Kampreferat: Chelsea – Newcastle 3-2

Oppdatert: 12. March 2024

Selv med en magisk redusering på slutten av kampen ble det en skuffende kveld for oss på Stamford Bridge. Vi retter nå fokuset på den vanskelige kvartfinalen mot Manchester City i FA-cupen.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Tino Livramento – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn (C)

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon

Vi havnet tidlig på etterskudd da Nicolas Jackson viste sin eleganse og sendte hjemmelaget i ledelsen etter knappe fem minutter. Det var en delikat berøring fra angriperen, som styrte Cole Palmers skudd fra utenfor boksen inn i målhjørnet.

Selv med en pangstart for hjemmelaget, ble første omgang preget av få sjanser i begge ender.

Det var ikke et hyggelig syn da Anthony Gordon måtte forlate banen på grunn av skade. Lynvingen, som har hatt en imponerende sesong så langt, virket plaget fra starten av, og etter 36 minutter måtte han gi seg. Jacob Murphy kom inn som hans erstatter.

Til tross for at vi lå under, svarte vi strålende på motgangen. Vi kom mer inn i kampen, og det begynte å lukte scoring. Like før pause ble lukten en realitet da Alexander Isak utlignet. Han viste frem sin avslutningsevne ved å kontrollere Bruno Guimarães’ pasning før han plasserte ballen i det fjerne hjørnet.

Jackson fikk ballen i nettet på overtid etter en løpsprestasjon, men scoringen ble annullert for offside, mens Raheem Sterling prøvde lykken uten hell.

Etter pause satte Chelsea press på oss fra start. Den gode starten deres ga resultater rett før timen var spilt. Denne gangen var det Palmer som fant veien til nettet, da han skjøt fra kanten av boksen etter å ha blitt funnet i rommet foran vår forsvarslinje. Skuddet hans var presist og satte ut Dúbravka.

Det kunne ha blitt verre like etter at vi igjen falt bakpå, da Sterling brøt gjennom forsvaret etter en lang ball. Han rundet Dúbravka, men i stedet for å legge ballen til Palmer som hadde bedre forutsetninger, prøvde han selv. Forsøket gikk rett i Dan Burn som sto på målstreken.

Med et kvarter igjen fant vertene veien til nettet igjen. Mykhaylo Mudryk kom inn og scoret etter å ha mottatt ballen fra Conor Gallagher. Til tross for Emil Krafths forsøk på redning på streken, fant Mudryk veien til nettet.

Et strålende innlegg fra Murphy fant nesten Isak i den andre enden, og like før full tid reduserte innbytteren med et kraftskudd uten like i det øverste høyre hjørnet. Men det var dessverre for sent å starte en opphenting, og vi måtte dra hjem tomhendte fra London.

Hendelser i kampen:

6’ ⚽️ Nicolas Jackson målgivende av Cole Palmer 1-0 (CHE)

36’ ⇄ Anthony Gordon ut, Jacob Murphy inn (NEW)

39’ 🟨 Raheem Sterling (CHE)

43’ ⚽️ Alexander Isak målgivende av Bruno Guimarães 1-1 (NEW)

+4 min

HT

58’ ⚽️ Cole Palmer målgivende av Enzo Fernández 2-1 (CHE)

69’ ⇄ Dan Burn ut, Emil Krafth inn (NEW)

⇄ Miguel Almirón ut, Elliot Anderson inn (NEW)

71’ ⇄ Raheem Sterling ut, Mykhaylo Mudryk inn (CHE)

72’ 🟨 Moisés Caicedo (CHE)

76’ ⚽️ Mykhaylo Mudryk målgivende av Conor Callagher 3-1 (CHE)

81’ ⇄ Joe Willock ut, Lewis Miley inn (NEW)

⇄ Bruno Guimarães ut, Joe White inn (NEW)

86’ ⇄ Cole Palmer ut, Cesare Casadei inn (CHE)

90’ ⚽️ Jacob Murphy målgivende av Lewis Miley 3-2 (NEW)

+6 min

90+1’ ⇄ Nicolas Jackson ut, Carney Chukwuemeka inn (CHE)

90+6’ 🟨 Joe White (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login