Kampreferat: Newcastle – Burnley 1-1

Oppdatert: 01. February 2018

Newcastle var lystne på å revansjere helgens stygge tap på Stamford Bridge da overraskelseslaget Burnley gjestet St. James’ Park onsdag kveld. Det så lenge svært lovende ut for de sorte og hvite, men en uheldig Darlow sørget for at det ble poengdeling i Kenedys første kamp for Newcastle.

Newcastle startet kampen med følgende mannskap (4-4-1-1):

Darlow – Yedlin, Lascelles, Clark, Dummett – Diame, Merino, Kenedy, Atsu – Perez – Joselu.

Newcastle startet kampen sterkt, og debutanten Kenedy markerte seg tidlig. Etter 17 minutter sendte han avgårde et skudd som endte i stolpen. Like etterpå fikk Ayoze Perez sjansen, men heller ikke han klarte å sende vertene i ledelsen, og skuddet ble reddet av bortelagets keeper.

Etter 29 minutter gikk DeAndre Yedlin hodeløst til verks i en takling på Kevin Long, og ble belønnet med gult kort. Minuttet senere prøvde Christian Atsu seg på et langskudd, men Nick Pope i Burnley-buret reddet uten store problemer.

I det 33. minutt felte Phil Bardsley nykommeren Kenedy innenfor 16-meteren, og dommeren var ikke i tvil og pekte på straffemerket. Joselu gikk fram for å ta straffesparket, noe han nok ikke burde ha gjort. Pope sto igjen fjellstøtt, og reddet spanjolens forsøk.

Syv minutter senere prøvde Mohamed Diame seg på en frekk volley, men ballen gikk til side for mål. Dermed gikk begge lagene målløse til pause.

Det ble ikke foretatt noen bytter i pausen.

Burnley tok avspark i andre omgang. Tre minutter inn i omgangen slo Kenedy en corner fra høyre. Joselu fikk sjansen på hodet, men headingen gikk til side for mål.

Et par minutter senere fikk gjestenes Ashley Barnes en eventyrlig sjanse, men angriperen klarte på utrolig vis å sette ballen utenfor stolpen. Der hadde hjemmelaget englevakt.

Etter 63 minutter fikk Ashley Barnes gult kort etter å ha brukt albuen i en duell med Ciaran Clark. Minuttet senere gjorde Rafael Benitez sitt første bytte for kvelden da Jacob Murphy kom inn for Christian Atsu.

Like etterpå sendte Jamaal Lascelles Toon Army til himmels da han banket ballen i mål med hodet, som så mange ganger før. Kenedy slo en svært presis corner, som endte på den høyreiste stopperens pannebrask. 1-0 til de sorte og hvite!

Etter 72 minutter tok Benitez ut Kenedy til fordel for Matt Ritchie. Ett minutt senere fikk bortelagets Sam Vokes kampens tredje gule kort.

På tross av et lite Burnley-press mot slutten av kampen, så vertene ut til å ri av stormen. Dessverre skulle det ikke holde helt inn. Fem minutter før full tid var Karl Darlow uheldig og satte ballen i eget mål. Det hjalp lite at Rafa satte inn Dwight Gayle de siste minuttene, og Newcastle måtte dermed vinke farvel til to potensielt svært viktige poeng i bunnstriden.

 

You must be logged in to post a comment Login