Jonas Gutierrez sikrer ny Premier League kontrakt!

Oppdatert: 24. May 2015

Det ble en nydelig avslutning på en ellers forferdelig sesong, det kunne ikke vært regissert bedre, da mannen som kjempet mot kreftdiagnosen tidligere i sesongen sikrer Newcastle United ny kontrakt i Premier League.

Ooooh, Gutierrez, from Buenos Aires!

Historien om Jonas Gutierrez det siste året har vært mildt sagt dramatisk. Han fikk diagnosen testikkelkreft i 2013,  og da han kom tilbake til Newcastle etter å ha mottatt behandling i hjemlandet Argentina ble han fortalt av Alan Pardew at han måtte finne seg en ny klubb. I flere intervjuer fortalte han hvor skuffet han ble over behandlingen han fikk fra klubben, som ikke skal ha dekket kostnadene for behandlingen, og i tillegg fikk han ikke spille flere kamper fordi en klausul i kontrakten tilsa at hvis han spilte over et visst antall kamper så hadde han krav på en ny kontrakt.

Tidligere denne sesongen, nærmere bestemt i september, ble det kjent at kreften hadde spredd seg. Jonas kjempet seg gjennom en ny behandling med gode resultater, og sesongens høydepunkt (før dagens kamp) var da Jonas ble byttet i kampen mot Manchester United den 4. mars for øredøvende jubel. Samtidig sier han at han aldri kan tilgi klubben for behandlingen han fikk under den tunge tiden, men sier at han blir emosjonell og stolt av supporterne som han til daglig treffer i byen.

I de siste ukene har Gutierrez vist, i motsetning til flere andre spillere, innsatsvilje i kampen mot nedrykk. Ingenting er vel mer fortjent og vakkert at det er Jonas som leverer innlegget på hodet til Sissoko som sender Newcastle opp i ledelsen, før han fem minutter før slutt sender et lavt skudd inn i mål til 2-0 og totalt klimaks på St. James’ Park.

Kampen

John Carver valgte å sende utpå en rutinert lag i en klassisk 4-4-2 formasjon, med Cisse og Riviere på topp. Det var tydelig at laget var tent, kanskje være den magiske og høylydte atmosfæren på St. James’ Park – eller kanskje fordi Mike Ashley satt på tribunen (?). Kampen var nettopp blåst i gang av dommer Atkinson da Riviere får sin første sjanse, men setter ballen langt utenfor fra 3-4 meters hold. Like etter ropte West Ham på straffe da Williamson ser ut til å være borti en motstander i feltet, men vi slipper unna med skrekken. Litt senere er Riviere på gang igjen, denne gangen med et frekt saksespark som ikke treffer mål, og omgangen er preget av et velfungerende og aggressivt Newcastle-lag som kommer til mange halvsjanser som ikke resulterer i mål.

Til pause står det 0-0. Det samme gjør det i Hull-kampen, men det rapporteres at Hull presser Man Utd og hadde fått to mål annullert i løpet av førsteomgangen. Dermed er nervene fremdeles i høyspenn, da et enkelt Hull-mål kan sende Newcastle under streken.

Noen minutter etter pause er Riviere på gang igjen, men greier å direkte bomme på ballen da han står alene cirka 2 meter fra mål etter flott forarbeid av Janmaat. Kort tid etter mottar Gutierrez ballen på venstresiden, drar seg nedover mot dødlinjen, og slår inn til Sissoko som KNUSER to mann i luften og stanger inn 1-0. Ekstase på St James’! Dramatikken fortsetter da det rapporteres at krølltoppen Fellaini har fått rødt kort i Hull, og minuttet etterpå stormer Anita i angrep – han er alene med keeper med 3 medspillere rundt seg, og prøver å sentre til en ledig mann, men keeperne plukker enkelt opp ballen. En helt utrolig målsjanse.

Fem minutter før ordinær fulltid, og Jonas “Spiderman” Guiterrez rykker inn fra venstrekanten sin, lader høyrefoten, og setter ballen ned i motsatt hjørne. For et klimaks! Og for en velfortjent scoring av den sympatiske argentineren! Hele stadion bruker resten av tiden til å hylle Jonas, og Newcastle sikrer seg Premier League-spill også for neste sesong. Faktisk ender vi på 15. plass da både Aston Villa og Sunderland taper, sistnevnte taper 1-3 etter to scoringer av Loic Remy, noe som gjør det hele så enda mer deilig.

Mike Ashley

Den kontroversielle eieren av NUFC dukket plutselig opp på et TV-intervju noen minutter før kampstart, noe som ikke har blitt observert siden 2008, da Mike Ashley er kjent for å være meget mediesky. Etter at protestgruppen Ashley Out ba han om å selge klubben umiddelbart, gjorde Ashley det klart at han har ambisjoner om å vinne noe med klubben og sier at klubben ikke er til salgs før det har skjedd. Da han ble spurt om hvem som hadde ansvaret for den forferdelige sesongutviklingen, svarte han med “min dør”, noe som best kan tolkes som at han tar ansvar for det som har skjedd selv. Han fortalte at han ikke hadde forutsett den negative utviklingen etter nyttår og at han fremdeles var i sjokk over at det nå handlet om nedrykk.

Mike Ashley sa også at han vil fortsette å investere penger i klubben. “Det eneste positive nå er at klubben gjør det bra og er i en sikker finansiell situasjon til å bruke penger på forsterkninger. Vi skal nå garantert vinne noe og jeg selger ikke klubben før det skjer. Ikke til noen pris. Og forresten, når jeg sier å vinne noe, så vil også en Champions League-plass også telle som en seier.”

“Fra i dag vil denne klubben skape sin egen flaks.”

“Jeg vil ikke velge den neste manageren, det er ikke det jeg gjør,” sier han om trenersituasjonen. “Det er jobben til Lee Charnley og resten av styret å gjøre fotballfaglige beslutninger, på samme måte som det var Derek Llambias som ansatte Alan Pardew. Min jobb er så sørge for at de har maksimalt med finansielle ressurser og deres jobb er å få mest mulig verdi ut fra de ressursene som er tilgjengelig.”

“For å gjøre det soleklart, jeg drar ingen steder for jeg har vunnet noe.”

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login