Kampreferat: Newcastle – Tottenham 0-2

Oppdatert: 13. August 2017

Newcastle spilte idag sin første Premier League-kamp på over et år, og klarte seg lenge godt mot fjorårets sølvlag. Men et hodeløst øyeblikk fra Jonjo Shelvey fikk store konsekvenser for de sorte og hvite. 

 

Det kom etterhvert ganske tydelig fram at Newcastle-laget sårt trenger forsterkninger før overgangsvinduet stenger ved utgangen av måneden. Både Florian Lejeune og Paul Dummett måtte forlate banen med skader allerede i første omgang. The Magpies avsluttet kampen med kun én permanent signering fra i sommer (Javier Manquillo), samt innlånte Mikel Merino. Resten var de samme som spilte i Championship i fjor. Da Jonjo Shelvey i tillegg ble utvist tidlig i andre omgang, var det ingen overraskelse at Newcastle fikk det tøft mot det som kan vise seg å være en reell gullkandidat i årets Premier League.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-2-3-1):

Elliott – Manquillo, Lejeune, Clark, Dummett – Shelvey, Hayden – Ritchie, Perez, Atsu – Gayle.

Det var en herlig atmosfære på et fullsatt St. James’ Park før avspark. Det var tydelig at Premier League-fotball hadde vært savnet på Tyneside det siste året, og det virket som spillerne lot seg inspirere av de heltente supporterne. Newcastle startet på mange måter kampen friskt, og Dwight Gayle fikk fyrt avgårde en avslutning allerede i startminuttene. Dessverre fikk ikke spissen finstilt siktet, og avslutningen gikk over mål. Etter bare fem minutter ble Rafaen Benitez tvunget til å endre på laget, da Paul Dummett pådro seg en skade. Jamaal Lascelles kom inn i midtforsvaret og Ciaran Clark ble flyttet ut på venstrebacken.

Newcastle overlevde en periode med Tottenham-press, og ropte på straffespark da Gayle gikk i bakken i feltet etter 16 minutter. Dessverre for Newcastle, men godt observert av linjemannen, var Gayle i hårfin offside da ballen ble spilt.

Spurs hadde ballen klart mest i første omgang, men kom sjelden til store sjanser. Samtidig var Newcastle småfarlige på overganger.

Så trykket Harry Kane hardt til i en takling som Lejeune ble ulykkelig offer for. Franskmannen ble liggende, og det ble snart klart at også han måtte forlate banen. Gult kort til Kane, og Chancel Mbemba kom inn i midtforsvaret.

Rett før pause presset Tottenham på, uten å sette Rob Elliott på de helt store prøvene. Nærmest var nok Christian Eriksen som sendte avgårde et par langskudd, men Newcastles sisteskanse reddet begge nokså komfortabelt.

Begge lagene startet andre omgang med samme mannskap, og Tottenham fortsatte i samme flyt som de avsluttet første omgang. Newcastle red foreløpig av stormen, men fikk seg en real knekk da Jonjo Shelvey med overlegg tråkket Dele Alli på ankelen med ballen ute av spill. Hodeløst gjort av Shelvey, og korrekt rødt kort.

Med en mann mindre ble ting raskt mye vanskeligere for et Newcastle-lag uten Premier League-erfaring. Rett i etterkant av utvisningen var riktignok Gayle farlig frempå igjen, og tvang Hugo Lloris ut i full strekk. Etterpå var det Elliott som ble satt på prøve da Kane plutselig var alene foran mål. Heldigvis gikk avslutningen rett på Elliott, og stillingen var stadig 0-0.

Rett før 60 minutter var passert, ble bortelagets Moussa Sissoko byttet ut, til pipekonsert fra hjemmepublikum.

Etter 61 minutter tok Spurs ledelsen ved Alli, etter et presist innlegg fra Eriksen.

Ni minutter senere var ledelsen doblet. Denne gang var det Ben Davies som pirket ballen over mållinjen, igjen med Eriksen som servitør.

Mot slutten av kampen klarte hjemmelaget å sette inn et lite støt, og Atsu var relativt nær ved å blåse litt liv i kampen igjen, men klarte ikke å overliste Lloris i Tottenham-målet. Helt på tampen gjorde Kane det nesten pinlig for Newcastle, men avslutningen gikk i stolpen og ut.

Kampen endte 0-2, og både Rafael Benitez og resten av Newcastle har fått mye å tenke på foran neste runde.

You must be logged in to post a comment Login