Kampreferat: Crystal Palace – Newcastle 1-1

Oppdatert: 05. February 2018

Det ble en underholdende affære da Newcastle møtte Crystal Palace til bunnoppgjør på Selhurst Park. Alt i alt var gjestene heldige som fikk med seg ett poeng hjem til nord-øst.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-4-1-1):

Darlow – Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett – Ritchie, Shelvey, Diame, Kenedy – Perez – Gayle.

Newcastle startet kampen lovende, og var det førende laget i første halvdel av omgangen. Likevel var det hjemmelaget som skapte den første store sjansen. Det skjedde etter ti minutter, da Benteke misset alene med Darlow. Van Aanholt var klar på returen, men heldigvis klarte heller ikke han å sette ballen i mål.

Etter 17 minutter fikk Perez sendt avgårde en brukbar volley etter et innlegg fra Yedlin, men Hennessey i Palace-målet hadde ingen problemer med å hindre spanjolen i å sende Newcastle i føringen.

Fem minutter senere skulle det derimot lykkes for de sorte og hvite. Kenedy slo inn en corner hardt på første stolpe, hvor ingen klarte å få en fot på ballen. På bakerste stolpe sto en umarkert Mohamed Diame og lusket, og kunne enkelt sette ballen i mål med yttersiden. En god start for gjestene i London!

Etter scoringen tok hjemmelaget mer over spillet, og skapte en kjempesjanse idet kampuret passerte 30 minutter. Fosu-Mensah slo inn fra høyresiden, og traff Zaha som avsluttet rett i en Newcastle-forsvarer. Der var gjestene heldige som ikke fikk en rask utligning mot seg.

Like etterpå kunne Newcastle ha økt ledelsen, da Kenedy lurte seg forbi en Palace-forsvarer, men avslutningen gikk rett på keeper. Perez hadde muligheten på returen, men heller ikke han klarte å overliste Hennessey.

De siste minuttene før halv tid kom hjemmelaget nærmere og nærmere å utligne, og hadde flere store sjanser ved både Zaha, Benteke og vår gamle kjenning Cabaye. Ingen av dem klarte å lure en god Darlow, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-1 i favør gjestene.

Crystal Palace førte spillet også i starten av andre omgang. Newcastle fikk sjansen på en overgang etter 47 minutter, da Kenedy og Perez kom alene mot en Crystal Palace-forsvarer. Dessverre var pasningen fra førstnevnte alt for svak, og spanjolen var dessuten i offside, og sjansen rant ut i ingenting.

Etter 53 minutter fant van Aanholt Townsend med et innlegg, men eks-magpien klarte ikke å styre ballen i mål.

Så ble Crystal Palace idømt et omdiskutert straffespark. Benteke ble holdt i skjorta av Ciaran Clark, og linjemannen signaliserte tydelig til hoveddommer Andre Marriner. Straffen ble tatt av Luka Milivojevic, og Karl Darlow var millimetre fra å redde, men ballen snek seg via keeperens hansker og i mål.

Ti minutter senere kom Isaac Hayden inn for Mohamed Diame.

Herfra og inn styrte hjemmelaget det aller meste som foregikk på banen, og Newcastle var svært heldige som slapp med skrekken. Spesielt nærme var Benteke som bommet på blank goal fra fire-fem meter, men til belgierens forsvar skiftet kom ballen svært brått på og via en Newcastle-forsvarer.

Også McArthur kunne ha sikret vertene tre poeng, men de røde og blå maktet ikke å få ballen forbi Karl Darlow.

Dermed endte det 1-1 på Selhurst Park.

 

You must be logged in to post a comment Login