Ny mann linket til head coach-rollen

Oppdatert: 29. May 2015

Rollen som head coach står fortsatt ledig i Newcastle United. I dag linkes en Premier League-legende til jobben.

 

Fra sesongen er slutt, til 3. september er den tiden engelske sportstabloider gleder seg mest over. Rykter om overganger, managere og alt annet som inngår i “silly-season”, er det som selger aviser.
Og denne sommeren kommer nok en god del til å handle om Newcastle. Vi har per dags dato ingen head coach (manager), og spillerstallen trenger en skikkelig overhaling. Så det kommer til å komme en god del rykter, hvorav langt fra alle kommer til å være troverdige!

Og i dag kom det en aldri så liten overraskelse hva rykter til head coach-jobben angår. Reservelagsmanageren til Manchester City, Patrick Vieira, blir nevnt som en mulig kandidat. Han er nå Sky Bet’s tredje største favoritt (7.00 i odds) til å få jobben, bak Steve McClaren (1.36) og John Carver (6.00).

Patrick Vieira er som nevnt sjef for Man City’s reservelag, men kontrakten hans går ut nå i sommer.
De fleste husker vel franskmannen som en meget viktig brikke på midtbanen i Arsene Wengers Arsenal fra midten av 90-tallet, til 2006. Vieira startet finalen i FA-cupen i ’98, der Arsenal slo Newcastle 2-0.
Han spilte for Juventus og Inter etter Arsenal, før han la opp i 2011 etter en sesong i Manchester City. Da fikk han en rolle i spillerutviklingsteamet i City, og for 2 år siden ble han manager for reservelaget. Så han har erfaring, men ikke fra toppnivå.

Interessant nok uttalte Vieira seg nylig om Newcastle, da han roste fansen til både Tyneside-klubben og Liverpool.
“Liverpools supportere er alltid lidenskapelige, det samme hos Newcastle United. En lidenskapelig atmosfære kan virke skremmende på spillere, men som profesjonelle spillere er dette en del av spillet, og man må bare være forberedt på det.”

 

Om det er noe i dette, vites ikke. Men ryktene sier at det har blitt satt store beløp på at Vieira blir ny head coach, så vi får vente å se.

 

Sky Bets topp 6 kandidater:

Steve McClaren – 1.36
John Carver – 6.00
Patrick Vieira – 7.00
Roberto di Matteo – 15.00
David Moyes – 15.00
Michael Laudrup – 15.00

 

You must be logged in to post a comment Login