Kampreferat: Newcastle – West ham 4-3

Oppdatert: 30. March 2024

For en fantastisk start på påskeaften! Det som lenge så ut til å ende i tragedie, tok en helt magisk vending. Et imponerende siste periode ga oss tre raske mål og sikret en utrolig 4-3 seier over West Ham på St. James’ Park. Denne seieren kommer virkelig som en gave i kampen om Europa neste sesong, da vi hentet inn tre verdifulle poeng mot nettopp West Ham, som ligger rett over oss på tabellen.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Martin Dubravka

Tino Livramento – Jamaal Lascelles – Fabian Schär – Dan Burn (C)

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Anthony Gordon

Alexander Isak ga oss en perfekt start med en typisk rolig scoring fra straffemerket. Straffesparket ble dømt etter at Anthony Gordon ble felt av Vladimir Coufal i boksen mens de begge strekte seg etter ballen, og til tross for en langvarig VAR-sjekk for mulig offside, forble den svenske spissen rolig og sendte Alphonse Areola feil vei og ga oss ledelsen.

Isak skjøt senere over mål før vi ble tvunget til en tidlig omorganisering da kaptein Jamaal Lascelles måtte gi seg med skade, med Emil Krafth som erstatter. Etter omorganiseringen begynte gjestene å hevde seg. Antonio vred seg raskt forbi Dan Burn, som hadde blitt flyttet inn til midtstopper etter Lascelles’ exit, men skuddforsøket var for høyt.

Det var en advarsel for gjestene, og etter 20 minutter fant Antonio målet. Det kom etter en delikat løftet pasning fra Lucas Paqueta som sendte spissen alene igjennom, og han satte ballen forbi Martin Dúbravka.

Gordon headet et innlegg fra Jacob Murphy like utenfor, og Dúbravka reddet et skudd fra Jarrod Bowen da kampen ble mer åpen og enda mer end-to-end mot slutten av en forlenget første omgang. Areola som holdt unna et skråstilt skudd fra Sean Longstaff. Bruno Guimarães var enda nærmere, da han traff tverrliggeren fra Murphy’s pasning. Sekunder senere hindret Burn Mohammed Kudus da han så ut til å være på vei alene mot mål, før Paqueta headet ballen over nettet.

I de siste få minuttene av tilleggstiden fant imidlertid gjestene veien til målet en gang til. Det var Kudus som scoret, med Dúbravka som fikk en hånd på skuddet hans, men så det smertefullt falle ned i det fjerne hjørnet. Vi var forbitret over at Kudus tilsynelatende hadde truffet Fabian Schär med en svingende arm i oppbyggingen, men dommer Rob Jones valgte å ikke stoppe spillet til tross for at sveitseren lå nede med hendene på hodet.

Gjestene erstattet målvakten Areola med Lukasz Fabiankski i pausen og brukte kun litt over to minutter på å øke ledelsen ytterligere. Det kom fra en rask kontring etter vårt hjørnespark, med Kudus som løp fra Schär på venstresiden og fant Bowen fri i midten. Den engelske landslagsspilleren løp klart før han plasserte ballen lavt og sikkert forbi Dúbravka for å dempe stemningen på St. James’ Park.

Eddie Howe ble nødt til å handle og svarte med å sende inn Elliot Anderson, Miguel Almirón og Lewis Hall, sistnevnte erstattet Livramento, som måtte forlate banen med skade. Byttene førte til litt press, med West Ham som lå dypt og prøvde å holde unna, og klare muligheter var vanskelig å få. En falt til Isak, som skjøt langt utenfor i en fullpakket 16-meter, like før en nesten identisk sjanse presenterte seg for Sean Longstaff, med samme utfall.

Skademarerittet vårt ble verre da vi mistet vår tredje spiller, innbytter Almirón som ble erstattet av Harvey Barnes med en fjerdedel av kampen igjen. Vi fikk kort tid senere en livline da Gordon gikk ned etter Kalvin Phillips’ utfordring i boksen et kvarter før slutt. Etter en ny VAR-sjekk, og med dommer Jones som hadde konsultert skjermen på sidelinjen, førte det til tildeling av et nytt straffespark, og Isak sendte ballen sikkert i mål igjen, som økte lydnivået inne på stadion.

Og med åtte minutter igjen, viste tomålsscoreren kvalitet da han plukket opp ballen midt på banen, og sendte en fantastisk gjennombruddspasning til innbytter Barnes, som hadde timet løpet sitt strålende. Den tidligere Leicester-spillerens avslutning var presis, lavt mellom Fabianskis bein, og plutselig var stillingen jevnet ut og vi jaget for seier.

Longstaff kippet en ball inn mot mål som passerte Fabianski, Barnes, som kom inn på bakre stolpe, klarte akkurat ikke å koble seg på og den gikk ut over linjen. Øyeblikk senere, imidlertid, i siste minutt av ordinær tid, fullførte vi en uforglemmelig opphenting. Det var nettopp Barnes igjen som fikk det til, en kraftig curling fra utsiden av boksen var utagbar for Fabianski og det eksploderte på St. James’ Park.

Det var fortsatt tid for at Gordon skulle få sitt andre gule kort, noe som utelukker ham fra tirsdagens kamp mot hans tidligere klubb Everton, men det betydde lite i øyeblikket. Vi har ikke sett for mange anledninger som dette i Premier League i løpet av 2023/24-sesongen, dette er en kamp å huske for alle som er glade i de svarte og hvite.

Hendelser i kampen:

6’ ⚽️(Straffe) Alexander Isak 1-0 (NEW)

17’ ⇄ Jamaal Lascelles ut, Emil Krafth inn (NEW)

21’ ⚽️ Michail Antonio målgivende av Lucas Paquetá 1-1 (WHU)

40’ 🟨 Tomas Soucek (WHU)

+10 min

45+10’ ⚽️ Mohammed Kudus målgivende av Jarrod Bowen 1-2 (WHU)

HT

46’ ⇄ Alphonse Areola ut, Lukasz Fabianski inn (WHU)

48’ ⚽️ Jarrod Bowen målgivende av Mohammed Kudus 1-3 (WHU)

56’ ⇄ Tino Livramento ut, Miguel Almirón inn (NEW)

57’ ⇄ Joe Willock ut, Elliot Anderson inn (NEW)

⇄ Emil Krafth ut, Lewis Hall inn (NEW)

67’ ⇄ Miguel Almirón ut, Harvey Barnes inn (NEW)

69’ ⇄ Michail Antonio ut, Kalvin Phillips inn (WHU)

77’ ⚽️(Straffe) Alexander Isak 2-3 (NEW)

80’ 🟨 Anthony Gordon (NEW)

🟨 David Moyes (WHU)

83’ ⚽️ Harvey Barnes målgivende av Alexander Isak 3-3 (NEW)

🟨 Harvey Barnes (NEW)

84’ ⇄ James Ward-Prawse ut, Ben Johnson inn (WHU)

90’ ⚽️ Harvey Barnes målgivende av Anthony Gordon 4-3 (NEW)

+8 min

90+2’ 🟨 Eddie Howe (NEW)

90+3’ ⇄ Vladimir Coufal ut, Danny Ings inn (WHU)

90+4’ 🟨🟥 Anthony Gordon (NEW)

🟨 Alexander Isak (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login