Kampreferat: Brentford – Newcastle 1-2

Oppdatert: 09. April 2023

Newcastle gjennomførte en snuoperasjon i andre omgang som sikret tre nye poeng i kampen om Champions League plass. Med seieren borte mot Brentford står Newcastle med 15 poeng på de fem siste kampene.  

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Joelinton

Brentford begynte kampen best og var farligst hele første omgang. Tidligere Newcastlespiller, Ivan Toney var hyppig involvert og truet oss gjentatte ganger. Brentford søkte forutsigbart etter målsjanser, og det tok ikke lang tid før de fikk nettet til å blafre bak Nick Pope. Det var en flott heading fra Pontus Jansson som tvang Pope til å gjøre en strålende redning nede i hjørnet, men returen havnet rett foran Toney som enkelt kunne plassere ballen i nettet.

Feiringen blant Brentford-spillerne var imidlertid kortvarig, da VAR analyserte scoringen. Etter en grundig gjennomgang av situasjonen ble det avslørt at Toney hadde vært i offside-posisjon da Janssons heading fant veien mot målet. Dermed ble målet annullert, og begge lag var på jevne vilkår.

Brentford ble nødt til å gjøre en endring tidlig i kampen, Pontus Jansson måtte forlate banen etter 16 minutter på grunn av skade og dette utnyttet vi, gutta fikk litt mer kontroll på banespillet. Like før halvtimen fikk Brentford tildelt et soleklart straffespark.

Spissen Kevin Schade ble tildelt straffesparket etter god innsats der han utnyttet en feil fra Fabian Schär. Schade klarte å ta ballen med seg inn i 16-meteren, men ble så felt av Sven Botman. Botman hadde høy fart når han forsøkte å få bort ballen, men han bommet på ballen og rev ned tyskeren.

Toney som til vanlig er en av verdens beste straffetakere, leverte kanskje karrierens svakeste straffe da han sendte ballen ned til høyre. Det var ikke en kraftfull ball og det ble enkelt for Pope, som holdt skuddet.

Like før pause i kampen mellom Brentford og Burnley ble det stopp i spillet nok en gang grunnet VAR. Etter en langvarig VAR-sjekk ble det klart at Alexander Isak hadde bommet på hjørnesparket til hjemmelaget og at han deretter hadde truffet Rico Henry med foten i et forsøk på å klarere ballen. Dommer Chris Kavanagh så situasjonen på skjermen og bestemte seg for å tildele Brentford et nytt straffespark og igjen var det Toney som fikk ansvaret. Toney var tydelig bestemt på å score denne gangen, og han avleverte en kraftfull ball som gikk forbi Pope og i mål.

Etter en svak første omgang var Eddie Howe nødt til å gjøre noen endringer i pausen. Han introduserte Anthony Gordon og Callum Wilson for Sean Longstaff og Jacob Murphy, og det ga umiddelbar forbedring. Laget responderte positivt i andre omgang og det tok ikke lang tid før vi fikk uttelling. Ni minutter ut i omgangen ble Joelinton spilt ut til høyre av Kieran Trippier. Brasilianeren kuttet inn og avsluttet mot mål, ballen gikk under Raya og i mål. Utligningen ble imidlertid ikke kreditert Joelinton, men ble i stedet gitt som et selvmål av Raya. Dette var en viktig scoring for Newcastle, som hadde slitt med å skape sjanser i første omgang. Målet ga laget nytt håp om å ta poeng i kampen og det var tydelig at spillernes selvtillit økte etter scoringen.

Og syv minutter etter utligningen, tok vi ledelsen på Gtech Community Stadium. Joelinton spilte ballen frem til innbytter Wilson, som så skar inn og trillet en pasning til Isak som var plassert rett utenfor 16-meteren. Svensken fyrte av på første touch og plasserte ballen utagbart oppe i høyre hjørne.

Fem minutter senere, så det ut som Wilson også hadde notert seg på scoringslista. På et hjørnespark klarte Wilson å holde unna Toney og sette ballen konstant inn i mål, men VAR grep inn, og scoringen ble annullert for hands.

Selv om vi dominerte andre omgang, sto vi i gjeld til Pope. Han leverte en utmerket redning da han avviste Ivan Toneys heading og hindret hjemmelaget fra å utligne. Newcastle klarte å holde unna og sikret seg en 2-1-seier på Gtech Community Stadium. Med denne seieren er Newcastle nå tilbake på tredjeplassen og har vunnet fem kamper på rad.

Hendelser i kampen:

9’ 🖥 VAR annullering, offside – Ivan Toney (BRE)

16’ ⇄ Pontus Jansson ut, Mathias Jørgensen inn (BRE)

28’ 🟨 Sven Botman (NEW)

29’ ❌ (Straffe) Ivan Toney (BRE)

+ 3 min

45+1’ ⚽️ (Straffe) Ivan Toney (BRE) 1-0

Pause

46’ ⇄ Jacob Murphy ut, Anthony Gordon inn (NEW)

⇄ Sean Longstaff ut, Callum Wilson inn (NEW)

54’ ⚽️ (Selvmål) av David Raya (NEW) 1-1

61’ ⚽️ Alexander Isak assistert av Callum Wilson (NEW) 1-2

66’ 🖥 VAR Annullering, hands – Callum Wilson (NEW)

74’ ⇄ Aaron Hickey ut, Bryan Mbeumo inn (BRE)

⇄ Joshua Dasilva ut, Shandon Baptiste inn (BRE)

81’ ⇄ Christian Nørgaard ut, Vitaly Janelt inn (BRE)

82’ ⇄ Ben Mee ut, Yoane Wissa inn (BRE)

87’ 🟨 Alexander Isak (NEW)

⇄ Alexander Isak ut, Jamaal Lascelles inn (NEW)

⇄ Joe Willock ut, Elliot Anderson inn (NEW)

+ 4 min

90+5’ ⇄ Anthony Gordon ut, Matt Ritchie inn (NEW)

Slutt

You must be logged in to post a comment Login