Januar uten Cisse og Tiote?

Oppdatert: 14. October 2014

Til tross for oppfordring om å avlyse Afrikamesterskapet på grunn av Ebola, blir arrangementet gjennomført. Det kan bety problemer for Newcastle.

Alan Pardew ser ut til å gå en utfordrende januar i møte, når to av nøkkelspillerne kan forsvinne til Afrikamesterskapet i det nye året – til tross for en oppfordring om å avlyse turneringen som strekker seg fra 17. januar til 8. februar.

Vertslandet Marokko ønsket å utsette cupen på grunn av den nåværende Ebola-epidemien i frykt for sykdommen skal spre seg inn i deres land, som et resultat av fans som reiser fra de berørte områdene. Pardew ville trolig satt pris på en avlysning, som ville medført at Papiss Cisse og Cheick Tiote, som begge trolig vil kvalifisere seg til sluttspillet med henholdsvis Senegal og Elfenbenskysten, ble værende i England. Nå må manageren trolig klare seg uten nøkkelspillerne likevel.

Førstevalg for sine land

Cisse og Tiote er begge førstevalget for sine nasjoner. De kan gå glipp av så mange som fire seriekamper og en FA Cup-kamp som følge av turneringen, som også påvirket Newcastle for to år siden.

Cisse, som sist sesong scoret to mål, har allerede levert fire scoringer på sine tre siste kamper. Det har ført til at senegaleseren har vært nærmest en reddende engel for Pardew, som er desperat etter mål etter at Riviere ikke har klart å levere scoringer i Premier League, slik man forventet før sesongen.

Hvis spissen fortsetter sin sviktende form, kan Cisse vise seg å være særdeles viktig for laget om han opprettholder målstatistikken han har vist så langt denne sesongen.

Kan miste tre

Også Sammy Ameobi kan bli påvirket av turneringen, dersom han får lov til å spille for Nigeria, slik han har ytret ønske om. Med en tropp som allerede er på den tynne sidenkan turneringen dermed føre til store utfordringer for Pardew.

Til tross for store diskusjoner, er arrangørene fast bestemt på å presse på for å få gjennom arrangementet. CAF har nå insisterte på at det ikke blir noen endring i tidsplanen for Africa Cup of Nations, og at turneringen vil foregå som vanlig. Men CAF bekreftet lørdag at de vil sende en delegasjon, ledet av sin president Issa Hayatou, for å møte med den marokkanske regjeringen i Rabat neste måned for å diskutere saken.

Siden det første arrangementet av Africa Cup of Nations i 1957, har turneringen aldri blitt utsatt eller avlyst.

You must be logged in to post a comment Login