To ut – en får bli

Oppdatert: 29. May 2015

Newcastle har i kveld lagt ut en melding på hjemmesiden sin, der de bekrefter at Jonas Gutierrez og Ryan Taylor forlater klubben når kontrakten går ut 30. juni. 

Jonas Gutierrez signerte for Newcastle United 2. juli 2008 fra Mallorca, og debuterte i serieåpningen mot Manchester United. Kampen endte 1-1, og på “Match of the day” ble han kåret til serieåpningens mest imponerende debutant!
I løpet av 7 år i klubben, ble det 205 kamper for argentineren, og 12 mål. Noe som har vært litt frustrerende for fansen, er nettopp hans manglende evne til å skape noe. Dårlig “end-product” som de sier i England. Men i det som ble hans siste kamp for klubben, klinte han til med både assist og scoring! Og det i den viktigste kampen som Newcastle har spilt på 6 år!
Jonas var alltid en spiller som man visste man fikk 100% innsats av, og bidro også til at det kun ble et år i Championship etter nedrykket i ’09!
Man kan kanskje si at mannen har rukket å bli en liten kult-helt på Tyneside, og etter at han ble kreft-fri, har han gjort alt han kunne for at klubben skulle overleve, selv om han nok visste at det ble hans siste sesong i sort og hvitt!

 

Ryan Taylor ble hentet i 2009 for å prøve å redde klubben fra nedrykk. Vi sendte Charles N’zogbia til Wigan, og fikk Ryan Taylor i retur.

“Raylor” spilte 110 kamper for Newcastle, og scoret 10 mål. Kanskje det mest minneverdige var på Stadium Of Light i august 2011, der han scoret det avgjørende målet på frispark. Han fikk sangen “Ryan Taylor – over the wall” for sine frispark-mål.
I august 2012, mot Atromitos i Europa League, skadet Taylor kneet. Korsbåndet hadde røket, og med diverse komplikasjoner, endte det opp med et 26 måneders langt skadeavbrekk!

Og nå må altså begge på klubbjakt, og vi takker både Raylor og Jonas “Spider-man” Gutierrez for innsatsen!

Jak Alnwick, Remie Streete og Adam Campbell må også finne seg nye klubber, mens Sammy Ameobi har blitt tilbudt ny kontrakt!

You must be logged in to post a comment Login