Hvem blir vår neste hovedtrener?

Oppdatert: 26. May 2015

Ryktene fortsetter om hvem som skal bli hovedtrener for Newcastle kommende sesong, og i dag har noen kandidater mistet jobben mens noen overraskende navn nevnes i sammenheng med Newcastle. TAN gir deg en oppdatering!

Like etter helgen ble det klart at West Ham har skilt lag med Sam Allardyce, og klubben fra øst-London skal være interessert i å bringe inn Bestiktas-manager Slaven Bilic, som også har blitt nevnt som en som Charnley & Carr har et godt øye til.

I dag har det også blitt klart at Derby har sparket Steven McClaren fra sin stilling etter at engelskmannen ikke greide å havne blant topp 6 i Championship, til tross for å vært helt i toppen rundt juletider. Mye tyder på at McClaren fremdeles skal være aktuell for å ta over skuten på St James’ Park, men han skal også ha takket nei til Newcastle minimum en gang tidligere i sesongen, da han sa nei til å lede Newcastle i kampen om å overleve i Premier League. Likevel skal han nå være gratis, et ord Mike Ashley utvilsomt liker, og klubben må dermed ikke ut med ca. 2 millioner pund i kompensasjon for å kjøpe han ut av kontrakten med Derby.

I følge Chronicle Live, som følger Newcastle United tett, skal listen til Charnley & Carr inneholde 3 navn i tillegg til at John Carver fremdeles skal være aktuell for stillingen han har hatt de siste 5 månedene. Foruten nevnte McClaren, er det Remi Garde og Michael Laudrup som angivelig skal være på denne listen. Remi Garde var lenge favoritt til å ta over jobben til Pardew, og mens det virket som han var uinteressert for noen uker siden virker det som igjen skal være aktuell for jobben. Dansken Michael Laudrup sier nå at han gjerne ønsker seg tilbake til Premier League. Han har ledet Lekhwiya i Qatar det siste året, og var manager for Swansea tidligere der han vant ligacupen, men fikk sparken etter dårlige resultater med waliserne. Sparken fikk han også i russiske Spartak Moskva, men hadde suksess både i Getafe og Mallorca, og er kjent for en offensiv spillestil.

Det mest overraskende er at den gamle Chelsea-spissen Jimmy Floyd Hasselbaink skal være av interesse for Newcastle, et rykte som stammer fra den spekulative avisen The Sun. Hasselbaink har nettopp ledet Burton Albion til seier i League Two, som altså neste år skal kjempe om opprykk til Championship, noe som er ganske imponerende i sin første sesong i den nederste engelske toppdivisjonen. Nederlenderen er altså både ung, offensiv og billig i drift, noe som visst nok har tiltrukket seg interesse fra Newcastle.

Det kan også nevnes at Roberto Di Matteo har fått sparken fra sin jobb som Schalke-manageren, og mannen som vant Champions League med Chelsea, har også tidligere blitt nevnt som en mulig mann for Newcastle. Di Matteo sin første managerjobb var hos MK Dons som kun var en Tore Andre Flo-straffebom unna opprykk, før han tok West Bromwich Albion opp til Premier League etter å ha endt på 2. plass bak Newcastle i Championship. Senere var han assistent i Chelsea under Villa Boas, før han tok over som såkalt caretaker og vant Champions League, og til slutt ble ansatt som permanent manager. I Schalke har han hatt varierende resultater, og fikk altså i dag sparken.

Så for å oppsummere de aktuelle kandidatene per dags dato: Steven McClaren, Remi Garde, Michael Laudrup, John Carver, Jimmy Floyd Hasselbain og Roberto Di Matteo. Hvem vil DU se som hovedtrener på Tyneside, diskuter gjerne i forumet vårt (kanskje Lee Charnley leser!)

You must be logged in to post a comment Login