Kampreferat: Newcastle – Brentford 1-0

Oppdatert: 17. September 2023

Sesongens andre seier er i boks og vi reiser til Milan med en godfølelse. Straffescoringen til Callum Wilson ble avgjørende da vi endte tapsrekken og fikk med oss tre viktige poeng.

Lagoppstillingen (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Elliot Anderson

Anthony Gordon – Callum Wilson – Harvey Barnes

Eddie Howe gjorde hele fem endringer fra laget som tapte mot Brighton for to uker siden. Sven Botman var tilbake fra skade, mens Callum Wilson, Elliot Anderson, Harvey Barnes og Sean Longstaff kom inn for Matt Targett, Alexander Isak, Sandro Tonali, Joelinton og Miguel Almirón.

Brentford var nærmest å gå opp i ledelsen i starten av kampen da Mathias Jensen spilte ballen til Aaron Hickey. Det kraftfulle skuddet fra skotten ble heldigvis reddet av Nick Pope, men Brentford fortsatte å være farlige, og Yoane Wissa var nære ved å score på et Jensen-innlegg fra høyre i det 23. minutt.

Kanskje var det en vekker for oss, for etter den farlige perioden til gjestene, økte vi presset og kom mer inn i kampen. Mark Flekkens beinparade hindret Bruno Guimarães fra å score på et innlegg fra Kieran Trippier i det 31. minutt.

I det 58. minutt så det ut som om vi fikk hull på byllen. Flekken misset på en høy ball mens Wilson holdt sin posisjon, og spissen var på jobb da ballen endte hos ham. Forrige sesongs toppscorer satte da ballen enkelt i mål. Men dommer Craig Pawson var uenig og annullerte målet for en påstått forseelse på Brentford-keeperen fra Wilson.

Selv om scoringen ble annullert, kunne Wilson kort tid senere juble for sitt tredje mål for sesongen. Anthony Gordon ble felt av Flekken ved dødlinjen, og det var nok til at Pawson pekte på straffemerket. Wilson hadde ingen problemer med å overliste Flekken, og vi gikk opp i ledelsen.

Etter at Pope hadde stoppet et forsøk fra Brentford-innbytteren Kevin Schade, pekte Pawson for andre gang på straffemerket til vår fordel. En heading traff hånden til Bryan Mbeumo, men etter en VAR-sjekk omgjorde Pawson beslutningen.

Det ble da en nervøs avslutning på kampen, spesielt med ni minutter overtid, men vi så sjelden ut til å gi fra oss vår 1-0 ledelse og sikret dermed vår andre trepoenger for sesongen.

Hendelser i kampen:

33’ 🟨 Yoane Wissa (BRE)

42’ 🟨 Christian Nørgaard (BRE)

⇄ Rico Henry ut, Mads Roerslev inn (BRE)

+5 min

HT

59’ 🟨 Aaron Hickey (BRE)

64’ ⚽️(Straffe) Callum Wilson 1-0 (NEW)

64’ 🟨 Mark Flekken (BRE)

72’ ⇄ Ben Mee ut, Neal Maupay inn (BRE)

⇄ Vitaly Janelt ut, Kevin Schade inn (BRE)

⇄ Christian Nørgaard ut, Frank Onyeka inn (BRE)

82’ ⇄ Aaron Hickey ut, Keane Lewis-Potter inn (BRE)

83’ ⇄ Harvey Barnes ut, Miguel Almirón inn (NEW)

85’ 🟨 Nathan Collins (BRE)

+9 min

90+5’ 🟨 Callum Wilson (NEW)

🟨 Anthony Gordon (NEW)

90+7’ 🟨 Bruno Guimarães (NEW)

FT

You must be logged in to post a comment Login