai 2021. En klarert ball havnet hos svensken som prøvde lykken fra kanten av boksen, men det kraftige skuddet fløy knapt over tverrliggeren.

I det 82. minutt punkterte vi kampen for godt da Dan Burn satte sitt tredje mål for sesongen i alle turneringer. Etter at Almiróns skudd ble blokkert plukket Guimarães opp ballen og chippet til Dan Burn bakerst i feltet som headet ballen mot Leno. Keeperen fikk reddet forsøket, men ballen var fortsatt løs og ga seg ikke og kjempet ballen inn i mål.

Callum Wilson var nær ved å legge til et fjerde mål for på overtid, men ballen gikk i stolpen. Det var riktignok uviktig, da vi fortsatte vår imponerende hjemmeform.

Hendelser i kampen:

14’ ⇄ Fabian Schär ut, Emil Krafth inn (NEW)

22’ 🟥 Raul Jiménez (FUL)

36’ ⇄ Joelinton ut, Lewis Miley inn (NEW)

+8 min

HT

57’ ⚽️ Lewis Miley assist av Bruno Guimarães 1-0 (NEW)

61’ ⇄ Timothy Castagne ut, Rodrigo Muniz inn (FUL)

⇄ Andreas Pereira ut, Kenny Tete inn (FUL)

64’ ⚽️ Miguel Almirón assist av Anthony Gordon 2-0 (NEW)

70’ 🟨 Joao Palhinha (FUL)

76’ ⇄ Tom Cairney ut, Sasa Lukic inn (FUL)

⇄ Joao Palhinha ut, Harrison Reed inn (FUL)

77’ ⇄ Alex Iwobi ut, Bobby Reid inn (FUL)

82’ ⚽️ Dan Burn 3-0 (NEW)

84’ ⇄ Tino Livramento ut, Matt Ritchie inn (NEW)

⇄ Dan Burn ut, Sven Botman inn (NEW)

⇄ Anthony Gordon ut, Lewis Hall inn (NEW)

+7 min

FT

You must be logged in to post a comment Login